FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV GSP a aflat motivul pentru care FCSB nu-l poate aduce încă pe Ngezana » Ce îi blochează venirea în România!

Articol de , , - Publicat marti, 20 iunie 2023 14:45 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 18:30

FCSB a reușit săptămâna trecută să antameze un fundaș central, tocmai din Africa de Sud, Siyabonga Ngezana (25 de ani), însă are probleme mari în tentativa de a-l aduce în România, pentru a-l pune la dispoziția staff-ului tehnic.

Siyabonga Ngezana e noul jucător al roș-albaștrilor, Gigi Becali fiind de acord să plătească în jur de 600.000 de euro pentru a-l cumpăra de la echipa Kaizer Chiefs.

Gigi Becali l-a ratat pe Bogdan Vătăjelu: „A semnat cu ei. A plecat”
FCSB
Gigi Becali l-a ratat pe Bogdan Vătăjelu: „A semnat cu ei. A plecat”

„Trebuie măcar să facă și el cunoștință cu noii colegi"

FCSB s-a reunit ieri și ar fi dorit să-l aibă cât mai repede la antrenamente pe sud-african, însă nu a reușit acest lucru și nici nu sunt șanse să o facă vrea curând. 

Sunt ceva probleme cu formalitățile. Feedback-ul de azi nu e bun deloc, dar sper să găsim înțelegere din partea autorităților. Este un fotbalist, totuși, și în mai puțin de o lună începe sezonul. Trebuie măcar să facă și el cunoștință cu noii colegi. Nu am vorbit cu jucătorul".

Obținerea cazierului lui Siyabonga Ngezana e o procedură complicată

GSP a aflat care e motivul care blochează, cel puțin deocamdată, venirea în țară a lui Ngezana. E vorba despre obținerea cazierului judiciar, o procedură extrem de complicat de urmat în Africa de Sud. 

Acolo, dacă se respectă regulile normale, o persoană poate avea acest document, cel mai devreme, după 15 zile din momentul în care a făcut solicitarea. 

Dacă s-ar respecta acest lucru și în cazul stoperului cumpărat de FCSB, atunci spre finalul săptămânii viitoare ar avea la dispoziție cazierul, după l-ar atașa dosarului în care cere obținerea vizei de România.

FCSB pleacă marți în Olanda

La acel moment însă, FCSB va fi deja de câteva zile bune în cantonament într-o altă țară. Marțea viitoare, vicecampioana pleacă în Olanda, unde se va pregăti timp de 12 zile la Apeldoorn, unde va susține și două jocuri de verificare, unul dintre ele fiind cu PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu.

E foarte posibil ca Ngezana să ajungă fie direct în cantonamentul din Olanda, fie să se pună sub comanda cuplului Pintilii - Charalambous după ce echipa va reveni în țară, pentru a pregăti debutul în viitorul sezon al Ligii 1. Campionatul va debuta pe 15 iulie.

Selecții cu Namibia și Botswana

Evaluat în momentul de față la 750.000 de euro, Ngezana a fost unul dintre oamenii de bază de la formația sa, care a terminat pe locul 4 ultima ediție de campionat.

În ultimii 6 ani a evoluat doar pentru Kaizer Chiefs, bifând aproape 100 de meciuri exclusiv în campionat și a marcat și 6 goluri. El are și două selecții în echipa națională a Africiid e Sud, bifate acum 5 ani, două jocuri amicale, cu Namibia și Botswana, în care a fost integralist.

VIDEO Gigi Becali, detalii despre transferurile de la FCSB

Citește și: 

„Noi îl avem pe Dumnezeu, Israel îl are pe Moise. Treimea împotriva unuia” » Gigi Becali, după Elveția - România: „Ce a făcut Moruțan? Nu avem valoare!”

Alex Băluță, spumos după întrebarea reporterului GSP: „Nu trebuia să-mi reamintești” » MM Stoica a intervenit imediat

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (5)
magic4ever
magic4ever  •  21 Iunie 2023, 12:05
Postat de clubman pe 20 Iunie 2023, 19:45

O fi aflat El Ciobandante ca asta-i musulman?!

MM i-a spus ca este ortodox:)

magic4ever
magic4ever  •  21 Iunie 2023, 12:04

Are bilete la un concert Snoop Dogg si apoi vine la FCSB:))

clubman
clubman  •  20 Iunie 2023, 19:45

O fi aflat El Ciobandante ca asta-i musulman?!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează