FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Portretul lui Aleix Garcia, supertransferul anului în Liga 1: „Iată la ce să vă așteptați de la mine!” » Cum l-a convins pe Guardiola

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat marti, 06 octombrie 2020 18:31 / Actualizat marti, 06 octombrie 2020 21:16

Jurnaliștii l-au lăudat frecvent pe Aleix Garcia, noul mijlocaș al lui Dinamo, apreciind calitățile sale din teren, iar fostul fotbalist al lui Manchester City își cunoaște potențialul: „Mă mișc bine între linii, știu să găsesc spații și am viziune în joc”.

Dinamo a încheiat prodigios un mercato unic în ultimul deceniu pentru club. Și a închis cu clasă: transferul lui Aleix Garcia (23 de ani), care tocmai s-a despărțit în această vară de Manchester City. Gazeta Sporturilor a anunțat demararea discuțiilor pentru această mutare de 5 stele încă de la jumătatea lunii septembrie, iar afacerea s-a realizat pe ultima sută de metri, spaniolul semnând până în vara lui 2021, când speră să revină în Occident, într-un campionat puternic.

Ce fel de fotbalist este Aleix Garcia

Presa din Spania îl caracteriza înainte de transferul la City drept „jucător care face ușor ceea ce e dificil". Juca foarte bine în spatele atacantului central, căuta mereu ultima pasă. În Anglia, a fost încercat pe mai multe poziții, ceea ce l-a ajutat să-și îmbunătățească jocul.

VIDEO Cele mai tari faze reușite de Aleix Garcia

Cu Guardiola, primul meci jucat a fost ca 9 fals, a jucat și pe poziția pe care juca Iniesta la Barcelona, dar schimbând benzile. „Aleix e ca un burete, învață rapid, asimilează concepte noi de joc, nu e emotiv, iar asta în fotbalul mare e cheia succesului", spun antrenorii care au lucrat cu el.

Când am semnat cu City erau mulți spanioli și asta ne-a ajutat mult pe toți, adaptarea a fost mult mai ușoară. Acolo, mănânci cu jucătorii de la echipa mare. Te așezi la masă și se așază lângă tine Hart, Sterling sau Aguerro. Trăiești alături de ei zilnic. David Silva și Jesus Navas m-au ajutat mult, au vorbit cu mine 
- Aleix Garcia, mijlocaș Dinamo

Aleix Garcia vine în România cu o bombă sexy » Fostul jucător al lui Manchester City se iubește cu o moldoveancă!

Ce spune Aleix despre el

  • „La ce vă puteți aștepta de la mine? Sunt genul de jucător care dă totul pe teren, sunt un jucător care știe că suporterii sunt foarte importanți pentru o echipă, pentru fotbaliști, în general. Fanii trebuie să știe că sunt un tip de caracter"
  • „Să pleci din Spania la 16 ani poate e prea devreme, dar când am plecat eu la City aveam 18 ani. Cred că a fost un moment bun. Aveam încredere în fotbalul pe care-l jucam, știam ce pot oferi și am vrut să evoluez la o echipă mai mare. Acolo, am ajuns de la echipa a doua la prima într-un an. Până la urmă, oricine caută experiențe de genul ăsta"
  • Mereu am jucat mai ofensiv, mi-a plăcut mai mult să fiu un mijlocaș ofensiv, dar când am ajuns la City am fost retras un pic, ca să fiu mai degrabă un «6» și m-am adaptat foarte bine. E adevărat că mi-e un pic mai greu defensiv, pentru că adversari sunt mai puternici fizic, am nevoie să am mingea"
  • „Sunt un fotbalist care știe să se miște bine între linii. Mă pricep să găsesc spații, am viziune de joc, lovesc mingea cu ambele picioare și sunt jucător de echipă". 

4 milioane de euroa plătit City pe el în vara lui 2015, când l-a cumpărat de la Villarreal

3,2 milioane de euroeste cota lui Aleix pe transfermarkt, cu el lotul "câinilor" ajungând la 13,25 milioane de euro pe site-ul de specialitate

1 golîn 9 meciuri a reușit pentru "cetățeni"

Sunt genul de jucător care se adaptează rapid, la orice, fac ceea ce îmi cere antrenorul. La Girona, de exemplu, am jucat ca pivot, ca "6", m-am simțit foarte bine pe poziția asta. Am jucat cu o apărare de 3 și eu în fața lor
- Aleix Garcia, mijlocaș Dinamo 

VIDEO Cosmin Moți despre o eventuală revenire la Dinamo: „Nu vreau să mă întorc și să joc cu numele”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Transferurile lui Contra, desființate de un stelist: „Ce caută aici? Dinamo se ia după Transfermarkt? E fabulos ce se întâmplă!”

EXCLUSIV. Ionel Dănciulescu surprinde: „Meritam mai mult de la Dinamo! Nu știu dacă mă întorc” + ce spune despre o ofertă de la Gigi Becali

Citește și:

„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
Nationala
„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
La 38 de ani și niciun minut jucat la Manchester City, a prelungit până în 2025. Explicația incredibilă
Campionate
La 38 de ani și niciun minut jucat la Manchester City, a prelungit până în 2025. Explicația incredibilă
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
Nationala
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (78)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  07 Octombrie 2020, 08:47

Super... Super... Super... Ca de obicei la c... totul e super...

Vezi toate comentariile (78)
Comentează