FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Cum a fost când noua achiziție din SuperLiga a dat mâna cu Maradona, apoi cu Mourinho: „Diego a venit cu tancul la meci!”

Foto: imago images
Foto: imago images

Articol de - Publicat marti, 09 ianuarie 2024 00:43 / Actualizat marti, 09 ianuarie 2024 10:44

Pyry Soiri, 29 de ani, a venit să impresioneze în SuperLiga, în tricoul Universității Craiova, după ani petrecuți în Finlanda și în diverse alte țări, inclusiv în Belarus, unde l-a cunoscut pe Diego Armando Maradona. Apoi, internaționalul finlandez a povestit cum a decurs întâlnirea cu Jose Mourinho.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga

Pyry Soiri este primul transfer pe care l-a făcut Craiova în 2024, internaționalul finlandez sosind să impresioneze în Liga 1. Este familiarizat cu fotbalul românesc.

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Pasiunile lui Vladimir Screciu: „Pot sta ore întregi la pescuit, fără semnal la telefon”. Când a cântat ultima oară + cine este bruneta focoasă ce-i stă alături
UNIVERSITATEA CRAIOVA
CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Pasiunile lui Vladimir Screciu: „Pot sta ore întregi la pescuit, fără semnal la telefon”. Când a cântat ultima oară + cine este bruneta focoasă ce-i stă alături

Vara trecută, a fost integralist în dubla din play-off-ul Conference League cu Farul (1-2, 2-0), eliminând campioana României din cupele europene. În 2022, a fost rezervă neutilizată la 1-1 cu tricolorii în Nations League.

Fundașul dreapta are numeroase selecții și la naționala Finlandei, a jucat inclusiv la Euro 2020, în meciul cu Rusia (0-1).

7goluri în 43 de selecții la naționala Finlandei a adunat Soiri

Pyry Soiri a povestit când a dat mâna și a făcut poză cu „The Special One"

Un jucător polivalent, Soiri are meciuri în cupele europene, nu doar în preliminarii, ci și în faza grupelor. Printre adversari s-a numărat și Jose Mourinho, pe care actualul fotbalist din Bănie îl apreciază peste măsură din perioada când antrena Chelsea.

Finlandezul cu sânge namibian este fan al lui The Blues, din perioada când „The Special One” era antrenorul londonezilor. În toamna 2022, a avut posibilitatea să dea mâna cu idolul său! Atunci când HJK Helsinki s-a întâlnit cu AS Roma, scor 1-2, în grupele Europa League.

„A fost un meci în care am reușit să ținem aproape de Roma în partida de pe teren propriu. Putea fi 2-2, dar golul a fost anulat de VAR. După meci, am reușit să fiu față în față cu Jose Mourinho, ne-am întâlnit. I-am spus că-l apreciez de când era la Chelsea

Am dat mâna cu el și am făcut poză! A fost o chestie de apreciere, a fost un moment deosebit", a explicat Pyry într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

9echipe a adunat Pyry în carieră: MYPA, Järvenpään Palloseura, Kotka, VPS, Soligorsk (Belarus), Admira Wacker (Austria), Esjberg (Danemarca), HJK Helsinki și Universitatea Craiova

Pyry Soiri, despre momentul când a dat mâna cu „El Pibe d"Oro”: «I-am strâns mâna, am avut acest privilegiu»

Vreme de un an și jumătate, finlandezul Craiovei a jucat în Belarus, pentru Soligorsk. Acolo s-a întâlnit cu legendarul Diego Armando Maradona, care a fost angajat drept președinte la Dynamo Brest în vara 2018.

După o victorie în meciul direct, Pyry a fost față în față cu istoria. Cu Maradona! „I-am strâns mâna. Era acolo, la meciul direct dintre Soligorsk și Dynamo Brest. Am avut acest privilegiu. 

Diego a venit cu tancul la meci! A fost un moment extraordinar care mi-a dat energie și mi-am zis să muncesc mai mult. Am luat acel moment pentru totdeauna cu mine", a povestit Soiri.

Pyry Soiri se referă la momentul din 2018, când Diego Maradona tocmai fusese instalat în funcția de perședinte la Dinamo Brest. Argentinianul a avut parte de o prezentare spectaculoasă. A fost adus la stadion cu o Hunta, o mașină blindată cu roți gigantice, în care a făcut turul stadionului în uralele publicului.

GALERIE FOTO. Diego Maradona, prezentare spectaculoasă la Dinamo Brest în 2018

+1 FOTO

FOTO: Reuters

VIDEO. Noul fundaș de la Craiova, Pyry Soiri, se descrie fanilor olteni: Sunt un jucător cu experiență, viteză și mentalitate de învingător”

Am jucat împotriva a numeroși fotbaliști importanți, am făcut schimb de tricouri. Am destule. Grea întrebare, să aleg unul prețios. Cred că cel al lui Hazard, de la Euro 2020, când Finlanda a jucat contra Belgiei. Bineînțeles, i-am zis că-l simpatizez de când era la Chelsea
Pyry Soiri, fundaș Universitatea Craiova

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Ce n-ar face niciodată Vladimir Screciu: „Pentru nicio sumă!” » De ce Jovan Markovic încă îl mai strigă „Nani”

EXCLUSIV // VIDEO CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Bosniacul Elvir Koljic ar putea juca împotriva României în primul meci de la Euro, dar surprinde: „Prioritatea este titlul la Craiova”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Karkaleki
Karkaleki  •  09 Ianuarie 2024, 18:04

Cu Ceausescu n-a dat mina? O fi venit Tovarashu' si pe la ei in vizita de lucru?

ucv1948
ucv1948  •  09 Ianuarie 2024, 13:08

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează