FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO / EXCLUSIV „E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”

Dan Șucu și Victor Angelescu, acționarii Rapidului
Dan Șucu și Victor Angelescu, acționarii Rapidului

Articol de - Publicat joi, 02 mai 2024 13:33 / Actualizat joi, 02 mai 2024 18:44

Raul Rusescu, expertul emisiunii GSP Live, a analizat comunicatul emis ieri de Dan Șucu, acționarul majoritar al Rapidului ♦ Rusescu e aproape sigur că alb-vișiniii vor avea un nou președinte și un nou antrenor din vară și vorbește despre Dani Coman și Marius Șumudică drept următorii oameni-cheie din Giulești.

„Mă deranjează foarte mult să găsesc colegi care invocă Rapidismul pentru a-și crea avantaje personale” e partea din comunicatul lui Șucu despre care Rusescu spune că „e cea mai gravă”.

Dan Șucu a decis cine va fi noul director sportiv de la Rapid » Daniel Niculae pleacă! + detalii incredibile din interior: „Picătura finală!”
Rapid
Dan Șucu a decis cine va fi noul director sportiv de la Rapid » Daniel Niculae pleacă! + detalii incredibile din interior: „Picătura finală!”

De asemenea, triplul campion al României interpretează că și Victor Angelescu, acționarul minoritar al Rapidului, este vizat de mesajul lui Dan Șucu, nu doar președintele Daniel Niculae.

VIDEO. Raul Rusescu: „Ce spune Dan Șucu e foarte grav”

„Dan Șucu a scris că nu-și dorește să spele rufele în public, dar se contrazice aici, chiar prin acest comunicat. Oricum, e un comunicat de care fanii Rapidului aveau nevoie.

Nu cred că va deveni un Gigi Becali, deși a precizat că va aloca timp și părții sportive. Este și un ultimatum dat jucătorilor. Însă nu va fi ușor să scapi de fotbaliști care au contract, îți asumi anumite despăgubiri.

E un mesaj care spune limpede că lucrurile nu au stat cum trebuie la Rapid pe partea sportivă, e un mesaj clar și pentru Daniel Niculae și Victor Angelescu.

Ce a spus despre rapidism este foarte grav. Poate fi vorba despre scandalul cu Daniel Niculae și șefii galeriei, poate fi vorba despre alte aspecte care nu sunt publice. Dar asta e cea mai dură parte din comunicatul lui Dan Șucu. Se pare că s-au descoperit neregularități în partea de management sportiv”, a declarat Rusescu la GSP Live.

Dani Coman - președinte la Rapid, Marius Șumudică - antrenor?

Raul Rusescu e de părere că Dani Coman are șanse mari să devină noul președinte al Rapidului și astfel să-l înlocuiască pe Daniel Niculae. De asemenea, fostul atacant al naționalei spune că venirea lui Coman la Rapid ar putea facilita și instalarea lui Marius Șumudică pe bancă.

„Dani Coman e un candidat serios pentru postul de președinte, este competent, rapidist, a demonstrat la Hermannstadt că știe ceea ce face. Iar odată cu venirea lui Dani Coman, s-ar putea să avem o surpriză și să-l vedem pe Marius Șumudică antrenor”, mai afirmă „Raul de Ghencea”.

E destul de clar că Lobonț va fi schimbat după finalul sezonului. Criza Rapidului se adâncește, au minute bune, momente bune de joc, dar le lipsește consistența

- Raul Rusescu

1 punctdin 21 posibile a obținut Rapid în play-off. Giuleștenii ocupă locul 5

Comunicatul integral transmis de Dan Șucu:

Faptul că nu am reușit să atingem niciunul dintre obiectivele propuse pentru acest sezon este dezamăgitor pentru noi toți - pentru dumneavoastră, suporterii, pentru angajații clubului, cât și pentru cei doi acționari, în egală măsură.

Rezultatele proaste din acest an, în condițiile în care investițiile au crescut substanțial, necesită o regândire completă a modului în care evaluăm performanța tuturor colegilor din departamentul sportiv: jucători, antrenori, staff tehnic, manageri.

Să fiu clar, în orice firmă (un club sportiv este și el o firmă), evaluarea permanentă, obiectivă și riguroasă a tuturor angajaților stă la baza performanței, a eficienței firmei respective. Această evaluare este făcută întotdeauna de manageri pentru angajați și de proprietari pentru manageri.

Pentru mine, este evident că la noi evaluările au fost făcute sub standardele cu care sunt eu obișnuit, iar managerii nu au apărat interesele clubului într-un mod ferm și exigent. La Rapid, nu dorim să ne spălăm rufele în public. Lăsăm alte echipe să facă acest lucru, dar vom interveni imediat pentru a aduce rigurozitatea și performanța în club.

În ultimii doi ani, m-am ocupat direct de zona economică a Rapidului, unde am reușit să creștem repede și sănătos, managerii și-au asumat responsabilitățile, iar gestiunile sunt ținute curat, ireproșabil.

Acum însă, rezultatele proaste ale echipei, din ultima vreme, m-au forțat să aloc atenție și în zona sportivă.

Pentru ultimele trei etape, Bogdan Lobonț nu poate să facă minuni, dar sunt convins că toți jucătorii știu că atitudinea lor din aceste trei meciuri va fi definitorie în ceea ce privește continuarea activității lor la noi în club, indiferent de contractul pe care îl au semnat în acest moment. Avem jucători tineri, cu potențial, care își așteaptă șansa de a arăta că pot juca la Rapid. În definitiv, oamenii adoră totdeauna soarele care răsare, nu pe cel care apune.

Ceea ce mă interesează, în egală măsură, este ca în următoarele trei săptămâni să decidem noua organigramă și să promovăm manageri responsabili, care vor putea pregăti cum se cuvine sezonul următor.

Am mai spus-o și o repet: manageri băieți buni nu există! Exista doar manageri corecți, care mulțumesc celor care merită să primească mulțumiri și care îi sancționează pe cei care merită sancționați, și fac acest lucru constant și echilibrat.

Am apreciat Rapidismul ca un mare beneficiu pentru club. L-am asimilat cu pasiunea, cu dedicația, cu dorința de a lupta până la ultimul strop de energie pentru victorie sau pentru îndeplinirea obiectivelor. De aceea, mă deranjează foarte mult să găsesc colegi care invocă Rapidismul pentru a-și crea avantaje personale, pentru a nu respecta disciplina, regulamentele de ordine interioară sau pentru a se strădui mai puțin decât semenii lor.

Da, este adevărat, toate campioanele din ultimii 6-7 ani sunt cluburi autoritare, care pun accent pe disciplină, în care deciziile se execută și nu se comentează.

Dacă ne dorim să-i învingem, trebuie, la rândul nostru, să fim disciplinați și hotărâți!

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Mai multe articole despre Rapid:

„Mircea Lucescu la Rapid?” » Acționarul giuleștenilor nu a stat pe gânduri
RAPID
„Mircea Lucescu la Rapid?” » Acționarul giuleștenilor nu a stat pe gânduri
Dan Șucu, ironizat de oficialul unui club important: „Văd că Becali are concurent serios. După 4-0 cu FCSB erau în Herăstrău...”
RAPID
Dan Șucu, ironizat de oficialul unui club important: „Văd că Becali are concurent serios. După 4-0 cu FCSB erau în Herăstrău...”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (36)
Dobermannul
Dobermannul  •  04 Mai 2024, 16:13
Postat de balderis pe 03 Mai 2024, 09:44

Guguță, soarele era emblema unui bloc de partide, Conduse de Titel Petrescu la care în ultima zi înainte de alegeri - cu forța - ( cînd Rapid nu mai știa de asta ) sa lipit și pcr ! Știind istoria voastră, încercați să aburiți lumea cu minciuni dar nu ține ! Mai bine vezi ce spun, Tudorel Stoica, Lăcătuș, Iovan, Balint, Pușcaș, Bumbescu, Pițurcă - eheeeei -cum ați fost înființați în 2003 direct în divizia A, încălcînd toate legile și regulamentele în vigoare !!!

Citat GSP: "George Mihalache: "Rapid, primul club comunist!"" https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/george-mihalache-rapid-primul-club-comunist-121981.html

balderis
balderis  •  04 Mai 2024, 10:59
Postat de Dobermannul pe 03 Mai 2024, 19:45

În primăvara lui 1948, pe 28 martie, a avut loc una dintre cele mai mari mascarade electorale din istoria României. Frontul Democraţiei Populare (FDP), alianţă condusă de Partidul Muncitoresc Român (viitorul Partid Comunist), formaţiune susţinută de trupele sovietice de ocupaţie, a fost declarat câştigător, cu 97,83 la sută din voturi. Alegerile au fost nu numai fraudate, dar şi organizate într-un climat de teroare, toţi liderii politici români liberali şi ţărănişti fiind, la acea dată, exilaţi, închişi sau ucişi. Înaintea acestei farse sinistre, Rapid s-a numărat printre echipele care au făcut propagandă alianţei bolşevice, jucând chiar cu un soare uriaş (simbolul electoral al FDP) pe piept. Nici înfiinţarea Rapidului nu este scutită de controverse. Istoricul Mihai Alex Stoenescu scrie, în "Istoria loviturilor de stat din România", că sindicatul ceferiştilor de la Atelierele Griviţa, care a înfiinţat şi Rapidul, se transformase, în perioada interbelică, într-un focar de agenţi bolşevici plătiţi sau infiltraţi de URSS cu scopul de a destabiliza ordinea socială în România. În context, Rapid a apărut ca o grupare care lupta, în numele proletarilor asupriţi, împotriva echipelor "capitaliste" (idee a luptei de clasă promovate de comunişti)."

De ce oi fi vrînd să te faci de rîs, nu știu !În primul rînd, pe vremea aia, pe numeni nu dădea bogația afară din casă , deci nu numai Grivița avea probleme cu salariile ! Nici un nume de spion sovietic, nu apare în organigrama înființării clubului Rapid ! Se vorbea de un oarecare Khane, numai că - surprais - el apare în organigrama înființării clubului CCA !!! Cît despre Alex Stoenescu, el nu este istoric, a absolvit fac de utilaj tehnologic, n-a făcut nici măcar un curs de istorie ! El a fost un informator activ al securității , conform doc CNSAS ! Ia vezi aici : „În perioada care a trecut de la recrutare, informatorul a desfășurat o activitate informativă corespunzătoare, desfășurată cu pricepere și pasiune, concretizată în 43 de informații scrise".[7] Același căpitan Sasu Dan, un an mai târziu, îi reconfirmă lui Stoenescu calitățile de informator: „...Deosebit de dotat pentru activitatea de culegere de informații, cu spirit de inițiativă și multă promptitudine în îndeplinirea sarcinilor trasate".[8] De altfel, halex al matale, a fost dat afară din societatea istoricilor români, cu șuturi în fund ( îl implantase securitatea ) din cauza minciunilor pe care le afirma în articolele scrise, în presa română ! . A scris 70 de note informative, la adresa colegilor și prietenilor !!!

Dobermannul
Dobermannul  •  03 Mai 2024, 19:49
Postat de balderis pe 03 Mai 2024, 09:44

Guguță, soarele era emblema unui bloc de partide, Conduse de Titel Petrescu la care în ultima zi înainte de alegeri - cu forța - ( cînd Rapid nu mai știa de asta ) sa lipit și pcr ! Știind istoria voastră, încercați să aburiți lumea cu minciuni dar nu ține ! Mai bine vezi ce spun, Tudorel Stoica, Lăcătuș, Iovan, Balint, Pușcaș, Bumbescu, Pițurcă - eheeeei -cum ați fost înființați în 2003 direct în divizia A, încălcînd toate legile și regulamentele în vigoare !!!

Citat GSP: "Cum a intrat la noi în ţară comunismul, rapid, prin Giuleşti! " https://www.gsp.ro/gsp-special/superreportaje/cum-a-intrat-la-noi-in-tara-comunismul-rapid-prin-giulesti-239722.html

Vezi toate comentariile (36)
Comentează