FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Claudiu Niculescu, despre despărțirea lui Dan Petrescu de CFR Cluj: „A fost forțat să plece! Nu au mai avut răbdare”

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 februarie 2021 11:20 / Actualizat duminica, 21 februarie 2021 11:25

Claudiu Niculescu (44 de ani) antrenorul echipei Concordia Chiajna și fost atacant al lui Dinamo, a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Acesta a comentat cât de greu e să fi „principal” în România și a lansat o ipoteză surprinzătoare în ceea ce privește plecarea lui Dan Petrescu de la CFR Cluj.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Claudiu Niculescu a fost difuzată în ianuarie 2021

- E grea viața de antrenor în România?
- E grea pentru că nu există răbdare și nu se înțelege că un antrenor nu poate să facă ceva în două, trei luni de zile. Se cer rezultate imediat, dar deja m-am obișnuit. Am căpătat mult mai multă experiență decât acum 9 ani, când m-am apucat. M-am obișnuit cu discuțiile astea și cu starea asta de fapt. În viață te țin rezultatele. Mie mi-a plăcut mereu să las loc de bună ziua. Dacă nu merg lucrurile și conducerea nu mă mai vrea, de ce să stau cu forța?

- Zi-mi... 
- Nea Ovidiu, e o vorbă la antrenori: „Dacă e să mori, să mori pe mâna ta!” Trebuie să-ți susții ideile tale în fața conducerii. Trebuie să discuți cu conducerea, ei plătesc. Uitați-vă acum ce s-a întâmplat la Șumi. A fost nervos pentru că a făcut rezultate excepționale cu o echipă ca Gaziantep. Au existat nervi, frustrare că nu primește un nou contract. D-asta și răbufnirea lui, iar turcii sunt orgolioși și naționaliști. N-au ținut cont de performanțe.

- Tu ești coleric, așa, sau mai temperat?
- Am momente când mai sunt coleric, dar cu trecerea anilor mi-am temperat ieșirile. Încerc să stau calm pentru a fi concentrat la ce am de făcut pe margine.

- Un fel de Dan Petrescu. Ce spui ce plecarea lui de la CFR?
- A fost forțat să plece! El e un antrenor foarte ambițios, chiar și când l-am întâlnit întâmplător, el nu renunța la nimic. Cu siguranță își dorea și cel de-al patrulea titlu. El n-a vrut să plece, așa cred eu. Nu au mai avut răbdare.

- Crezi?
- Asta a fost prima perioadă mai grea pentru echipă din ultimii trei ani, iar conducerea n-a mai avut răbdare. Nu putea să țină la infinit perioada asta, dar conducerea n-a mai ținut cont de performanța obținută în ultimii trei ani, plus doi ani în grupele Europa League. Meritul, cu vârf și îndesat, îi aparține lui Dan Petrescu. Artizanul principal, dar iată că după o perioadă scurtă, dar grea, clubul l-a dat deoparte.

Citește și:

EXCLUSIV Claudiu Niculescu, dezvăluire surprinzătoare: „Am fost dorit de Steaua! M-am întâlnit cu Olăroiu, la o cafenea pe Dorobanți. Mi-aș fi dorit să lucrez cu el”

EXCLUSIV Marius Avram rupe tăcerea la 10 ani de la arestarea tatălui său: „A fost un șoc pentru familia noastră. E nevinovat!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (3)
4don
4don  •  21 Februarie 2021, 13:37

Și a dat cu părerea dar habar nu are ce s a întâmplat de fapt... Asa e la romani

cseacseavlez
cseacseavlez  •  21 Februarie 2021, 15:05

deci...băi hophincă găurită(Niculescu) Dan Petrescu a plecat din două motive.....Lacina Traore, Julio Baptista....ca să înţelegi şi tu....

1_0_1_0
1_0_1_0  •  21 Februarie 2021, 14:03

Durerea lui Niculescu : CFR 1907 CLUJ.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează