FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - UTA 1-0

Optimism în tabăra Botoșaniului după două victorii la rând în play-out: „Trebuie să fim pe primul loc și să mergem în Europa”

FC BOTOȘANI - UTA 1-0 // foto: Ionuț Tăbultoc +22   FOTO
FC BOTOȘANI - UTA 1-0 // foto: Ionuț Tăbultoc

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 martie 2022 19:49 / Actualizat vineri, 18 martie 2022 20:42

FC Botoșani s-a impus pe teren propriu în fața celor de la UTA Arad, scor 1-0, iar după două victorii consecutive în play-out moldovenii visează la Europa.

După ce au ratat in-extremis play-off-ul, botoșănenii sunt acum concentrați pe partidele din play-out, acolo unde și-au setat ca obiectiv să câștige totul până la final și să joace barajul pentru Conference League. 

„Să nu facem înmormântare din asta!” » Ce au declarat Ionuț Badea și fotbaliștii de la UTA, după înfrângerea cu FC Botoșani
FC BOTOȘANI - UTA 1-0
„Să nu facem înmormântare din asta!” » Ce au declarat Ionuț Badea și fotbaliștii de la UTA, după înfrângerea cu FC Botoșani

Eduard Pap, optimist după primele două victorii în play-out

FC Botoșani este lider autoritar în play-out, cu 29 de puncte, la șase distanță de echipa pe care tocmai a învins-o, UTA Arad. Portarul moldovenilor, Eduard Pap, a declarat că echipa sa și-a fixat obiectivul pentru partea a doua a sezonului și, în lipsa emoțiilor legate de retrogradare, ținta este calificarea în Europa. 

„Am fost afectați după pierderea play-off-ului, dar nu avem ce face, trebuie să mergem înainte, să muncim, să luăm fiecare meci în parte și să îl câștigăm. Trebuie să jucăm acel baraj pentru locurile 7-8, după un alt baraj cu locurile 3-4 din play-off și să mergem în Conference League. Acesta este obiectivul. Acest sistem îți dă o motivație să iei fiecare meci și să îl câștigi. Dacă nu exista această variantă, ca din play-out să mergem în Europa, nu am fi avut alt obiectiv”, a declarat Pap la finalul partidei.

Gaz Metan și Clinceni, fără șanse

Eduard Pap a dat la finalul confruntării cu UTA și numele celor două echipe care vor retrograda în acest sezon. Consideră că problemele financiare le-au pus capac, iar Gaz Metan și Clinceni nu vor avea șanse de supraviețuire.

GALERIE FOTO FC Botoșani - UTA Arad 1-0

+18 FOTO

„În ceea ce privește retrogradarea nu sunt probleme, se știu deja echipele, din cauza problemelor pe care le au. Mediaș este aproape în faliment, Clinceni urmează. Miza este pentru locurile de baraj, dar noi nu avem probleme și nu ne interesează.”, a adăugat Pap.

Avem liber până luni, apoi începem pregătirea. Ne așteaptă un meci greu la Rapid, trebuie să îl luăm în serios, să câștigăm și să fim pe primul loc. 
- Eduard Pap, portar FC Botoșani

Clasament play-out

Citește mai multe știri:

Hagi, impresionat de elevul său: „Cel mai tânăr și complet mijlocaș din Liga 1”
FARUL
Hagi, impresionat de elevul său: „Cel mai tânăr și complet mijlocaș din Liga 1”
Acuzații frontale pentru Dinamo: „Se salvează dacă dau de ei la baraj. Acolo e o mare comunitate dinamovistă!”
DINAMO
Acuzații frontale pentru Dinamo: „Se salvează dacă dau de ei la baraj. Acolo e o mare comunitate dinamovistă!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (1)
cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  19 Martie 2022, 09:08

Când ai arbitrajele cooperativei in buzunar cum sa nu fii optimist?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează