FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

De ce NU poate Ovidiu Burcă să antreneze altă echipă din Liga 1

Ovidiu Burcă
Ovidiu Burcă

Articol de - Publicat joi, 30 noiembrie 2023 20:19 / Actualizat joi, 30 noiembrie 2023 20:59

Liber de contract după despărțirea de Dinamo, Ovidiu Burcă (43 de ani) nu ar putea fi angajat în funcția de antrenor principal de alt club din SuperLigă. Motivul? Nu are licența Pro.

Ovidiu Burcă a promovat-o pe Dinamo în SuperLigă și a beneficiat de o prevedere din regulament pentru a putea continua ca „principal” și în prima ligă, deși nu posedă licența Pro.

Aceasta spune că „un antrenor cu licență UEFA A care promovează cu echipa în Liga 1 își păstrează poziția de A1, cu următoarele condiții: să fie declarat ADMIS la primul curs de licență UEFA Pro organizat de Școala Federală de Antrenori, să nu întrerupă participarea la curs și să absolve cursul”.

Ce l-a convins pe fostul selecționer al Ungariei să semneze cu Sepsi: „E cel mai bun din țară!”
SEPSI
Ce l-a convins pe fostul selecționer al Ungariei să semneze cu Sepsi: „E cel mai bun din țară!”

Ovidiu Burcă nu poate fi antrenor principal în acte la alt club din Liga 1

Practic, Burcă putea activa ca antrenor principal în acte în Liga 1 doar la Dinamo, grație faptului că în vară s-a înscris la cursurile pentru Pro. Licența cea mai importantă pe care o deține, A, îi permite să fie angajat maximum ca antrenor secund în prima ligă.

Acum că s-a despărțit de Dinamo, Ovidiu Burcă ar putea prelua altă formație de primă ligă doar prin metoda deja „brevetată” în România, aceea de a instala un „antrenor-paravan”, cu licență Pro, dar echipa să fie pregătită de altcineva, angajat în acte pe altă poziție.

Burcă a readus-o pe Dinamo în prima ligă, dar a lăsat-o într-o situație delicată în campionat. Alb-roșiii au obținut doar 10 puncte în primele 17 etape și sunt penultimii, la 9 puncte de primul loc care asigură salvarea directă de la retrogradare.

În conferința de presă în care și-a luat rămas bun de la Dinamo, Burcă a lăsat de înțeles că este deschis unei noi provocări: „Sunt convins că viața are ceva mai bun pregătit pentru mine. Sunt gata de un proiect mai așezat. Sunt un antrenor și un om mai bun față de acum un an și jumătate”. 

VIDEO: Ovidiu Burcă, sfaturi pentru succesorul său pe banca lui Dinamo

Mai multe știri din Liga 1:

Mesajul public transmis de Liviu Ciobotariu în ziua în care șeful lui Dinamo îl așteaptă la discuții

Vedeta de la FCSB recunoaște că-l deranjează criticile lui Gigi Becali

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
PAPAMARZZOLE
PAPAMARZZOLE  •  01 Decembrie 2023, 00:18

"De ce NU poate Ovidiu Burcă să antreneze altă echipă din Liga 1?" Pentru ca este foarte prost!? O da in bara, indiferent ce isi propune sa faca!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close