FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

„Lucrături” pe burta goală la Dinamo » I-au adus șef lui Mihalcea! Tensiunile cresc în culise: „Doar eu răspund de rezultate”

Bogdan Bălănescu și Adi Mihalcea
Bogdan Bălănescu și Adi Mihalcea

Articol de , , - Publicat marti, 09 iunie 2020 09:00

Dinamo n-are doar probleme economice, are și prea multe conduceri. Țălnar și Ion Marin, omul lui Melero și al lui Badea, fac planuri. Prunea e pe picior de plecare și Bălănescu dirijează, în realitate, toate hotărârile importante din club.

Dinamo n-are bani, mai supraviețuiește din donațiile suporterilor, dar se joacă de-a "House of Cards". Hotărârea lui Negoiță de a nu se mai implica în activitatea clubului și evenimentele recente au desenat un balaur cu vreo patru capete. Câte o conducere pentru fiecare cap. 

Melero și Nicolae Badea și-au adus oamenii la Dinamo 

Cel mai recent au apărut în anturajul echipei Cornel Țălnar și Ion Marin. Au reapărut de fapt, fiindcă amândoi au fost și jucători, și antrenori ai roș-albilor. Ei au asistat la amicalul cu Rapid, câștigat cu 1-0, și ar urma să facă parte dintr-o viitoare comisie tehnică. Aceasta s-ar ocupa de recrutarea fotbaliștilor noi și ar fi responsabilă să păstreze o linie clară, o politică a clubului, ceva ce n-a existat în "era Negoiță". „Au fost schimbați mereu foarte mulți jucători de la un sezon la altul. Nu e în regulă!", explică Ion Marin. Surprinzător este că ideea înființării comisiei nu i-a aparținut lui Negoiță, nici alegerile nu sunt ale proprietarului. 

Pe "Săpăligă" i l-a recomandat Nicolae Badea directorului general Bogdan Bălănescu. Iar pentru Țălnar a garantat posibilul cumpărător Melero Marin, la sfatul lui Cosmin Contra. Marin a fost în conducerea lui Getafe în vremea în care Cosmin a evoluat pentru formația de la periferia Madridului. „Am vorbit cu Melero în urmă cu două sau trei săptămâni și mi-a zis că existau niște investitori interesați. Nu el ar fi patronul. Poate ar fi bine ca să cumpere clubul și Dinamo să aibă o stabilitate, din toate punctele de vedere", a comentat Contra la GSP Live. 

VIDEO / Cosmin Contra, detalii despre spaniolii care vor să cumpere Dinamo: „Am vorbit cu Melero și am aflat ceva”

Țălnar vrea să fie A1 

Comisia tehnică i-ar mai cuprinde, în afara lui Țălnar și a lui Marin, pe Mihăescu, fost fundaș dreapta al "câinilor" în echipa lui Lucescu din anii '80, pe Ionel Dănciulescu și pe Marius Iorga, șeful de acum al Departamentului de scouting. Surse din club povestesc că Țălnar n-ar fi mulțumit doar cu rolul acesta, ar urmări să devină un director tehnic, un supervizor al staff-ului tehnic. În situația aceasta, el ar fi superiorul lui Adrian Mihalcea. "Indiferent de mutările din conducere, eu trebuie să conduc echipa și să am ultimul cuvânt! Doar eu răspund de rezultate!" a fost cererea antrenorului. 

„Lucrături” pe burta goală la Dinamo » I-au adus șef lui Mihalcea! Tensiunile cresc în culise: „Doar eu răspund de rezultate”

Mihalcea l-a înlocuit pe Uhrin chiar înainte să izbucnească pandemia și nici n-a apucat să debuteze pe banca lui Dinamo într-un meci oficial. Și-a condus echipa în amicalul cu Rapid și mai avea programată o partidă-test, cu FC Voluntari, numai că fotbaliștii au intrat în grevă din cauza restanțelor salariale și jocul a fost anulat. 

„Melero mi-a spus că este cineva interesat să cumpere clubul Dinamo, nu ar fi el patronul. Din ce am mai citit prin presă în ultima vreme, mi se pare că discuțiile s-au cam împotmolit. Eu i-am spus lui Melero doar lucruri bune despre club" 
- Cosmin Contra, la GSP Live 

„Prima decizie trebuie să fie readucerea în Ștefan cel Mare a grupelor de juniori care se antrenează acum pe stadionul Granitul. Pe urmă va fi nevoie să mutăm și sediul clubului, de la hotelul Rin înapoi la Dinamo, nu e normal ca sediul clubului să se afle la câțiva kilometri de stadionul tradițional!" 
- Ion Marin, la DigiSport 

Glorii multe, un singur conducător real 

Țălnar și Ion Marin reapar lângă Florin Prunea și lângă Dănciulescu, alți fotbaliști importanți din istoria "câinilor". În realitate, singurul "executiv" cu adevărat influent e Bogdan Bălănescu. Director general, el beneficiază de încrederea lui Negoiță, o calitate pe care foștii jucători aflați în club nu o au. "Nu mi-a fost respectată fișa postului aproape deloc", a spus Prunea. Ca și Dănciulescu, el a fost responsabil mai mult cu comentarii în media decât cu decizii importante. Contractul lui Florin va expira pe 13 iunie și nu va fi prelungit. Plecarea lui Dănciulescu n-o acceptă suporterii, de aceea el e inclus în planul cu comisia tehnică.

Bălănescu s-a aflat în conducere și în perioada "Badea&Borcea", a rămas după transferul acțiunilor către Negoiță și a câștigat încrederea noului proprietar.  

„Borcea avea cuvânt" 

Directorul general Bălănescu a discutat cu jucătorii în perioada recentă și n-a avut cum să împiedice greva. Le promisese plata salariilor și nu a putut să respecte promisiunea. Dănciulescu îl compară cu Borcea: "Ca jucător, au existat șase luni în care nu fusesem plătit. Atunci a venit Borcea și mi-a zis "Vei primi banii la data asta!". Și am încasat toate salariile restante exact când spusese el. E important să ai cuvânt! Fotbaliștilor de la Dinamo li se promisese că urma să primească banii până pe 5 iunie, ceea ce nu s-a întâmplat". Roș-albii au încasat doar un salariu în 2020, pentru luna ianuarie. 

Citește și alte știri despre Dinamo:

Omul care pleacă sâmbătă de la Dinamo iese la atac: „Nu poți să le dai jucătorilor 1% din salariu și tu, conducătorul, să iei toți banii”

Citește și:

Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (15)
116988019705812
Trafalet Simfoniu  •  09 Iunie 2020, 11:45

Asta-i lipsea chelului , tichia de mărgăritar ! Adică n-ai bani nici să plătești femeia de servicui , și tu aduci doi nehaliți . Păi numai Țălnar mănâncă într-o zi 4 salarii de titular , nu vedeți ce ghiozdan are ?

caesarone
caesarone  •  09 Iunie 2020, 11:33

Tàlnar, din tàntar s-a facut armàsar! Ce burdihan are!:)))

bogat
bogat  •  09 Iunie 2020, 10:46

Un articol ca sa intretina flacara problemelor la Dinamo, altfel n-are nicio substanta. Are sens sa ai o comisie care sa supravegheze tehnic toate echipele clubului Dinamo inclusiv cele de copii si juniori. O comisie tehnica din antrenori cu experienta care sa coopereze cu antrenorii echipei mari si a centrului de copii si juniori si sa puna un pic de ordine in modul de dezvoltare. Sa armonizeze sistemele de joc de la cel mai mic nivel, sa decida strategia de preluare a juniorilor la echipa mare, achizitiile samd. Sa asigure continuitate intr-o lume in care antrenorii sunt schimbati prea repede si nu au rol de manageri. O comisie care sa convinga patronul care o fi el de directia buna de dezvoltare. Si e foarte bine ca in aceasta comisie vin persoane care sunt atasate de club si carora le pasa de ce se intampla acolo. Si ca dovada ca e o mutare buna, opinia lui Ion Marin despre mutarea sediului clubului de la RIN si intoarcerea juniorilor la baza Dinamo este cea corecta.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează