FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FCSB

Notele GSP după Poli Iași - FCSB 1-3 » „Masculul alfa” din echipa roș-albaștrilor + marea deziluzie: a luat nota 4!

Articol de - Publicat marti, 19 decembrie 2023 23:14 / Actualizat miercuri, 20 decembrie 2023 00:20

FCSB s-a impus fără drept de apel cu Poli Iași, 3-1, și a mai pus o cărămidă în drumul spre mult așteptatul titlu. Florinel Coman a fost MVP-ul partidei din Copou, în care unica dezamăgire din tabăra roș-albaștrilor a fost Tavi Popescu, iarăși rătăcit. 

Determinant până acum în marșul roș-albaștrilor din prima parte a campiontului, Coman n-a slăbit ritmul nici contra Politehnicii Iași, meci în care a fost cel mai activ jucător și a reușit o „doppietta” de la punctul cu var. Nu la fel de convingător a fost „decarul” Octavian Popescu, scos după o primă repriză modestă.

Cadou după cadou și lideri de Anul Nou! FCSB câștigă fără emoții cu Poli Iași
POLI IAȘI - FCSB 1-3
Cadou după cadou și lideri de Anul Nou! FCSB câștigă fără emoții cu Poli Iași

Notele celor de la Poli Iași:

S. Lung Jr. (6) » Fără vină la reușitele roș-albaștrilor, are meritul de a fi redus proporțiile scorului, având intervenții inspirate la ocaziile lui Coman, respectiv Băluță

Martac (5) » A avut serios de furcă, fiind pe raza de acțiune a lui Florinel Coman.

Samayoa (3) » L-a doborât pe Florinel Coman la faza penalty-ului dictat din a doua încercare. Imprudența a fost clară, o mare bilă neagră în dreptul său, dublată de celălalt moment de rătăcire, cel din finalul partidei, când a mai comis un penalty.

Ispas (5) » Deseori lent, o viteză în minus față de viteziștii din atacul oaspeților

Stefanovici (5) » În nota întregii defensive.

Bordeianu (5) » Departe de forma de odinioară. Prins în lupta aprigă de la jumătatea terenului, și-a încercat de câteva ori norocul de la distanță. 

Marchioni (5) » Nici el nu i-a dat prea multe motive de satisfacție lui Grozavu

Jatoba (4) » E vinovatul principal la golul de 1-0 al roș-albaștrilor, a interpretat greșit faza și i-a pus mingea pe tavă lui Băluță.

A. Roman (6) » Decisiv în weekend, în punctul smuls în Bănie, n-a mai fost la fel de percutant de data aceasta. Era să-l deruteze pe Târnovanu în repriza a doua, dar goalkeeperul roș-albaștrilor a respins. Rămâne în dreptul său și cu assist-ul oferit lui Robert Ion. 

Notele GSP după Poli Iași - FCSB 1-3 » „Masculul alfa” din echipa roș-albaștrilor + marea deziluzie: a luat nota 4!
Alin Roman, printre singurii ieșeni care s-au ridicat la miza meciului / Sursă foto: Facebook@ Politehnica Iași

Sg. Buș (5) » S-a zbătut mult, însă fără realizări. E departe de agilitatea de odinioară, a avut o singură ocazie notabilă în primele 45 de minute. După pauză a fost și mai șters, chiar s-a ales cu un „galben”. 

R. Ion (7) » I s-a citit determinarea din primul minut, n-a uitat că FCSB l-a trimis tot timpul la plimbare și nu i-a acordat mai multe șanse. A înscris în stil de mare atacant, execuție din prima de la marginea careului.

Au intrat pe parcurs:

A. Gheorghiță (5) » Trimis în locul lui Buș în repriza a doua, fără o contribuție semnificativă pe plan ofensiv. 

F. Ilie (5) » Trimis pe teren în minutul 66, n-a schimbat nimic în jocul Iașiului.

V. Ilie (5) » A debutat în Liga 1 la 16 ani neîmpliniți, însă a părut copleșit de miza partidei. Este primul jucător născut în 2008 cu minute în ediţia curentă.

Antonio Dumitru (4) » Alt puști aruncat pe final de Grozavu, n-a contat în duelurile cu roș-albaștrii.

Hrib » Introdus în prelungiri.

Antrenor: Leo Grozavu (5)

Notele jucătorilor de la FCSB:

Târnovanu (6) » Nu i se poate imputa golul lui Robert Ion, deși a plonjat puțin târziu după balon. Mai mult neîntrebuințat, și-a făcut treaba la șuturile lui Buș și Alin Roman.

Ov. Popescu (6) » Fără greșeală în timpul petrecut pe teren, „Lampard” a fost schimbat la pauză, acuzând și unele probleme medicale.

Ngezana (5) » Comoționat, a părăsit terenul după 40 de minute. Până să încaseze lovitura, i se poate reproșa un singur lucru: poziționarea de la golul lui Robert Ion și modul în care a ieșit din dispozitiv la acea fază.

Dawa (6) » S-a achitat cu brio de sarcini, deși a lăsat uneori impresia că e mai haotic comparativ cu siguranța etalată în ultima perioadă.

Radunovic (6) » Indestructibil, a jucat fără pată și a respins tot. Ieșenii n-au mișcat pe partea muntenegreanului, locul 2 în Ancheta GSP la categoria „Cel mai bun fotbalist străin”

Șut (6) » Constant și fără fisuri, așa cum a fost în permanență pe durata campionatului. 

Lixandru (6) » Sigur pe el, și-a îndeplinit întocmai sarcinile trasate.

Al. Băluță (7) » Își reproșa după meciul cu Hermannstadt că nu se lipește la gol, răsplata a venit mai repede decât își imagina. A fost extrem de activ și mai putea înscrie și după pauză, fiind blocat de Lung.

Olaru (6) » N-a mai avut sclipirile din meciul cu Hermannstadt, dar a dirijat în tăcere jocul roș-albaștrilor. A scos cel de-al doilea penalty din prelungiri. 

Oct. Popescu (4) » Fără strop de realizare în primele 45 de minute, a rămas la cabine la pauză. Inexistent în atac, a irosit câteva acțiuni complicându-se în driblinguri inutile.

Fl. Coman (8) » Cel mai activ din tabăra bucureștenilor, le-a ascuns mingea ieșenilor în prima repriză, a irosit o șansă bună, apoi a transformat penalty-ul obținut tot de el. A fost masculul alfa al meciului și în repriza a doua, când a reușit „dubla”, tot din penalty. A ajuns la 50 de goluri marcate pe prima scenă.

Notele GSP după Poli Iași - FCSB 1-3 » „Masculul alfa” din echipa roș-albaștrilor + marea deziluzie: a luat nota 4!
Florinel Coman a excelat cu Poli Iași / Sursă foto: Facebook

Au intrat pe parcurs:

Haruț (7) » I-a luat locul lui Ngezana înainte de pauză și a avut o prestație sigură pe durata reprizei secunde. Mereu primul la minge, a îndepărtat puținele atacuri ale moldovenilor.

Cristi Ganea (6) » Trimis de nevoie la pauză, a profitat de minutele primite, încercând să-și demonstreze utilitatea. A avut unele execuții pretențioase, dar care n-au prins poarta.

Radaslavescu » Trimis pe teren târziu, în minutul 86.

Pandele » A fost introdus în prelungiri.

Antrenor: Elias Charalambous (7)

Arbitru: Iulian Călin (6) Asistenți: Vladimir Urzică (7), Valentin Dumitru (7)

VIDEO Bănel Nicoliță și Sorin Paraschiv, paralele între Steaua Uefantastică și FCSB-ul actual

Citește și alte știri despre FCSB:

Emoții pentru FCSB » Ngezana s-a lovit puternic și nu a mai putut continua meciul
POLI IAȘI - FCSB
Emoții pentru FCSB » Ngezana s-a lovit puternic și nu a mai putut continua meciul
Cadou după cadou și lideri de Anul Nou! FCSB câștigă fără emoții cu Poli Iași
POLI IAȘI - FCSB 1-3
Cadou după cadou și lideri de Anul Nou! FCSB câștigă fără emoții cu Poli Iași

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
dr.jivago
dr.jivago  •  20 Decembrie 2023, 08:53

Catalogul cu note , un amalgam hapciupalitic! Dovada? Un jucator cu realizari, Radunovic ia aceeasi nota (6) ca si Ganea!!!??? Serios? Sut nesigur, prrcipitat, pase gresite cu duiumul , e comparabil cu Lixandru ,care chiar a jucat decent... Note puse " dupa ureche"!!!

boerbist
boerbist  •  20 Decembrie 2023, 07:04

Scrieti ca Radunovic a fost indestructibil si a jucat fara pata? Pai si de ce ia doar 6? Nu corelam si noi textele cu nota?

mattia.montini
mattia.montini  •  20 Decembrie 2023, 03:18

La gsp se unesc mai greu punctele blatului din ultimele doua etape. Amuzante notele, dar sunt de inteles. Gsp a jucat acest meci cu corpul de control la tâmplă. Recunoscuse si Tolontan ca ei nu sunt ca altii, sunt ca ei. Adica, ridicoli.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează