FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Schimbare importantă în echipa lui Dinamo » Bratu e forțat să "expulzeze" un jucător important pe banca de rezerve! Cum va arăta primul "11"

Pesici nu va mai fi titular și din sezonul viitor // FOTO: Cristi Preda
Pesici nu va mai fi titular și din sezonul viitor // FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 iulie 2018 13:43

Florin Bratu e forțat să producă o modificare importantă în primul "11" al lui Dinamo pentru sezonul care stă să înceapă, un titular obișnuit urmând să fie sărit din schemă. 

Tehnicianul dinamovist e constrâns de regula U21, astfel că, cel mai probabil, îl va titulariza în atac, în sistemul 4-3-3, pe nou-venitul Deian Sorescu (20 de ani) în locul croatului Ivan Pesici (26 de ani). 

Acest lucru e cauzat de faptul că fundașul stânga Vlad Olteanu, titular tot play-out-ul, nu mai îndeplinește regula U21. De altfel, și el va trece pe bancă, Sergiu Popovici urmând să fie titular în banda stângă a defensivei. 

N-a uitat de scandal?

Retragerea pe bancă a lui Pesici ar putea avea însă și o altă cauză. Croatul a avut un conflict cu Bratu în ultima etapă a sezonului trecut, iar lucrurile au fost la un pas să degenereze. Pesici l-a înjurat pe Bratu, iar conflictul a fost stins doar după intervenția energică a celorlalți jucători (detalii pe larg, aici).

Astfel, aventura lui Pesici la Dinamo s-ar putea încheia brusc, fiind greu de crezut că acesta va putea accepta statutul de rezervă în detrimentul unui nou-venit. În plus, Ivan pare să fie stingher după plecările celorlalți croați din "Ștefan cel Mare", Luka Marici și Antun Palici.

4 goluriîn 17 meciuri a reușit Pesici de la venirea la Dinamo. A fost adus în iarna acestui an, când Vasile Miriuță era antrenor

A impresionat până acum

Deian Sorescu, adus de la ASU Poli încă de la începutul verii, cel care ar urma să intre în locul lui Pesici,  a fost unul dintre cei mai lăudați dinamoviști în această vară.

Antrenamentele fizice spartane impuse de Bratu în cantonamentul de la Săftica nu l-au speriat pe mijlocaș, care a ieșit mereu printre primii la alergări și la exercițiile fizice (detalii pe larg, aici).

De altfel, acesta a reușit și un gol în cantonamentul din Polonia, reușit în victoria cu 4-0 în fața Olimpiei Elblag.

Cum va arăta primul "11" în sezonul următor: Penedo - Corbu, M. Popescu, Katsikas, Sg. Popovici - Hanca, Mahlangu, Nistor - D. Sorescu, Axente (D. Popa), Salomao

Mulți U21 pe bancă, puține soluții pentru primul "11"

Bratu a pus accent încă de la venirea în "Ștefan cel Mare" pe jucătorii tineri, dar aceștia nu reprezintă încă soluții pentru meciurile cu miză care vor urma în campionat.

Ricardo Grigore, Alin Dudea, Constantin Dima, Denis Ciobotariu, Marco Ehmann, Ion Gheorghe, Liviu Gheorghe, Andrei Tîrcoveanu sau Moldoveanu nu par să fie jucători care să aducă o contribuție importantă, mai ales că primele 5 etape din noul sezon sunt horror pentru Dinamo, cu meciuri cu FCSB, Viitorul și CFR Cluj. 

Vezi și:  Știm cât câștigă jucătorii lui Dinamo! Conducerea "câinilor" vrea play-off cu salarii de retrogradare!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (20)
lapusneanul
lapusneanul  •  13 Iulie 2018, 17:21
Postat de dvd1 pe 13 Iulie 2018, 16:50

poate sa-i puna pe toti pe banca nu are nici cea mai mica importanta, astia nu sint fotbalisti. Nici pe maidan in spatele casei nu ar putea juca. Anul asta retrogradarea e sigura 100%

prostovane ,de doi ani spui acelasi lucru..

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  13 Iulie 2018, 15:44
Postat de mosvasile pe 13 Iulie 2018, 15:20

Motzata gogomanie!"Cum sa aiba Dinamo probleme cu regula U21,cand jumatate din echipa e formata din copii?Ma refer la Moldoveanu,la Ricardo Grigore,la cei doi Gheorghe!Adevarul trebuie cautat in "viziunea" lui Bratu,pentru ca inca din play- aut, Pesici devenise rezerva,dar atunci justificarea era ca daca tot nu mai exista nici o miza, barem sa ii rodeze pe tineri!Pe Bratu nu mai pot sa il sufar de la meciul de cupa cu CSU Craiova-cand Dinamo isi juca ultima sansa de a salva sezonul macar cu o calificare in preliminariile UEL-iar domnul antrenorBratu- in acel meci foarte important-a ales sa-l scoata din echipa pe Romera,ca sa joace fundas dreapta cu...Hanca!Persista suspiciunea ca de fapt Negoita i-a "sugerat" sa nu insiste pentru calificarea in UEL,ca sa nu mai faca el cheltuieli!Iar Bratu-ca si Miriuta-yes Bos!

cam greu de crezut,castigurile ar fi fost mai mari decat cheltuielele.dar asta e parerea ta si o respect .

babahuda
babahuda  •  13 Iulie 2018, 15:30

Moldoveanu e U21 ..Ciubotariu e U21 ,Ricardo Grigore e U21 ,Tarcoveanu e U21.Mihai Neicutescu e U21. Dinamo are un lot de juniori aproape ..pesic poate juca si varf pozitional .stie bratu ..,voi ca abele cu barfa si cu oararerile aiurea ..tot tu esti vrancene :))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează