FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - VIITORUL

POLI IAȘI - VIITORUL // Revoluția lui Mircea Rednic » Cum și-a pus amprenta cel mai titrat antrenor din istoria lui Poli asupra echipei

Articol de - Publicat luni, 03 februarie 2020 14:40

POLI IAȘI - VIITORUL //  Mircea Rednic (57 de ani), cel mai titrat antrenor care a stat vreodată pe banca alb-albaștrilor, și-a pus deja amprenta, deși a început munca de nici o lună.

  • Poli Iași - Viitorul, ultima partidă din etapa #23 a Ligii 1, se dispută luni, 3 februarie, de la ora 20:00. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Plus.

Poli pleacă la drum în 2020 cu o altă față. O față pe care Mircea Rednic, potrivit surselor Gazetei, i-a schimbat-o destul de mult în timpul scurt, nici o lună, pe care l-a avut la dispoziție. Cât în bine se va vedea luni, contra Viitorului. Însă deocamdată, în Copou, lumea este mai mult decât mulțumită cu realizările lui. 

Cel mai bun psiholog

Convins să vină la Iași de Adrian Ambrosie, omul care astăzi i-a predat președinția fostului director de dezvoltare de la FRF, Ciprian Paraschiv, „Puriul" a lucrat în primul rând în plan psihic. La moralul unor jucători care în prima parte a sezonului, de la un moment dat, picau aproape meci de meci pe final.

A purtat multe discuții cu „bătrânii" echipei și le-a restabilit autoritatea în cadrul echipei, o autoritate știrbită întrucâtva de elanul tinerilor. Aceștia din urmă ajunseseră „să se cam tragă de șireturi cu ei", iar Rednic, susțin sursele Gazetei, „i-a pus la punct".

Un altfel de cantonament

Nu mai e demult o noutate, fotbaliștii urăsc cantonamentele lungi. Ca unul care s-a confruntat cu astfel de experiențe și ca jucător, și ca antrenor, tehnicianul a căutat să le facă șederea în Antalya cât mai plăcută. Atunci când i-a simțit obosiți n-a avut nicio problemă să anuleze un amical și să-i invite în oraș. Așa se și explică de ce Poli a bifat doar 3 teste în Turcia și nu cinci, câte fuseseră programate inițial. 

Ofensivă controlată 

Dacă predecesorul Mihai Teja a încercat să imprime echipei un stil eminamente ofensiv, cu o construcție pornită din propriul careu, Rednic este mai degrabă adeptul unei ofensive controlate. Altfel spus, asigură-ți mai întâi spatele și apoi caută să verticalizezi. „Mă interesează să ducem balonul cât mai rapid în jumătatea adversă", le-a cerut jucătorilor, în mod repetat, în Antalya.

Doar doi pe filiera „Luana"

„Puriul" și-a pus amprenta și asupra transferurilor. Dar nu prin a o implica excesiv pe fiica sa, Luana. La recomandarea ei au venit la Iași doar Omoh și Luckassen.

Restul au fost propuși de alți impresari, iar De Iriondo și Chacana de directorul de scouting Anton Heleșteanu. Principiul lui Rednic: „Jucătorul pe care-l vreau trebuie să fie peste cel pe care deja îl am în lot pe postul lui".

8.000 de euro lunarcâștigă Rednic la Poli. Are contract până-n vară, cu opțiune de prelungire

6 achizițiia făcut Iașiul în această iarnă, toate la parametru zero: Klimavicius, Grădinaru, De Iriondo, Chacana, Luckassen și Omoh

vezi și:

CFR CLUJ - FCSB 1-0 // Gigi Becali, impresionat de CFR Cluj: „În 15 ani n-am văzut așa ceva, deși am jucat cu Liverpool, City și Chelsea”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (1)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  03 Februarie 2020, 17:03

Minciuni grosolane ! A adus 8 *** adica nu îl intereseaza nimic . Va duce Iasul la retrogradare

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close