FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - PETROLUL

VIDEO + FOTO Galeria Petrolului, scenografie rasistă la derby-ul cu Rapid: „Coșmarul vostru” » Cum au răspuns giuleștenii

Articol de , , - Publicat duminica, 13 august 2023 21:42 / Actualizat luni, 14 august 2023 09:06

Rapid și Petrolul se întâlnesc în derby-ul etapei a 5-a din Superligă, iar fanii celor două echipei s-au duelat în scenografii la startul partidei.

Primii care și-au afișat scenografia au fost fanii ploieșteni. Cei aproximativ 700 de ultrași au avut un mesaj rasist la adresa rivalilor din Giulești.

VIDEO+FOTO. Derapaj: galeria Petrolului, scenografie rasistă în meciul cu Rapid

+14 FOTO

Imediat după startul meciului ploieștenii au desfășurat o pânză imensă în peluză. Pe acesta era desenată o sperietoare de ciori, inspirată din benzile desenate cu Batman, în care „Scarecrow” era unul dintre personajele negative.

Alături de respectiva imagine, a apărut mesajul în engleză: „Your nightmare” (n.r - Coșmarul vostru).

VIDEO+FOTO. Rapid a replicat ironic, printr-o scenografie 3D 

+14 FOTO

De partea cealaltă, Rapid a răspuns cu o scenografie 3D, cu doi lupi, supranumele ploieștenilor, și un mesaj ironic: „V-ați pus traista în spinare și ați plecat în deplasare”.

Fanii Petrolului au putut intra până la urmă pe stadion

Aproximativ 100 de suporteri ai Petrolului au fost rugați în preziua partidei de Jandarmeria București să nu vină la meciul cu Rapid. Motivul? Au primit bilete într-o zonă care ar fi trebuit să rămână liberă, din motive de securitate.

În ciuda apelului făcut de autorități, cei 100 de suporteri au făcut deplasarea la București. Inițial, au fost opriți la porțile arenei din Giulești. După lungi parlamentări, au fost primiți până la urmă în sectorul ocupat de restul galeriei ploieștene. 

VIDEO Scandări rasiste în Giulești 

Un moment neplăcut s-a petrecut și înainte de meci. Galeria Petrolului a apelat la o serie de scandări rasiste, reprobabile, la adresa rapidiștilor.

Citește și: 

Lucescu și Yarmolenko în baza „Constructorul” » Dinamo Kiev s-a antrenat în casa Rapidului

Primul transfer al lui Reghecampf la FCSB s-a lăsat de fotbal » Cu ce se ocupă acum Andrei Dumitraș: „Am acceptat pentru proiect”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (35)
IknowNothing
IknowNothing  •  15 August 2023, 19:43
Postat de Marcela pe 13 August 2023, 23:29

Ce le ai spus de i ai supărat asa rau pe cei de la gsp? :))))

Doar le-am tradus din engleza in romana sa inteleaga exact ce inseamna cuvantul respectiv( sperietoare). Nici vorba de rasism! Chiar nu stiu de ce au cenzurat intregul comentariu mai ales ca Tolonta ne tot vorbeste despre democratie si cum ar trebui sa functioneze lucrurile...

istet10
istet10  •  14 August 2023, 21:25
Postat de cirus11 pe 14 August 2023, 00:01

Cand compari o anumita etnie cu anumite animale.... este evident rasism. Cum sa intrebi asa ceva?

Nu este rasism.

username_2
username_2  •  14 August 2023, 17:14

ar trebui să-i amendeze CNCD pe prostanii gesepiști pt publicitate la mesaje intolerante...da poate CNCD n-o să-i amendeze pe gesepiști, băieții făcură publicitate din pură prostie, trăbă iertați

Vezi toate comentariile (35)
Comentează