FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Telenovela se apropie de final » Verde pentru noul stadion al lui Dinamo + ce se întâmplă cu stadionul Giulești

foto: Alex Nicodim
foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2017 09:00

Juriștii de la Compania Naţională de Investiţii au dat aviz favorabil documentaţiei arenei “câinilor” pentru Euro 2020, care va fi amplasată în locul velodromului.

 Cea mai mare controversă a planului de demolare și construcţie a celor 4 arene din București, pentru proiectul Euro 2020, noul stadion Dinamo, pare că se apropie de final.

Conducerea Clubului Sportiv Dinamo a identificat o zonă din Parcul Sportiv, vechiul velodrom și o parte a poligonului de tir care nu îi aparţin lui Nicolae Badea, și a trimis documentaţia către Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Recent, Departamentul juridic al CNI a dat aviz favorabil respectivelor acte, care atestă că zona este liberă de sarcini, astfel că până la finalul lui noiembrie ar urma să fie finalizată licitaţia de atribuire a executării planurilor de prefezabilitate și de fezabilitate.

130 de milioane €este suma totală estimată de CNI pentru construirea celor 4 arene, inclusiv obiectivele adiacente și amenajări exterioare

Intră în planul de investiții CNI pe 2018

“Noul obiectiv va fi introdus curând în planul de investiţii pentru 2018. Cei de la Dinamo erau pe vechea listă, dar cu vechiul stadion, acum trebuie să se facă modificări, pentru noua locaţie”, susţin surse CNI. Din cele 3 posibile soluţii de construcţie, cel mai probabil, după cum arată locaţia, va fi aleasă varianta de 20.000 de locuri, pentru a rămâne spaţiu și pentru amenajările exterioare, de genul inelului de acces din jurul arenei sau parcări.

72.500 de locuri vor avea în total cele patru stadioane: Arcul de Triumf (8.000), Ghencea (30.000), Giulești (14.500) și Dinamo (20.000)

Rapid, doar 14.500 de locuri

O altă arenă cuprinsă în planul pentru Euro 2020, stadionul Giulești, este în stadiul de desfășurare a licitaţiei pentru atribuirea studiului de fezabilitate. Aceleași surse CNI afirmă că “din cauza spaţiului restrâns, cuprins între Calea Giulești și liniile ferate, stadionul nu va mai avea 18.000 de locuri, cum se prevedea iniţial, ci doar 14.500”.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (110)
crangasi_visiniu
crangasi_visiniu  •  18 Octombrie 2017, 12:13
Postat de borat101 pe 18 Octombrie 2017, 12:11

Hotul striga hotii .... tipic tactica de narcisit communist. Nu tie rusine, suntem totusi in anul 2017. Ai tupeu sa vorbesti de "realitate". Iti este un cuvant prea mare pentru tine, de fapt nici nu iti este in dictionarul tau. Iar de soarta, vezi ca soarta este mult mai mare, si vorbesc de Fotbalul Romanesc, care a fost furat de va*ga.bon*zi care a dat tonul la mafie inceputa de la fcsb 2. f.e.g.me. Numai uitate la cum este Nationala facuta, trebuie sa intre prin filtrul fscb 2 .f.le.gme de fam becali. Ultimul classic exemplu este Sanmartean, Costin Lazar, Keseru, etc. care trebuia sa fie in primul 11 al Nationalei, dar nu a fost lasati ca trebuia sa ca Sanmartean si Keseru sa treaca pe la fcsb 2 f.legme ... TOATA SUFLAREA ROMANEASC SA SATURAT DE PENALII CA TINE. STOP. PANA CAND. SUNTETI ASA DE IMUNI P"R>O.sTIEI, ca si atunci cand *** pute pe voi nu il mai mirositi.

Sa nu uitam de televiziunile aservite fecesebeului, care una-doua numai de Jiji si de Alibec vorbesc. Odata cu manelizarea tarii asteia, asistam si la o fecesebizare. Nu le convine ca ramanem pe pozitii, ca ramanem rapidisti...asta e, nu putem fi toti O I.

mariuss72
mariuss72  •  18 Octombrie 2017, 11:53
Postat de borat101 pe 18 Octombrie 2017, 11:50

Esti dus rau. Deci nici nu stii incinta clubului dinamo. Velodromul la dinamo este cat jumatea stadionului din GIULESTI, iar "poligonul de tir" este vax spatiu. Linga Velodrom este terenul de rugby, deci dinamo va fi obligat prin FURT sa ia si acel spatiu, mai mult ca sigur pentru parcare. Faza tare este ca acea zona este destul de instabila, fiind MLASTINA, deci trebuie o firma PROFESIONISTA 100% sa faca proiectul cu stadionul. In astfel de loc un Stadion trebuie facut SUPER PROFESIONIST din multe puncta de vedere. In GIULESTI locul este SOLID 100%. Deci investitia la Dinamo este mult mai scumpa din cauza terenului. DAR VAGABONZII nu vor sa zica adevarul.

Cum adica prin furt, terenul ala nu e tot in incinta parcului Dinamo? Hai ca esti prea prost.

crangasi_visiniu
crangasi_visiniu  •  18 Octombrie 2017, 11:53

Bataie de joc...Rapid are o medie mai mare de spectatori in liga a 4 a decat are dinamo in liga 1, si noi avem un stadion cu 5500 de locuri mai mic. Singuri impotriva tuturor!

Vezi toate comentariile (110)
Comentează