FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Întrebat despre titlul FCSB-ului, Tudorel Stoica a răbufnit: „Echipa aia nu există! Sunt doar 4 litere din alfabet” » Liderul „viteziștilor” lansează o provocare

De la stânga la dreapta: Ștefan Iovan, Peter Clement (fotoreporter), Valentin Ceaușescu, Tudorel Stoica și Lucian Bălan. Foto: arhivă GSP +17   FOTO
De la stânga la dreapta: Ștefan Iovan, Peter Clement (fotoreporter), Valentin Ceaușescu, Tudorel Stoica și Lucian Bălan. Foto: arhivă GSP

Articol de - Publicat marti, 30 aprilie 2024 11:47 / Actualizat marti, 30 aprilie 2024 18:20

Tudorel Stoica, 69 de ani, a desființat echipa lui Gigi Becali printr-un discurs contondent. Fostul căpitan al „viteziștilor” nu crede că FCSB va face performanțe pe plan european.

Tudorel Stoica, 69 de ani, este căpitanul Stelei din 1986, echipa care a izbândit pe plan continental la cel mai înalt nivel, cucerind Cupa Campionilor Europeni.

„PSD ne-a închis stadionul!” » Ultrașii ies la atac, după decizia Comisiei de Disciplină! Revin pe stadion abia sezonul viitor
PEDEAPSĂ
„PSD ne-a închis stadionul!” » Ultrașii ies la atac, după decizia Comisiei de Disciplină! Revin pe stadion abia sezonul viitor

Universitatea Craiova, Craiova Maxima, a ajuns în premieră într-o semifinală continentală, în Cupa UEFA, în 1983, apoi Dinamo a fost prima echipă din țară ce a ajuns în semifinalele CCE, un an mai târziu. Pe 7 mai 1986, la Sevilla, Steaua București antrenată de Emeric Ienei a atins maximum, a cucerit "cupa cu urechi", trofeul suprem.

În ultimii ani, Tudorel Stoica, liderul „viteziștilor” din partea secundă a anilor '80, a avut mereu un discurs contondent la adresa lui Gigi Becali și FCSB. De fapt, a fost cel mai aprig contestatar al latifundiarului din Pipera. Fostul mijlocaș central nu consideră că trofeul cucerit acum de roș-albaștri oferă garanții ca FCSB să se califice în grupele unei cupe europene.

În dialogul cu reporterul Gazetei Sporturilor, Tudorel Stoica nu l-a menajat deloc pe patronul FCSB și a pus o etichetă ironică noii campioane: „Chiorul e împărat în țara orbilor!".

Întrebat despre titlul FCSB-ului, Tudorel Stoica a răbufnit: „Echipa aia nu există! Sunt doar 4 litere din alfabet” » Liderul „viteziștilor” lansează o provocare
Tudorel Stoica, fost căpitan al Stelei '86, în studioul Prietenii lui Ovidiu

Tudorel Stoica despre Gigi Becali: „Chiar face ce vrea în România? Asta e altă prostie de ale lui, l-a luat valul”

- Domnule Stoica, Gigi Becali a declarat deunăzi că CSA Steaua ar trebui desființată, că FCSB va reveni în viitorul apropiat la numele Steaua... Dumneavoastră ați fost și ați rămas printre susținătorii CSA Steaua, mai ales că ați fost căpitanul echipei viteziștilor în anii '80, voiam să vă întreb ce părere aveți despre ideile lui Gigi Becali?
- Ce să comentez? Mă puneți să comentez aberații. Dacă am sta acum și-am comenta toate aberațiile, toate prostiile, pe care le emite Gigi Becali sau MM Stoica, nu am mai fi sănătoși la cap! Nu va fi realizabilă ideea lui Becali. Dacă vrea să desființeze Steaua, atunci va dori apoi să desființeze și alte echipe din fotbalul românesc. Chiar face ce vrea în România? Asta e altă prostie de ale lui, l-a luat valul. Aberație, nu știe ce vorbește. Stăm să comentăm tâmpenii acum? Lăsați-mă cu cel mai bun antrenor din România, care așteaptă să-l ia Liverpool! Vă dați seama ce a ajuns fotbalul românesc?! De fapt, n-are nicio vină, noi suntem de vină că-i comentăm toate tâmpeniile.

Tudorel Stoica despre campioana 2024 a Superligii: „Chiorul e împărat în țara orbilor”

- Considerați că FCSB a cucerit titlul corect în Superliga? În sensul că merită să fie campioana României.
- E corect. Dacă au câștigat la diferență așa mare... N-am nicio treabă că FCSB a câștigat campionatul, cineva trebuia s-o facă. Dar dacă o echipă condusă prin telefon a câștigat campionatul... Asta spune multe despre nivelul ligii. Vă dați seama ce valoare este în România. Important e ce va fi mai departe. Până la urmă e vorba proverbului: Chiorul e împărat în țara orbilor! Așa și FCSB campioană în Liga 1.

S-au încurcat alte echipe, de aceea FCSB este deja campioană. Echipa n-a jucat impresionant, trebuia să câștige cineva și campionatul intern. Nu cred că opinia mea este diferită de multe altele ale suporterilor de fotbal din România
- Tudorel Stoica

Titlul cu numărul 27
FCSB
Titlul cu numărul 27

Tudorel Stoica nu e impresionat de FCSB: „N-a jucat cine știe ce, ca echipă”

- Ce șanse estimați să aibă FCSB să ajungă în grupele unei cupe europene? Nu vă întreb strict de Champions League, ci de Europa League sau Conference League.
- Mi-e greu să cred... Știu și eu câte ceva din fotbal, am jucat. Eu cred că FCSB n-are nicio șansă. Dar în fotbal se poate întâmpla orice, orice rezultat pornește de la 0-0. Nu cred că FCSB a avut o evoluție care să ofere vreo șansă pentru cupele europene, pentru grupe, mai ales că devine tot mai greu accederea, dacă nu ai echipă de valoare. Până la urmă, FCSB, ca echipă, n-a jucat cine știe ce. Ca echipă. Dar în fotbal e posibil orice, repet.

14trofee a cucerit Tudorel Stoica alături de Steaua, CCE, Supercupa Europei, 7 campionate și 5 Cupe ale României

Tudorel Stoica, apoteotic: „Nu există FCSB pentru mine, o formație fără nume. Sunt patru litere ale alfabetului”

- Vă place vreun fotbalist din actuala echipă a FCSB?
- (ridică vocea) Nu mă uit la FCSB! De fapt, nu există această echipă, este o formație fără nume! Ce... Sunt patru litere ale alfabetului care nu semnifică nimic! Nici nu m-am uitat la meciurile celor de la FCSB, până acum, spre final, când am sperat că se va întâmpla ceva... Adică să văd meciuri spectaculoase, că se luptă pentru titlu. Ca să vă răspund la întrebare, acea echipă are jucători mai talentați, dar nu speciali!

- Vă place vreun jucător din Liga 1?
- Îmi puneți niște întrebări... N-aș fi corect față de unii sau de alții dacă aș face nominalizări. Vă rog să înțelegeți.

Cum să fie titlul cu numărul 27 la acea echipă?! Păi, a luat FCSB Cupa Campionilor Europeni sau Supercupa Europei?! FCSB a câștigat acum titlul, după 9 ani de la precedentul, în rest, sunt aberații
Tudorel Stoica

15selecții are Tudorel Stoica în prima reprezentativă a României

SONDAJ. Se califică FCSB într-o grupă a cupelor europene?

Se califică FCSB într-o grupă a cupelor europene?

DA
NU

Citește și alte știri:

Mihai Rotaru se aliază cu Becali și Varga! Vrea să schimbe o regulă de impact în Superligă: „Vom face adresă oficială”

EXCLUSIV Salvatorul Botoșaniului de la Ploiești întrevede miracolul: „Mare lucru, este wow!”. Cum îl descrie pe Bogdan Andone

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (159)
fabulos
fabulos  •  03 Mai 2024, 18:01
Postat de Dobermannul pe 03 Mai 2024, 10:31

Ca si fabulosul care tot cu Becali in cap ... tipa, rad si nu mai deosebesc realitatea de virtualul in care traiesc. Ura macina precum cancerul ...

Ti-am spus ca ai doar două idei și pe alea le tot mesteci. Te-am citit perfect, ești limitat și foarte afectat pentru că nu ai cum demonstra ceea ce afirmi. Te doare extraordinar de tare când ești plesnit peste mâini cu adevărul. Asta meriți dacă ai ales sa aperi minciuna!

fabulos
fabulos  •  03 Mai 2024, 17:56
Postat de Dobermannul pe 03 Mai 2024, 07:41

Vai de tine omule... Chiar mi-e mila. Dacă după țipete ai inceput sa razi singur e clar.

Credeam ca doar cel cu multe conturi este amuzant dar acum am un client mult mai bun. Se crede inteligent dar este doar comic. Sper sa mai citesc niște comentarii de-ale tale ca azi nu prea am râs.

fabulos
fabulos  •  03 Mai 2024, 17:51
Postat de Dobermannul pe 03 Mai 2024, 14:09

Ca Steaua nu exista pe site UEFA e fapt ... ca FCSB exista pe site UEFA iar e fapt... ca FCSB e acolo pe acelasi site UEFA castigatoarea Cupei Campionilor Europeni e iar fapt ... Ca doare pe un apvist inteleg asta si este iar fapt dupa cum tipi (adica scrii cu majuscule cand nu e nevoie de ele). Ca nu ai invatat insa ca poti completa ce ai scris anterior dandu-ti este ... (nu spun ce ca ma baneaza) este tot fapt. Ca razi singur e iar fapt ... Sarmane ai grije de tine ca esti plecat cu ... (nu spun ca ma baneaza). Deci hai sa concretizam adevarul pentru cine citeste aici. FCSB este pentru UEFA si FRF (adica pentru entitatile sportive care organizeaza, reglementeaza si conduc competitia fotbalistica interna si externa) continuatoarea Stelei cu palmaresul intreg din 1947 pana in prezent. Si cu asta punct.

Doar pentru ca spui tu nu este suficient. Trebuie sa arăți cum a dispărut Steaua și de la ce data este continuatoare Fcsb ( dacă AFC Steaua este și ea continuatoare sau nu). Tu vezi ceva intr-o poza la UEFA dar nu înțelegi ce înseamnă. Ca o concluzie, avem un text scris pe site-ul UEFA unde sunt făcute precizările acestei continuități??? PS Nu este nevoie să urli pe aici FCSB de trei ori, se înțelegea oricum. Ești prea stresat și plin de ură.

Vezi toate comentariile (159)
Comentează