FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Și-a fixat obiectivele pentru noul sezon » Pariul “Regelui” vrea să ajungă la echipa națională și să prindă un transfer în străinătate

Bucuria lui Ionuț Vână după ce-a marcat în poarta FCSB-ului FOTO: Cristi Preda
Bucuria lui Ionuț Vână după ce-a marcat în poarta FCSB-ului FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 mai 2018 11:57

Ionuț Vână și-a continuat și în sezonul recent încheiat evoluțiile foarte bune. A fost unul dintre cei mai constanți jucători, evoluând în 27 dintre partidele din Liga 1, în care a înscris și 3 goluri.

Toate acestea îl motivează și mai mult pe mijlocașul de 23 de ani, care speră pe viitor să fie convocat la echipa națională.

"Din punctul meu de vedere a fost un campionat reușit, pentru că ne-am îndeplinit obiectivul, acela de a intra în play-off.

Concluzii personale? Am făcut un sezon bun, dar evident că se poate și mai bine. Ușor, ușor, suntem pe drumul cel bun. Suntem cea mai tânără echipă din Liga 1, dar rețeta succesului e munca depusă zi de zi. Ne antrenăm foarte mult, avem niște idei de joc bine puse la punct și cred că asta e soluția pentru a crește și pentru a intra an de an în play-off", spune Vână.

"Eu unul sunt nerăbdător să ajung la echipa națională, simt că pot să fac asta și sper ca în viitorul apropriat să am ocazia. Evident că mă gândesc și la un transfer într-un campionat puternic din Europa"
Ionuț Vână, mijlocaș Viitorul

Mijlocașul a marcat cu FCSB și cu Dinamo în sezonul tocmai încheiat și-și amintește într-un interviu pentru siteul oficial al clubului de cele două reușite: "Sunt fericit și mă bucur că am dat goluri, pase de gol și am reușit să-mi ajut echipa. Încerc să cresc la fiecare meci, alerg foarte mult, pasez, dar trebuie să cresc la capitolul paselor decisive și la goluri. Dacă vreau să cresc, trebuie să fac asta curând!

E normal ca lumea să aștepte mai mult de la noi. Și noi așteptăm asta. Anul trecut am fost campioni, sezonul încheiat a fost unul de tranziție. Acum ne vom propune din nou mult mai mult".

Vână e pariul lui Hagi de ani buni!

 Scouterii Academiei l-au remarcat pe Vână în 2009, la un meci amical susţinut de "naţionala" U15 cu reprezentativa Moldovei. Constantin Mareş e cel care a pus ochii pe jucător şi i-a propus să se mute la Constanţa. "E o onoare şi o mare responsabilitate pentru mine că Hagi are încredere în calităţile mele. Mi-am propus să nu-l dezamăgesc, să muncesc mult şi, cu siguranţă, voi ajunge sus! Mi-a spus ce să fac în teren şi că sînt un jucător aşa cum a fost şi el. Adică tehnic şi cu o bună viziune a jocului. Cînd primeşti sfaturi de la cineva care a jucat la cele mai mari echipe din lume, Real Madrid şi Barcelona, cînd stai faţă în faţă cu el şi îţi vorbeşte, contează enorm", spunea jucătorul.

600.000 €este cota de piață a lui Vână din acest moment, conform siteului de specialitate transfermarkt.com, aflat la cea mai bună cotație din cariera de profesionist

"Ne dorim să avem un parcurs cât mai lung, dar o să fie foarte greu. Vom întâlni echipe foarte bune, dar sper să fim pregătiți pentru că avem și experiențele din anii trecuți și asta ne-ar da mai multă încredere"
Ionuț Vână, mijlocaș Viitorul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  30 Mai 2018, 21:29

...nu i bun de nimik ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează