FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Transfer-BOMBĂ la FCSB! Becali a pus ochii pe jucătorul care i-a cucerit pe Dică și Gnohere: joacă pe 4 posturi!

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , , - Publicat miercuri, 19 decembrie 2018 07:57

Ibrahima Tandia, fotbalistul al lui Sepsi, 25 de ani, a fost remarcat şi el de către Gigi Becali şi ar putea ajunge sub comanda lui Dică, la FCSB, în pauza de iarnă.

Pentru FCSB se anunţă un mercato extrem de spectaculos. Ultimul nume de care Gigi Becali a fost atras este cel al lui Ibrahima Tandia.

Fotbalistul de la Sepsi, care are naționalitatea statului Mali, a avut un sezon remarcabil până acum. A produs nu mai puţin de 12 goluri şi a avut contribuţia cea mai importantă la succesul formaţiei lui Eugen Neagoe, care e pe loc de play-off şi are cu numai 3 puncte mai puţin decât Viitorul.

"O să aduc şi doi atacanţi, care nu sunt de fapt atacanţi, ci joacă în alte zone", a declarat Gigi Becali zilele trecute. Unul dintre fotbalişti e Tandia.

Neagoe l-a folosit în marea majoritate a meciurilor ca atacant, însă la bază el e mijlocaş ofensiv. Pentru postul de vârf nu-l recomandă nici talia, măsoară numai 1,70 metri, însă strategia lui Neagoe a dat randament şi Sepsi e revelaţia de până acum din Liga 1.

Becali s-a convins despre Tandia chiar la meciul direct, de acum două săptămâni. FCSB a pierdut în mod clar la Sf. Gheorghe, iar unul dintre cei mai buni de pe teren a fost chiar jucătorul francez.

Tandia l-a cucerit pe Becali mai ales că, în ciuda faptului că gazonul era îngheţat şi mai toţi jucătorii alunecau, Ibrahima n-a avut nicio dificultate în a controla balonul şi a crea faze de mare spectacol. A şi reuşit un gol şi o pasă de gol, iar Sepsi s-a impus cu 4-2. 

Tandia la Sepsi în Liga 1

  • 20 de meciuri
  • 20 ca titular
  • 16 integralist
  • 8 goluri
  • 4 pase de gol
  • 4 cartonaşe galbene

Dică l-a votat în ancheta Gazetei

Vineri, GSP va publica rezultatele Anchetei de final de an, care desemnează cel mai bun fotbalist român, cel mai bun străin din Liga 1, antrenorul anului, dar şi sportivul numărul 1 din 2018.

Una dintre secţiunile de vot include opţiunile tuturor antrenorilor din campionat, iar Tandia se află între preferinţele tehnicianului roş-albaştrilor. Dică i-a votat pe primele două locuri pe Gnohere şi Planici, elevii săi, după care l-a trecut pe francezul de la Sepsi! Încă un argument că achiziţionarea lui Tandia are şi mai mari şanse să se realizeze. 

A jucat 4 posturi în ofensivă

Pe parcursul acestui sezon, Tandia a jucat în toate cele 20 de etape la Sepsi. A fost folosit pe 4 posturi în ofensivă. De cele mai multe ori, Eugen Neagoe i-a oferit rolul de atacant, deşi el la bază este mijlocaş. De 13 ori a jucat ca vârf, de alte 4 ori ca mijlocaş stânga, de două ori a fost al doilea atacant, iar o dată a bifat şi postura de mijlocaş dreapta. 

E cel mai bun de la Sepsi

Conform notelor acordate de redactorii GSP în primele 20 de etape, Tandia e lider detaşat în rândul fotbaliştilor din lotul formaţiei din Sfântu Gheorghe. Media lui e una foarte mare, 6,85. Doar alţi doi jucători de la Sepsi au reuşit să treacă de 6,00. Ambii sunt jucători eligibili pentru regula U21: Florin Ştefan (6,50) şi Adrian Rus (6,17). 

10e numărul meciurilor din Liga 1, din cele 20 de etape scurse până acum, în care Tandia a marcat sau a oferit un assist

Gnohere e cucerit de el

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Harlem Gnohere l-a lăudat pe fotbalistul lui Sepsi. Întrebat care crede că sunt cei mai buni fotbalişti din Liga 1, francezul din lotul lui Dică a răspuns: "Doi jucători îmi plac mult: Tandia, care e incredibil de bun, apoi Culio. Îi apreciez mult, sunt buni. Lui Tandia i-a fost un pic greu la început. Are calități fantastice, are clasă, o ușurință cu care driblează adversarii. Când a lipsit Culio din cauza accidentării s-a simțit la CFR. Cu el pe teren, Cluj e cu totul altă echipă, e cu adevărat puternic". 

tabel fcsb

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
digei
digei  •  19 Decembrie 2018, 19:46

Daca l-a cucerit pe Becali sa ceara si Sepsi 5 milioane pe el. Daca Man face 30 de milioane si Morutan face 50 atunci toate echipele de la care vine Becali sa cumpere sa-si regleze preturile pentru buzunarul lui.

fecefecesebist
fecefecesebist  •  19 Decembrie 2018, 18:36

Eu am votat asa. :gsp cea mai buna fituica de impachetat peste. si *** cel mai dolofan slujitor al oierului infractor

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

phlorinn
phlorinn  •  19 Decembrie 2018, 16:58

Aceasta pagina de asa zis ziar online exista doar pentru FCSB si Becali. Restul sunt la alte stiri. Exact cum cea mai *** televiziune din tara PROTV exista si a existat intotdeauna sa inceapa stirile sa continue si sa termine cu un singur oras Bucuresti. Restul erau la alte stiri.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează