FOTBAL  »  Superliga  »  NOTE GSP

Notele etapei #8 din play-off, date de Adrian Florea » Nici un jucător de la CFR în top: „Antrenamentele cu public nu sunt luate în calcul!” » Cine a luat 10

Articol de GSP - Publicat luni, 06 mai 2019 19:53

Adrian Florea, șeful departamentului Fotbal de la Gazetă și jurnalist cu peste 20 de ani experiență în presa de sport, analizează pentru cititorii GSP.ro evenimentele din etapa a 8-a a play-off-ului.

10 - Publicul Științei

Cenușiul Ligii 1 pare "Grădina" lui Monet atunci când fotbalul se joacă pe "Arena leilor". Duminică seara, într-un moment în care favoriții rataseră toate obiectivele, craiovenii au umplut din nou stadionul și au transformat confruntarea din iarbă într-un duel continental.

15.117 spectatori a strâns Universitatea, în medie, la fiecare meci disputat acasă în această stagiune. O singură dată după '90 oltenii au stat mai bine la acest capitol, în 2002-2003 - 18.700

9 - Andreas Calcan (Viitorul)

Despre Viitorul - Sepsi probabil că nu s-ar fi vorbit decât la Ovidiu și la Sfântu Gheorghe, însă "dubla" minunată a lui Andreas a urcat întâlnirea de sâmbătă seara sus de tot în jurnalele de știri. Reușitele sunt cu atât mai impresionante cu cât au venit ca urmare a unor șuturi cu stângul, iar Calcan e dreptaci.

3goluri a marcat Calcan în play-off, la fel ca Ianis Hagi. Doar Gnohere a înscris mai mult, 4

8 - Valentin Mihăilă (CSU Craiova)

Derby-ul rundei cu numărul 8 din play-off a fost decis de golurile lui Tănase și Man, însă MVP-ul disputei din Bănie a fost Mihăilă! Cel puțin cât n-a fost trădat de resursele fizice, adică vreo 70 de minute, "aripa" stângă a Științei a avut în destule acțiuni ceva din șerpuirile lui "Titi" Henry. Da, știu, comparația e forțată, dar asta a fost senzația pe care am avut-o urmărindu-l.

6,67e media notelor primite de Mihăilă în Gazetă, în cele 3 meciuri cu Papură pe bancă în L1. E pe primul loc, la egalitate cu Cicâldău

7 - Cristian Bălgrădean (FCSB)

Poate cel mai subestimat goalkeeper din prima divizie în 2018-2019. Adus în disperare de cauză în urmă cu un an și jumătate, Cristi și-a scos de mai multe ori infima sumă plătită pe el, 50.000 de euro. În acest context, cu atât mai stranie e decizia șefilor Stelei de nu-i prelungi acordul care expiră luna viitoare.

255 de meciuri a bifat Bălgrădean pe prima scenă, în 9 sezoane. E portarul activ cu cele mai multe prezențe în L1. În 7 partide din 2019 n-a primit gol, capitol unde e întrecut doar de Pigliacelli și de Arlauskis (câte 8)

6 - Corneliu Papură (CSU Craiova)

Eșecul cu Steaua e una dintre marile minciuni ale finalului de campionat. Dacă ar fi avut la dispoziție măcar un atacant serios, juveții ar fi câștigat la pas. Iar când vorbim despre fotbalul agresiv și plăcut ochiului propus de trupa craioveană, nu putem să-l ignorăm pe înlocuitorul lui Mangia. Inițial interimar, Papură tocmai a fost confirmat de Rotaru și pentru stagiunea viitoare. Să fi descoperit oltenii un Guardiola în propria grădină?

34de ocazii de gol și-a creat Craiova cu Papură "principal" în cele 3 jocuri de L1, o medie de 11,3 ocazii/meci, cea mai mare din play-off

5 - Mihai Teja (FCSB)

După ce că iar a alcătuit "11"-le de start după dictarea lui Becali, tehnicianul Stelei n-a avut decența să admită că succesul de la Craiova a venit și pe mâna Zeiței Fortuna. Avem o zicală în popor despre prostie și fudulie, însă suntem la scurt timp după Paști și trebuie să fim mai buni.

"Tactic am jucat perfect, nu le-am dat adversarilor nicio șansă. Nu am câștigat cu noroc"
Mihai Teja

4 - Mihai Rotaru (patron CSU Craiova)

După ce a stricat lotul de anul trecut, care adusese Cupa României în Bănie la capătul unei așteptări de un sfert de veac, după ce l-a lăsat pe drumuri și pe Mangia, ce face finanțatorul alb-albaștrilor? Sună la TV Digi Sport și-l ceartă pe realizatorul Vali Moraru pe motiv că lumea nu vine la stadion din pricina televiziunilor, care programează meciurile la ore bizare. Mulți susțin că Rotaru e as în tehnici securistice, dar nu plecăm urechea la orice zvon!

"În cercurile noastre de prieteni, Mihai era recunoscut ca un înfocat fan al Stelei. Suferea la partidele roș-albaștrilor și dădea petreceri după meciuri importante pe care Steaua le câștiga"
Apropiat al lui Mihai Rotaru, pentru GSP

3 - Sebastian Rudol (Sepsi, FOTO DREAPTA)

Rar mi-a fost dat să văd un fundaș mai aiurit în Liga 1! Când te uiți la polonezul de 24 de ani, te întrebi ce rost are să transferi așa ceva și să blochezi ascensiunea unui tânăr român.

3de 4, un 3 și doi de 5 a luat Rudol din partea GSP în cele 6 jocuri oficiale în care a fost folosit de covăsneni

2 - Astra

Dacă și-au dat viața cu Steaua, băieții de la Dunăre au zis să și-o dea și cu CFR. Și au luptat de parcă ar fi fost ultimul meci din carieră și ar fi vrut să-și ia un adio de ținut minte. Cu mici excepții, cum ar fi Alibec, elevii lui Enache au fost exemplari în tot ce au făcut pe gazon. M-am uitat la altă partidă? Posibil...

2cartonașe galbene s-au arătat luni seara ca urmare a jocului "agresiv" practicat

1 - Isaak Donkor (CSU Craiova)

În partidele cu Steaua, fundașul ghanez ar trebui să-și schimbe numele în "Vasile Popa". Celebrul om de încredere al lui Tata Jean din perioada Bistrița, alături de portarul Câmpeanu. Bine, ca să fim corecți, Popa făcea extrem de rar ce a făcut Donkor duminică seara, intervențiile lui erau mult mai rafinate.

"Din păcate pentru unii, fotbalul se joacă și cu mintea! E inadmisibil, strigător la cer să ai o intrare precum cea a lui Donkor... Și nu e prima dată când ghanezul face așa ceva"
Emil Săndoi

Dacă sunteți surprins că niciun "ceferist" n-a prins topul, în ciuda succesului categoric de la Giurgiu (5-1), explicația e simplă: antrenamentele cu public nu sunt luate în calcul!

Vezi aici clasamentul actualizat din play-off!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (19)
mosvasile
mosvasile  •  07 Mai 2019, 15:24

Antrenament cu public?Asa va fi in ultima etapa,cand-deja campioana- se va distra cu echipa "perlelor"lui Becali!

983732924972315
Soos Vilmos  •  07 Mai 2019, 12:06

In redactia acestei fituici e greu de digerat faptul ca ciobanul este abonat permanent la locul 2 (asta daca va ramine acolo). Tot ce nu se pliaza pe de acum cunoscuta pozitie pro fcsb trebuie minjit cu tot ce naste mintea odihnita a celui ce scrie articolul.

v1ad
v1ad  •  07 Mai 2019, 10:23

Redactore, ultimele 2 meciuri ale FCSB-ului au fost antrenamente cu public. CFR, atat cat joaca, o face pe poarta, isi creaza ocazii. La echipa din Pipera 90 de minute e concurs de plonjoane

Vezi toate comentariile (19)
Comentează