FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

UPDATE Rapid a făcut primul transfer al verii! Internațional român a fost prezentat + Prima reacție a jucătorului

Rapid îl transferă pe Omar El Sawy
Rapid îl transferă pe Omar El Sawy

Articol de , - Publicat vineri, 19 mai 2023 14:30 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 15:56

Rapid bifează prima achiziție pentru noul sezon: Omar El Sawy, un mijlocaș ofensiv de 19 de ani, de la Csikszereda.

UPDATE 15:55 » Prima reacție a lui Omar El Sawy

Rapid l-a prezentat oficial, pe site-ul clubului, pe Omar El Sawy.

Este o onoare extraordinară să reprezint acest club. Nu am cuvinte să descriu cum mă simt în acest moment. Este primul meu transfer în adevăratul sens al cuvântului. Faptul că reprezint această echipă mă bucură foarte tare. 

În urmă cu un an, tot pe 19 mai, chiar pe acest stadion, câștigam Cupa Elitelor cu fosta mea echipă. Țin minte cum m-am simțit atunci când am intrat pe teren și am văzut acest stadion impresionant. Nu sunt adept al credinței conform căreia Universul îți transmite semne, dar faptul că semnez cu Rapid în aceeași zi în care am marcat și am câștigat Cupa este o coincidență frumoasă. 

Cu siguranță voi da totul pentru suporterii Rapidului și pentru acest club. Este un loc extraordinar în care poți evolua. Proiectul pe care îl urmează această echipă este unul progresiv. Vreau să fac parte din acest proiect. Îmi doresc să ajut Rapidul să ajungă campioană și să ajungă în Champions League. Când am primit oferta din partea clubului am simțit o mare bucurie. Chiar dacă am stat să analizez această decizie, nu am vrut să mă grăbesc, cu inima eram deja aici.

- Omar El Sawy

Adrian Mutu ar fi pe lista unei naționale: „Reprezentanții săi sunt deja în țară”
RAPID
Adrian Mutu ar fi pe lista unei naționale: „Reprezentanții săi sunt deja în țară”

Formația pregătită de Adrian Mutu a rezolvat rapid negocierile pentru internaționalul român sub 19 ani.

Rapid îl transferă pe Omar El Sawy

Din informațiile Gazetei Sporturilor, conducătorii celor două echipe au ajuns la un acord, iar Omar El Sawy a semnat deja noua înțelegere.

Rapid va plăti aproximativ 400.000 de euro, potrivit playsport.ro.

Născut la Târgu Mureș și având origini egiptene, Omar poate evolua ca mijlocaș central ofensiv, dar și ca atacant. Acesta a bifat 19 partide în Liga 2, marcând două goluri.

100.000 de euroe cota lui Omar El Sawy

Omar El Sawy l-a impresionat pe Ilie Dumitrescu 

În mai 2022, Csikszereda a învins-o pe Universitatea Cluj în finala Ligii Elitelor U19, scor 3-0, iar Omar El Sawy (18 ani) a fost cel mai bun fotbalist de pe teren.

Omar El Sawy, care spune că este „jumătate egiptean, un sfert român și un sfert ungur”,  a fost singurul fotbalist din tabăra lui Csikszereda care a dus mâna la piept în timpul imnului „Deșteaptă-te, române”: „Eu iubesc țara asta. Faptul că am putut să ascult imnul înaintea meciului e un sentiment unic”.

După meci, Ilie Dumitrescu l-a lăudat: „Se vede că are ceva special, foarte frumos și interviul. Iar golul, lobul acela, nu îl poate reuși oricine. Dacă va fi serios, cred că va ajunge la un nivel important”.

Rapid acoperă regula U21

Prin transferul lui Omar El Sawy, Rapid ar rezolva problema jucătorului sub 21 de ani, acoperită în sezonul acesta de Antonio Sefer (născut în aprilie 2000).

În stagiunile 2023-2024 și 2024-2025, regula U21 se va aplica în cazul fotbaliștilor născuți după data de 1 ianuarie 2002, iar Omar, născut în martie 2004, s-ar încadra fără probleme.

În acest moment, în lotul Rapidului se mai află doi jucători de care vișiniii se vor putea folosi în următoarele două sezoane: mijlocașul central Ștefan Pănoiu (20 de ani) și fundașul central Cristian Ignat (20 de ani). Însă niciunul nu a fost jucător de bază în precedenta stagiune.

VIDEO Totul despre Rapid - CS Universitatea Craiova

Citește și: 

Victor Angelescu nu se îndoiește de „bătrânii” echipei: „Sunt ca vinul. Și acum au calitate”

Daniel Niculae anunță obiectivul Rapidului pentru următorul sezon: „S-a schimbat strategia și vrem asta de anul viitor”

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (25)
mihai_capraru
mihai_capraru  •  19 Mai 2023, 20:59

Baiete, sunt dinamovist de când ma știu. Anul asta fac 50 de ani. Dar îți doresc mult succes la Rapid, sper sa progresezi și sa ajungi la națională și sa ne aduci bucurii. Pari un băiat isteț, dacă nu m-ai păcălit îți doresc tot binele din lume, chiar dacă ai ales o rivală. Baftă multă, aștept sa te văd la EURO și Mondiale judecând bine pentru România

razesul
razesul  •  19 Mai 2023, 20:18
Postat de steauadinliga1 pe 19 Mai 2023, 17:53

clona fc r nue ste rapid. rapid s-a desfiintat definitivi si irevocabil in 2016. unde a jucat rapid in sezonul 2016-2017? exact.

s-a trezit pr0$tu' pr0$ti0r

mirstelistu
mirstelistu  •  19 Mai 2023, 19:23

Asa titlu ati tras de zici ca vine Messi la Rapid. Lasati copilul in pace sa joace si sa creasca ca sigur potential are dar dupa 2 etape sa nu incepeti sa il transferati pe la Barca si Real ca nu e sanatos, la fel cum ati facut si Rares Ilie si saracul ......

Vezi toate comentariile (25)
Comentează
Close