FOTBAL  »  Superliga  »  MUTARE

Șumudică, tot mai aproape să revină în Liga 1: clubul care se pregătește în secret să-l anunțe! » Turcii nu se opun

Articol de - Publicat miercuri, 02 mai 2018 11:22

Marius Șumudică poate pleca de la Kayseri în vara asta, doar că mai e curtat și de alte cluburi din Europa. E foarte posibil să fie anunțată în curând despărțirea dintre Petrescu și CFR, în momentul în care echipa ar rămâne fără șanse la titlu.

Marius Șumudică rămâne unul dintre cei mai curtați antrenori români și după un sezon în care nu a câștigat niciun trofeu. Există și cluburi din Turcia, și formații din alte campionate interesate de tehnicianul în vârstă de 47 de ani, plus o inițiativă concretă a lui CFR Cluj.

Ardelenii speră că Șumi nu va ajunge în perioada următoare la un acord cu vreo altă formație, pentru ca ei să-l prezinte după ce se vor fi despărțit de Dan Petrescu

Țin secretul 

Separarea de "Bursuc" pare doar o chestiune de timp, se va produce în clipa în care vișiniii se vor convinge că nu mai au șanse la câștigarea campionatului. Sigur, dacă nu cumva se va întâmpla vreo surpriză, adică să se încurce FCSB în ultimele trei etape, Clujul să bată tot și să devină campion.

Un anunț legat de separare n-a fost făcut încă tocmai fiindcă echipa mai speră că poate pune mâna pe titlu, iar fotbaliștii ar pierde din ambiție dacă ar afla că antrenorul lor e pe picior de plecare, mai ales că Petrescu e un "principal" a cărui metodă e bazată pe o autoritate care să nu fie contestată. 

Șumudică, favoritul conducerii de la CFR în acest moment, poate reveni în Liga 1 chiar dacă mai are contract cu Kayserispor pentru următoarele trei sezoane. Clauza de reziliere a lui Marius e de 500.000 de euro, însă în cazul unui transfer în România, adică al revenirii acasă, turcii nu-i vor crea probleme. Ar putea să achite o sumă mult mai mică pentru despărțire. 

Iordănescu se autopropune

O soluție pentru CFR ar fi și Edward Iordănescu. Spre deosebire de Șumudică, Edi e liber după ce s-a despărțit de Astra forțat de patronul Niculae și ar putea să semneze imediat. Surse din Gruia susțin că și Edi, și tatăl său, Anghel, au anunțat în ultima perioadă că Iordănescu junior e disponibil și dispus să meargă în Gruia.

El e liber, cum Șumudică nu este, dar are și un dezavantaj: nu a câștigat nimic ca antrenor. Două mandate scurte la Pandurii și la Astra constituie recomandările lui Edward. Șumi are un titltu și o Supercupă, ambele cu Astra. 

Luptă cu "cel mai bun patron din România"

Șumudică ar relua disputa cu FCSB, din care a ieșit învingător cât a lucrat la Astra. El a fost aproape să semneze cu Steaua în vara trecută, înainte să meargă la Kayserispor, Becali era încântat de colaborare, mai ales că achiziționase și mulți jucători de la Giurgiu, obișnuiți cu metodele lui Șumudică și fideli antrenorului. Gigi a renunțat la idee până la urmă, la insistența lui Mihai Stoica.

"Patronul mi-a promis că nu mă va obliga să colaborez cu un antrenor cu care nu pot să lucrez!" a fost explicația lui MM. Managerul îl considera pe "Șumi" un antistelist prea mare ca să poată fi acceptat la conducerea roș-albaștrilor. Marius a explicat recent că amiciția lui cu Becali rămâne de actualitate: "M-aș întoarce în România ca să lucrez cu Becali, cel mai bun patron din campionat, cel care investește cel mai mult!". Doar că Gigi i-a promis lui Dică să-i extindă contractul dacă va deveni campion și Nicolae pare aproape de titlu. 

Șefii se schimbă, răbdarea tot nu există

CFR păstrează tradiția "masacrării" antrenorilor chiar dacă nu mai e Paszkany patron. Proprietarul clubului, în acte, e Marian Băgăcean, în spatele căruia se află, după toate sursele, Nelu Varga, un afacerist din Cluj. Clubul rămâne neîndurător cu antrenorii care nu câștigă campionatul. Bergodi, Cârțu, Ioan Andone, Andrea Mandorlini au plătit de-a lungul timpului din cauza lipsei de răbdare. Andone și Mandorlini au fost sacrificați deși deveniseră campioni. Antonio Conceicao a plecat și el după ce luase Cupa. Sezonul cu Petrescu ar fi unul fără trofeu dacă se va rata titlul. 

Îl învinovățesc pentru meciurile cu Steaua

Șefii de la CFR cred că titlul se pierde din cauza lui Dan Petrescu. "Dacă am condus de patru ori cu 1-0 și nu am câștigat niciodată, e cam clar că antrenorul e responsabil!" e concluzia conducerii.

Oficialii îi recunosc lui Petrescu meritul de a fi construit într-un timp scurt o echipă cu jucători aleși astă-vară, majoritatea, adică un grup lipsit de omogenitate. Numai că formația nu progresează, jocul nu a devenit mai bun în 2018 decât era spre finalul anului trecut, când Dan abia își cunoștea lotul.

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (8)
1668012466755844
Cornel Burcea  •  02 Mai 2018, 16:54

Edi Iordanescu dupa cateva etape vrea intariri pt. ca el fiind foareta bun ii trebuie un lot ca a Barcelonei el la nivelul asta este(baiatu lu" tata gheneralu) FOSiLE

haideusicfr
haideusicfr  •  02 Mai 2018, 13:33
Postat de para.para pe 02 Mai 2018, 13:06

Nu doar antrenorul e de vina la meciurile cu fcsb, ci si portarul care a ramas trup si suflet pentru becali.

Petrescu a gresit cand l-a dat afara pe Minca.

para.para
para.para  •  02 Mai 2018, 13:08
Postat de Cornel Brincoveanu pe 02 Mai 2018, 12:32

Valeriu gazev, Rapidu' e la doi metri sub pământ, Dinamo cu-n picior in "GROAPA" , iar Steaua ia campionatul!!! Nasol pt. nopțile tale, asa'i ? GABOR ERNO

Pana sa ia Steaua campionatul e drum lung. In momentul asta nu se stie nici daca promoveaza in liga 3.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează