FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Peluza lui Dinamo, scandal cu conducerea „câinilor”: „Din păcate, blestemul clubului nostru continuă”

Peluza Sud Dinamo, sursa: facebook FCD SUD
Peluza Sud Dinamo, sursa: facebook FCD SUD

Articol de - Publicat vineri, 26 ianuarie 2024 12:13 / Actualizat vineri, 26 ianuarie 2024 14:30

Dinamo se pregătește pentru derby-ul cu Rapid. Partida va avea loc sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 20:00, pe Arena Națională, însă la derby nu se vor prezenta în mod organizat suporteri rapidiști, din cauza scandalului legat de numărul de bilete pe care le-ar fi primit giuleștenii.

Concret, rapidiștilor li s-ar fi promis 5.000 de bilete, însă ulterior au primit 2.800, echivalentul a 5% din capacitatea Arenei Naționale, cu mențiunea că vor sta la inelul 3. Ei nu au acceptat acest lucru și au anunța că nu se vor prezenta la meci.

S-au terminat negocierile Farul - Alibec » Atacantul naționalei a luat decizia
FARUL
S-au terminat negocierile Farul - Alibec » Atacantul naționalei a luat decizia

Peluza Sud Dinamo, solidară cu peluza rapidistă! Mesaj dur pentru conducerea „câinilor”: „FCD SUD se dezice de decizia acționarilor dinamoviști”

Înainte de meci, cele două galerii dinamoviste, PCH (Peluza „Cătălin Hîldan”) și Peluza Sud Dinamo, nu s-au pus de acord în legătură cu numărul de bilete pe care rapidiștii trebuie să le primească.

În tur, cele două peluze au părăsit stadionul înainte de startul meciului, din cauza faptului că Peluza „Cătălin Hîldan” nu a putut intra cu coregrafia pe care o avea pregătită. Acum, PCH nu a fost de acord cu cele 5.000 de bilete pe care giuleștenii le-ar fi primit, în timp ce Peluza Sud și-ar fi dorit ca peluza rapidistă să fie plină la acest meci.

Peluza Sud Dinamo a postat astăzi un comunicat pe rețelele de socializare în care a explicat motivele pentru care rapidiștii ar fi trebuit să primească cele 5.000 de bilete solicitate:

Acum două zile am sărbătorit împlinirea a 165 de ani de la „Mica Unire”, iar astăzi realizăm cât suntem de dezbinați. Ne regăsim într-o postură ingrată din punct de vedere moral. Sâmbătă jucăm acasă împotriva celor de la Rapid, într-un derby așteptat de toată suflarea fotbalistică a țării. Până să vorbim de prezent, trebuie să ne uităm la ceea ce s-a întâmplat în turul de campionat pe Giulești. Inițial, a fost acordat un număr de bilete pentru sectorul destinat oaspeților, un număr de bilete insuficient pentru cererea suporterului dinamovist. Cu toate acestea, FCD SUD a negociat cu liderii Peluzei Nord Rapid, care au decis să intervină pentru suplimentarea numărului de bilete cu până la câteva sute. Este adevărat că-n urma deciziei de a interzice coregrafia Peluzei Cătălin Hîldan am decis și noi, tot din solidaritate, să părăsim sectorul alocat. Cu toate acestea, gestul făcut de giuleșteni a rămas. Așa cum este normal, la meciul de sâmbătă trebuia să aibă loc o reciprocitate, în care și suporterii rapidiști să beneficieze de o suplimentare a numărului de bilete peste cei 5% alocați prin protocolul Ligii Profesioniste. Din păcate, blestemul clubului nostru continuă, încă de la sfârșitul anilor '90, acest club a avut parte de fel și fel de personaje de tristă amintire cu putere de decizie în club, unii neprofesioniști, alții rău intenționaț, iar alții care s-au gândit doar la buzunarul propriu. Este totuși trist ca după mai bine de 20 de ani să avem în continuare parte de asemenea persoane în conducere, cât și în acționariat. Persoane care nu înțeleg fotbalul, nu-i înțeleg pe suporteri și nu au nici cea mai mică idee despre ceea ce reprezintă fenomenul Ultra'. Ce facem, domnilor, intrăm și noi în rândul lumii „normale” a conducătorilor din fotbalul românesc? Ne transformăm în cei pe care mai ieri îi huleam? Așadar, FCD SUD se dezice de decizia acționarilor dinamoviști și nu susține acțiunea luată de aceștia cu privire la biletele oferite oaspeților pentru acest meci!” 
-parte din comunicatul Peluzei Sud Dinamo

Peluza lui Dinamo, scandal cu conducerea „câinilor”: „Din păcate, blestemul clubului nostru continuă”
Comunicat Peluza Sud Dinamo, sursa: instagram fcd.sud

Victor Angelescu reacționează după decizia fanilor Rapidului

Supărați pentru că primesc doar 2.800 de bilete, la inelul 3, ultrașii Rapidului au anunțat că boicotează partida și nu se vor prezenta la derby. Iar Victor Angelescu spune că înțelege decizia acestora.

„Înțelegem că altele au fost discuțiile între lideri. Fanilor noștri li s-a promis ceva prima dată... Dacă vor primi bilete la primul inel, înțeleg că vor veni. Dar probabilitatea e destul de mare să nu vină... Noi înțelegem supărarea fanilor. Noi o să ne vedem de treabă și vom câștiga partida.

Fanilor noștri li s-a promis ceva. Din 5.000 de bilete s-a ajuns la 2.800, iar apoi de la inelul 1 s-a ajuns la alt inel. Lucrurile trebuia să fie clare de la început. Nu e normal să-și schimbe poziția cealaltă echipă. Bănuiesc că asta i-a supărat pe fani. Înțeleg că Dinamo vrea un avantaj, dar lucrurile trebuia să fie clare de la început”, a spus Victor Angelescu la Orange Sport.

Match Quiz Dinamo - Rapid
Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Dinamo - Rapid și câștigă premiile puse în joc.

Citește și alte știri:

Mihai Stoica sare în apărarea jucătorului de la FCSB intrat în dizgrația lui Gigi Becali: „Nu aș renunța niciodată la el! Este un profesionist cum rar mi-a fost să văd”

Grevă la o echipă calificată în „optimile” Cupei Africii! Au refuzat să se antreneze

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
vali80
vali80  •  27 Ianuarie 2024, 21:07

Felicitări peluzei SUD pentru inițiativă! Se pare ca fenomenul "ultras" îl înțeleg doar câțiva.... Ca rapidist din 85' personal spun ca PCH si-a demonstrat calea pe viitor...nu m-ar mira sa adere prin prisma susținerii unor copii la conducerea clubului...Bafta pe mai departe și sper sa evitați retrogradarea.

creeperno534
creeperno534  •  26 Ianuarie 2024, 22:40

Astia sunt dinamovisti sau rapidisti?

Catisr
Catisr  •  26 Ianuarie 2024, 18:27

Suporterii pot veni dar huliganii să stea acasă ! Vreau să vin cu copii la meci !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează