FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid invită fanii să aleagă data pentru inaugurarea stadionului din Giulești » Unde și până când se poate vota

Noul stadion din Giulești +23   FOTO
Noul stadion din Giulești

Articol de GSP - Publicat joi, 17 februarie 2022 09:52 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 11:50

Rapid a prezentat două variante de inaugurare a noului stadion din Giulești. Fanii au posibilitatea de a vota până pe 20 februarie, ora 19:23 (n.r. - aleasă simbolic pentru că formează anul înființării clubului).

CS Rapid a obținut toate avizele necesare pentru funcționarea arenei „Rapid - Giulești”, anunță clubul alb-vișiniu. Inaugurarea stadionului va avea loc în luna martie, însă data primului meci pe care nou-promovata îl va disputa acolo nu se cunoaște în acest moment.

Programul etapei a 28-a din Liga 1 » Rapid - Dinamo va fi sâmbătă. Televiziunile au preferat un alt joc pentru duminică seara
PROGRAM
Programul etapei a 28-a din Liga 1 » Rapid - Dinamo va fi sâmbătă. Televiziunile au preferat un alt joc pentru duminică seara

Cele două opțiuni de inaugurare a noului stadion „Rapid - Giulești”

Rapid a prezentat două variante: ca primul meci de pe noua arenă să fie în prima etapă din play-off sau play-out sau ca partida inaugurării să aibă loc pe 26 martie și să fie de natură amicală.

Rapid a ales ca data inaugurării să aibă loc după 8 martie 2022 „din respect pentru suporterii noștri și din dorința de a-i avea în număr cât mai mare în noua noastră casă”, având în vedere că restricțiile pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 ar putea fi relaxate în martie, iar spectatorii permiși la evenimentele sportive în proporție de 50% din capacitatea arenelor.

Pentru a stabili data inaugurării, Rapid și-a invitat fanii să voteze. Variantele, care pot fi alese AICI, sunt:

  1. „După finalul sezonului regular, echipa noastră să dispute primul meci oficial în play-off sau play-out pe stadionul Giulești”; 
  2. „FC Rapid să organizeze un eveniment dedicat inaugurării, incluzând și o partidă amicală, în data de 26 martie, atunci când calendarul echipei naționale oferă o pauză în campionat”.

Opțiunile pot fi exprimate până duminică, 20 februarie, la ora 19:23.

Caracteristici stadion „Rapid - Giulești”

  • Capacitate: 14.000 de locuri
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • Beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP

Mugur Bolohan, vicepreședinte la CS Rapid, a dezvăluit pentru GSP.ro care vor fi costurile de închiriere ale arenei: „Am stabilit ca pentru un meci de Liga 1 prețul minim de închiriere să fie de 10.000 de euro. Dacă se joacă în nocturnă, iar clubul are nevoie și de alte lucruri, ca ingineri de sunet sau de lumini, prețul crește. Și va conta și pentru cât timp se închiriază”. 

Teoretic, orice echipă ar putea juca aici, dar în limita bunului simț. E clar că pentru echipe ca FCSB sau Dinamo, care joacă pe alte stadioane, ar fi mai greu să fie gazde în Giulești. Avem un protocol cu FRF. Vor juca aici echipele de juniori, naționala de fotbal feminin și România U21.

- Mugur Bolohan, vicepreședinte CS Rapid 

Sistem de iluminat de ultimă generație în Giulești 

Stadionul „Rapid - Giulești” beneficiază, precum arena din Ghencea, de un sistem de iluminat de ultimă generație.

„Este posibilă proiectarea culorilor echipelor la fiecare meci, oferind un stimul suplimentar fanilor pe măsură ce intră pe stadion. 

De asemenea, sistemul poate schimba culoarea iluminării atunci când se marchează un obiectiv sau poate crea spectacole de lumină concepute special pentru fiecare ocazie, dând un alt imbold fanilor din tribună", spun cei care au montat luminile, care mai sunt folosite de echipe galonate ca Juventus, Chelsea sau Atletico Madrid.

Lucrările de construire a complexului sportiv au demarat în toamna anului 2019, iar valoarea totală a investiției a fost de 185.333.607,39 lei, aproximativ 38 de milioane de euro.

Mai multe știri din Liga 1: 

Liga 1 îl îngrijorează pe Edi Iordănescu » Studiu neverosimil: doar 3 campionate au fotbal mai sărac în ocazii

E bun, dar nu îl vede Becali » Patronul a scos din echipă unul dintre cei mai buni atacanți din campionat!

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Campionate
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii
Superliga
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (2)
liviuemil
liviuemil  •  19 Februarie 2022, 19:38

"„După finalul sezonului regular, echipa noastră să dispute primul meci oficial în play-off sau play-out pe stadionul Giulești”; Corect e : SEZON REGULAT " nu regular". In limba englea este :REGULAR SEASON !!!!! Nu mai pociti limba Romana ca vi se pare voua ca suna mai ....altfel !!!!

knxdan
knxdan  •  17 Februarie 2022, 16:27

e putin frustrant ca Rapid este numita permanent `nou-promovata`, Rapid poate fi numita `tripla-campioana a Romaniei` (sic)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează