FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER DRĂGUȘIN

FRF sau Rapid, la cine ajung banii pentru Radu Drăgușin? Dedesubturile afacerii și reacția lui Răzvan Burleanu: „Ăsta e regulamentul”

FRF sau Rapid, la cine ajung banii pentru Radu Drăgușin? // fotomontaj Andrei Crăițoiu, GSP
FRF sau Rapid, la cine ajung banii pentru Radu Drăgușin? // fotomontaj Andrei Crăițoiu, GSP

Articol de - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2024 11:42 / Actualizat miercuri, 31 ianuarie 2024 12:54

Răzvan Burleanu, președintele FRF, nu a putut confirma dacă banii aferenți taxei de formare a lui Radu Drăgușin vor ajunge în conturile Federației.

Pe 11 ianuarie, Radu Drăgușin a devenit, oficial, jucătorul celor de la Tottenham, cumpărat de Spurs de la Genoa cu 25 de milioane de euro.

Dinamo așteaptă răspunsul final de la atacantul care a ajutat FCSB să câștige ultimul campionat! Oferta a fost făcută
DINAMO
Dinamo așteaptă răspunsul final de la atacantul care a ajutat FCSB să câștige ultimul campionat! Oferta a fost făcută

Conform regulamentelor în vigoare, Tottenham se vede nevoită să distribuie 5% din suma de transfer, în acest caz 1,25 milioane de euro, cluburilor care l-au format pe Drăgușin, adică formațiilor la care Radu a fost legitimat între 12 și 23 de ani.

Vorbim despre fosta academie Regal Sport, la care Radu a fost legitimat între 2013 și 2018, și despre Juventus, de care fundașul român a aparținut până în vara lui 2023.

Unde ajung banii de pe urma vânzării lui Radu Drăgușin la Tottenham

Conform mecanismului gândit de FIFA, clubul bucureștean ar fi trebuit să primească 30% din această sumă (5% pentru fiecare an în care l-a deținut pe Drăgușin între 12 și 15 ani, 10% pentru fiecare an între vârsta de 16 și 23 de ani), iar Juventus restul. Așadar, 438.000 de euro pentru Regal Sport, la care Drăgușin a fost legitimat până la 16 ani și 184 de zile, și 812.000 pentru echipa din Peninsulă.

Problema stă în destinația banilor. În august 2018, aceeași lună în care l-a vândut pe Drăgușin la Juventus, Regal Sport a devenit ACS „Centrul de performanță Rapid București”, academie asociată clubului Rapid București.

Această societate a fost dizolvată în mai 2023, la cererea acționarului minoritar de la Rapid, Victor Angelescu, astfel că întrebarea de pe buzele tuturor este unde vor ajunge banii respectivi.

Primește FRF banii? Ce spune Răzvan Burleanu

În mod normal, în cazul în care un club din grila de formare nu mai există, banii merg către Federația din acea țară. Întrebat despre acest aspect, Răzvan Burleanu, președintele FRF, nu a confirmat sau infirmat că FRF va beneficia de acea sumă:

„Există un sistem automat de plăți din partea FIFA în cazul taxelor de solidaritate. Am asistat la o digitalizare a fenomenului, astfel încât să nu se mai piardă plăți pe drum. E o chestiune care ține de un departament al FRF. O să îi rugăm pe colegii noștri după conferință.

Când un club dispare, într-adevăr banii vin către Federația națională. Ăsta e regulamentul, dar nu am toate detaliile legate de cazul concret”.

Rapid susține că suma i se cuvine

Într-un comunicat publicat la jumătatea lunii, Rapid a susținut că banii i se cuvin:

Preluarea activității (n.r. - Regal Sport), din toamna anului 2018, a avut în vedere toate activele și pasivele  acelui club, prezente și viitoare.

Din anul 2020 și până în prezent, cea mai mare parte a activității fotbalistice a acestei entități a migrat către clubul profesionist și către Școala de Fotbal Rapid, reflectând schimbările din organizarea internă și structura regulamentelor sportive în materie.

Însă Centrul de Performanță a rămas o entitate parte a grupului juridic din jurul clubului profesionist, fiind auditat anual în procesul de licențiere și fair-play financiar și nu există niciun impediment pentru care acesta să nu își primească drepturile financiare aferente activității fotbalistice din trecut.

- Comunicat FC Rapid 1923

VIDEO. Radu Drăgușin dezvăluie ce sfat i-a oferit Andrea Pirlo

Tot despre Radu Drăgușin: 

Răspunsul lui Ange Postecoglou, întrebat clar la conferința de azi: „Ar putea fi titular Drăgușin?”
STRANIERI
Răspunsul lui Ange Postecoglou, întrebat clar la conferința de azi: „Ar putea fi titular Drăgușin?”
Pe cine ar invita Radu Drăgușin la cină? Interviu inedit cu fundașul lui Tottenham
Premier League
Pe cine ar invita Radu Drăgușin la cină? Interviu inedit cu fundașul lui Tottenham

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
vilito
vilito  •  01 Februarie 2024, 16:34

daca rapid primeste banii atunci si manea trebuie sa primeasca bani pe transferul lui rares ilie

MaxiP
MaxiP  •  31 Ianuarie 2024, 16:27
Postat de Oveee1923 pe 31 Ianuarie 2024, 12:45

Voi sunteți retardați, după logica voastră dacă eu cumpăr un măr...înseamnă că nu mai sunt om, sunt măr. Voi cum reușiți să respirați ?

Trebuie sa salvez comentariul asta undeva sa ma binedispun cand am nevoie. Absolut genial!

stefanf78
stefanf78  •  31 Ianuarie 2024, 15:56
Postat de fcsbenimeni pe 31 Ianuarie 2024, 13:54

Știm cu toții că ești *** fuctional, dar delirul tau depaseste de multe ori capacitatea de intelegere a unui om normal, tu fiind anormal probabil că avem raspunsul.

E bine că știi noțiunea care definește o persoană care știe să citească, dar nu înțelege ce a citit suficient pentru a folosi. Problema ta e că știi să scrii, dar textul nu poate fi înțeles de alții, știi care e denumirea problemei tale? :))

Vezi toate comentariile (30)
Comentează