FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

Poziția LPF față de stadioanele construite din bani publici: „Acest «Așa vreau eu» nu îți aduce niciun venit ca să acoperi o eventuală gaură”

Stadion Arcul de Triumf
Stadion Arcul de Triumf

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 martie 2021 12:22 / Actualizat sambata, 06 martie 2021 12:58

Robert Pongracz (38 de ani), vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a oferit un interviu în care a vorbit despre controversele create de stadioanele construite din bani publici, dar și despre echipele care promovează în Liga 1 și nu au propria arenă.

Robert Pongracz a fost invitat la emisiunea „Podcast cu Theo” și a spus că cei care administrează stadioanele noi, construite din bani publici, ar trebui să urmeze exemplul echipelor din Vest pentru a obține un profit. Pongracz, de origine sas, s-a născut în România și este suporterul echipei Eintracht Frankfurt.

Robert Pongracz: „Acest «Așa vreau eu» nu îți aduce niciun venit ca să acoperi o eventuală gaură”

„Dacă faci o investiție din bani publici, trebuie să te gândești cum să nu fii în pierdere. Evident, nu ai cum să spui că lași stadionul gol că așa vrei tu. Acest «Așa vreau eu» nu îți aduce niciun venit ca să acoperi o eventuală gaură. Cred că cei care administrează aceste stadioane ar trebui să se gândească ce să facă ca să fie multifuncțional. Cum e stadionul din Frankfurt, în fiecare weekend e un eveniment acolo, nu neapărat fotbal. 

Sper că cei care vor administra aceste stadioane vor avea această gândire. Îi înțeleg și pe cei de Federația de Rugby în legătură cu stadionul Arcul de Triumf. A fost casa lor, dar ar trebui să se gândească, fără ceartă, cum vor acoperi investiția stadionului. Dacă nu sunt multe competiții de rugby, ar trebui să închirieze și la alte sporturi. Asta ar trebui făcut și cu stadionul Armatei”, a declarat Robert Pongracz.

Caracteristici Arcul de Triumf

  • locuri: 8.207 
  • pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP. 
  • Costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro.

Stadionul „Arcul de Triumf” a fost preluat de Ministerul Tineretului și Sportului de la Compania Națională de Investiții, instituția care s-a ocupat de lucrările de construcție și amenajare ale arenei. Oficialii și fanii rugby-ului au criticat dur în ultima vreme faptul că Ministerul va administra arena „Arcul de Triumf”, în loc ca Federația să o facă, iar aceștia sunt deranjați de faptul că s-ar putea juca și fotbal pe arena din centrul Bucureștiului.

Robert Pongracz: „Nu acesta este ADN-ul fotbalului”

„Eu cred că fiecare club ar trebui să aibe casa lui. Joacă într-un loc, iar data următoare joacă pe altă arenă. Eintracht Frankfurt e echipa mea și eu știu că joacă acasă la Frankfurt. Nu aș putea să mă împac cu gândul că ar putea juca la Darmstadt sau Hoffenheim pe teren propriu. Nu acesta e ADN-ul fotbalului. Și cluburile care vin din Liga a 2-a ar trebui să se gândească că ar trebui să se dezvolte regional, să aibe casa lor, nu să promoveze în Liga 1 și să își caute stadion”, a mai spus vicepreședintele LPF.

VIDEO. Gică Popescu: "Trăiesc un moment emoționant! Stadionul Steaua a fost «Templul fotbalului românesc»"

Citește și alte știri din Liga 1:

Manchester City și Juventus pe urmele unui jucător de la FCSB? „Voi știți cine e?” » Avertisment după cazul Coman: „Îl învăța Perianu să conducă”

Anunț de ultima oră » Pasul pe care trebuie să îl facă Florin Tănase înainte de a se transfera în străinătate

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (11)
158180581397392
Bala Nicolae  •  06 Martie 2021, 18:13

Latifundiarul de jiji de ce nu-si face stadion : are bani,are terenuri de ce plimba echipa de colo- colo ,sau haiducul gandeste ca mai mituieste niste colonei,generalli si incaleca stadionul STEAUA

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  06 Martie 2021, 14:51
Postat de leu.mr pe 06 Martie 2021, 13:25

Are dreptate omul. Problema este ca acest "așa vreau eu" a infectat societatea romaneasca ! Ar trebui sa existe o lege in care sa se specifice ca pe stadioanele facute din BANI PUBLICI are dreptul sa joace/inchirieze ORICINE plateste pentru acest lucru ! Dar o asmenea lege nu va da nimeni in Tara Romaneasca...

Trebuie sa se inteleaga ca stadioanele chiar facute din bani publici au un proprietar. Trebuie eliminata confuzia conform careia daca sunt bani publici toata lumea are acces sa joace pe aceste stadioane. Proprietarii sunt cei ce decid in legatura cu planul lor de afaceri respectiv cine joaca si pe ce sume joaca. Acesta e cazul arenelor aflate in proprietatea primariilor sau a celor aflate in proprietatea unor firme particulare. Ce nu e normal si trebuie remediat e ca un stadion sa fie in proprietatea unui minister, Arcul de triumf, in proprietatea ministerului sportului.Mentionez pentru clarificare si ca stadionul, Steaua, este in proprietatea clubului sportiv al armatei Steaua nu in proprietatea ministerului apararii , de unde rezulta si eroarea sustinuta ca joaca oricine pe el. Normal e si ca Arcul de Triumf sa fie atribut in proprietate federatiei de ruigbi si care in calitare de proprietar sa decida cine si cum cand pentru ce suma poate juca pe el.

917516058278640
Marius Nica  •  06 Martie 2021, 14:12

Este simplu: fotbalul e pe locul 30 in lume si are 10 stadioane, rugby-ul e pe locul 15 in lume si nu are niciunul. Fotbalul educa sa trisezi, sa furi, sa simulezi, sa te prefaci, rugby-ul educa fair play-ul, bunul simt, respectul, echipa. Noi incurajam fotbalul, educatii rugby-ul. Pana si Ungaria care nu exista pe harta rugby-ului, face baza si academie de rugby. Deasta noi in lume suntem cunoscuti ca ***, hoti, cersetori iar altii ca muncitori!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează