FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV „De poveste! Urmează 9 războaie pentru play-off” » Cristiano Bergodi face rezumatul celui mai bun an din cariera lui de antrenor și își pune dorințe pentru anul ce vine

Bergodi a fost declarat de două ori antrenorul lunii în 2022, adjudecându-și premiile în mai și iulie.
Foto: Imago
Bergodi a fost declarat de două ori antrenorul lunii în 2022, adjudecându-și premiile în mai și iulie. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2022 11:37 / Actualizat marti, 20 decembrie 2022 17:28

Cristiano Bergodi, 58 de ani, a terminat 2022 cu o victorie, face rezumatul celui mai bun an din cariera lui de antrenor și își pune dorințe pentru anul ce vine. 

„Cât? Cât?” » Messi a dansat cu cecul uriaș adus în vestiar! Suma totală încasată de Argentina după Mondial
ARGENTINA
„Cât? Cât?” » Messi a dansat cu cecul uriaș adus în vestiar! Suma totală încasată de Argentina după Mondial

- Domnule Bergodi, victorie cu U Cluj și final de 2022 pentru Sepsi. Cum a fost?
- Referindu-ne la meci, a fost unul dificil. Știam de la început că o să fie greu. Bine, ca să fiu sincer, nu mai există cam de mult meciuri ușoare, hai să ne prezentăm că vom câștiga. Total greșit! Nu există așa ceva. Am și suferit un pic pe final, dar am obținut trei puncte și o victorie importantă, care ne ține acolo.

„Nebunia începe în Giulești"

- Sunteți serios în cărți pentru play-off. E principalul obiectiv?
- Categoric, fără îndoială! Păi, ce alt obiectiv să avem? Trebuie să luptăm serios pentru a ajunge în primele șase și o să fie ca la război! Avem nouă finale, nouă bătălii mari de tot. O să fie război, pentru că vreau play-off! Nebunia nu putea să înceapă mai frumos în 2023 decât cu un meci cu Rapid, în Giulești. Minunat, nu?!

- Ați luat echipa din mers în 2021, dar 2022 a fost unul...
- De poveste! Un an de poveste pentru Sepsi. Chiar dacă am jucat în play-out, am terminat pe prima poziție și ne-am bătut să ajungem în Europa. Am jucat în Conference League și am eliminat-o când nimeni nu se aștepta pe Ljubljana. Echipa e acum pe locul 1 în Slovenia, cu 13 puncte avans! Apoi am jucat cu Djurgarden, care e pe locul 2 acum. Era aproape imposibil să-i batem, trebuie să fim realiști.

„Iubesc meseria și dau totul pentru ea"

- Adică parcursul din Europa v-a surprins și pe dumneavoastră?
- Nu mă așteptam niciodată să ajungem acolo unde am ajuns! Am muncit mult, am luptat și am reușit. Ăsta a fost meritul băieților, al staff-ului, al conducerii și i-am făcut fericiți pe suporteri. Normal că acum îmi doresc ca în vara lui 2023 să fiu din nou acolo, la masă cu bogații, dar nu o să fie deloc ușor, iar pentru asta ne vom pregăti și vom lupta în fiecare meci.

- Terminați cel mai bun an din cariera dumneavoastră cu două trofee interne importante.
- Cupa și Supercupa României! Mi-am atins întotdeauna obiectivele pe unde am mers și vreau să fac asta și în continuare. Iubesc meseria asta și dau totul pentru ea în fiecare zi. Cu multe, foarte multe sacrificii. E mult peste ce mă așteptam când am intrat în anul ăsta. Sunt sincer, chiar sunt sincer. Mult peste ce mă așteptam eu.

- V-ați făcut singur o surpriză.
- Nu pot să fiu ipocrit și să zic acum «Da, mă, știam că iau Cupa, Supercupa» ... Să fim serioși! Nu mă așteptam. Cred că a fost inclusiv cel mai bun an din istoria lui Sepsi, pentru că s-au câștigat trofee importante. Să nu uităm că Leo Grozavu a ajuns cu echipa asta în play-off-ul Ligii 1 și a terminat pe locul 4. O altă performanță importantă pentru club.

„Vreau să câștigăm iar Cupa României"

- Sunteți calificați și în Cupă.
- Nu vom neglija nici această competiție, chiar dacă ne dorim teribil play-off-ul. În aprilie, jucăm acasă, la Sfântu Gheorghe, în sferturile de finală ale Cupei cu CS Mioveni. Apoi, vine balaurul CFR, pe care l-am mai bătut și pe care vreau să-l bat iar ca să ajung în finala din mai. Cu cine voi juca atunci nu știu, tot ce știu e că vreau să ajung din nou acolo. Să păstrez trofeul în vitrina noastră.

- Aveți și dezamăgiri?
- Absolut niciuna! Poate doar punctual, că am pierdut unele meciuri, dar și jucători foarte importanți pentru echipă. Nu uitați că mie mi-a plecat căpitanul, Bogdan Mitrea, în plin sezon. N-a fost deloc ușor să pierzi un lider, un jucător de bază. Dar cu ajutorul conducerii am reușit să aducem alți jucători, să facem un lot bun, omogen.

„Avem cea mai bună apărare din Liga 1"

- Vă mai doriți transferuri în iarnă? Ați vorbit cu conducerea?
- Sepsi este o echipă care joacă fotbal și care are un anumit număr de jucători de care sunt foarte mulțumit. La mine nu există rezerve de meserie. Orice jucător poate să fie titular în orice moment. Asta ce înseamnă? Că am jucători buni, profesioniști. Un grup care face ceea ce trebuie și care, atenție!, am uitat să spun, are cea mai bună apărare din Liga 1. Deci nu cred că vom avea prea multe sosiri acum.

- Ce urmează pentru dumneavoastră pe plan personal?
- Mă pregătesc să plec acasă, în Italia, unde voi petrece Crăciunul, Sărbătorile alături de cei dragi din familie. Avem nevoie de relaxare, de momente de liniște, să ne încărcăm bateriile ca să plecăm la luptă. Până pe 4 ianuarie voi rămâne în Italia, apoi vin la București și plecăm zece zile în Antalya. Poate n-o să mai fie frigul de anul trecut să ne dea peste cap. Apoi, îmi doresc sănătate. E cea mai importantă, credeți-mă! 

Citește și:

Mutare strategică a lui Rotaru în scandalul cu Sergiu Hanca » Cum a încercat să scape de proces

„Trebuie să ne facem bine țara ca să putem face bine fotbalul” » Miodrag Belodedici vorbește cu pasiune despre anii de glorie petrecuți la cele două Stele

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (1)
Hcm27
Hcm27  •  20 Decembrie 2022, 18:06

Respect,Domnule Bergodi!Pentru Steaua sau Craiolguta,n-ati fost suficient de pregătit profesional.La Sepsi va descurcați cu un lot considerat inferior valoric celor doua de acest Transfermarket.Succes inNoul AN 2023!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează