FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

SIMULARE GSP » Ce șanse are Dinamo să prindă play-off-ul? Exemplele ultimelor 3 sezoane le dau palpitații "câinilor"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 24 octombrie 2018 21:56

A mai rămas o singură etapă din turul sezonului regulat, iar situația lui Dinamo e mai mult decât îngrijorătoare. "Câinii" sunt pe locul 12, cu 12 puncte, iar misiunea de a prinde play-off-ul pare una infernală.

În calculele pentru play-off, roș-albii își pot lua un punct de reper simplu: numărul de puncte obținute de echipele de pe locul 6 în cele trei sezoane de când noul sistem competițional a fost implementat. Exercițiul de imaginație e îngrijorător pentru dinamoviști: echipa are nevoie de un parcurs aproape perfect pentru a nu repeta contraperformanța din sezonul trecut.

În 2016, ASA Târgu Mureș a intrat în play-off cu 38 de puncte. Anul acesta, Poli Iași s-a "strecurat" în finala campionatului cu 39 de puncte. În 2017, în marșul neașteptat izbutit cu Cosmin Contra, Dinamo a strâns 41 de puncte pentru a-și securiza locul 6 la finalul sezonului regulat. 

start infernal de retur

Dinamo mai are de jucat 14 meciuri din care trebuie să obțină neapărat între 25 și 30 de puncte. O misiune ce pare extrem de complicată mai ales prin prisma startului infernal de retur, în care, în primele 7 etape, are meciuri cu FCSB, Viitorul, CFR Cluj și CS U Craiova! 

Meciurile rămase

Concordia (d) - *MEDIU
FC Voluntari (d) - MEDIU
FCSB (a) - DIFICIL
Gaz Metan (a) - MEDIU
Viitorul (d) - DIFICIL
CFR (a) - DIFICIL
Hermannstadt (d) - MEDIU
CS U Craiova (a) - DIFICIL
Astra (d) - DIFICIL
Poli Iași (a) - MEDIU
Sepsi (d) - DIFICIL
FC Botoșani (a) - MEDIU
Dunărea Călărași (d) - MEDIU
Concordia Chiajna (a) - MEDIU
*nivel de dificultate

"Câinii" au nevoie de un parcurs fără greșeală în meciurile cu echipele din partea inferioară a clasamentului, dar și de cât mai multe puncte cu echipele tari de la vârf.

Dacă ar câștiga toate cele 8 meciuri cu un nivel mediu de dificultate, "câinii" ar acumula 36 de puncte și ar mai avea nevoie de 4-6 puncte pentru a fi siguri de play-off. Un scenariu ce pare aproape imposibil de realizat raportându-ne la parcursul sinuos din tur. 

Prinde Dinamo play-off-ul?

DA
NU

Vezi și:  EXCLUSIV Analiză dură a unui fost acționar dinamovist: "Ca să vezi un meci al lui Dinamo trebuie să ții lumina aprinsă, altfel ai impresia că e Halloween"

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (16)
poli_4_ever
poli_4_ever  •  24 Octombrie 2018, 22:41

Pe cand si o simulare cu ce sanse are fc fcsb popesti leordeni sa mai „castige titlul de vicecampioana”?

mario_rdfe
mario_rdfe  •  25 Octombrie 2018, 00:03

Dinamo daca castiga urmatoarele doua meciuri..relativ usoare, se apropie acolo..contracandidatele joaca intre ele ! De aceste doua meciuri depinde aproape totul..sase puncte, plus un moral ridicat !

popescu222
popescu222  •  25 Octombrie 2018, 02:14

Pai de ce mai facem calcule, ca Mircea oricum e la un pas de demisie. Asa scrie ziarul asta azi :) iar noi le dam click-uri si comentarii, ca ei sa ia bani mai multi din publicitate.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează