FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL

Suporterii continuă războiul cu șefii clubului din Superliga: „Avem dreptul exclusiv”

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2023 10:17 / Actualizat marti, 12 septembrie 2023 12:33

Nu e liniște la UTA Arad: continuă războiul între conducere și fani. Suporterii au dat o lovitură de imagine și au reușit să-i aducă alături pe Charles și Jacqueline de Vegvar, nepoții baronului fondator al clubului Francisc Neuman, și Joe Petschovschi, nepotul marelui fotbalist Iosif Petschovschi.

Suporter Club UTA (SCU), asociație care face parte din club ca membru minoritar, a obținut două mari lovituri de imagine zilele trecute.

Charles și Jacqueline de Vegvar, nepoții baronului fondator al clubului Francisc Neuman, și Joe Petschovschi, nepotul marelui fotbalist Iosif Petschovschi au devenit membri SCU. Mai mult, ei au cedat asociației fanilor care deține marca UTA dreptul exclusiv de a comercializa produse cu însemnele predecesorilor lor.

Noul atacant al Rapidului a semnat deja contractul » Urmează prezentarea oficială
RAPID
Noul atacant al Rapidului a semnat deja contractul » Urmează prezentarea oficială

Concret, acest lucru se traduce prin faptul că UTA nu mai poate vinde fulare, tricouri și alte obiecte vestimentare cu chipul sau numele baronului și al marelui fotbalist.

Sora mea și cu mine suntem onorați și încântați să putem deveni membri ai Suporter Club UTA. Vă mulțumim pentru că ne primiți în familia suporterilor! Este vorba despre excelență și moștenire, atât pentru familia noastră, cât și pentru istoria orașului. Suntem nerăbdători să continuăm povestea

- Charles de Vegvar, nepotul baronului Francisc Neuman

Suntem extrem de încântați să putem anunța faptul că încă un nume legendar se alătură Suporter Club UTA. Reamintim că, în urmă cu o săptămână, Jacqueline și Charles de Vegvar, nepoții Baronului Francisc Neuman, au devenit membri ai asociației noastre. 

Astăzi, ne bucurăm să putem spune că și Josef „Joe” Petschovsky, nepotul marelui Iosif Pecsovszky, a devenit membru al Suporter Club UTA. 

De asemenea, domnul Josef Petschovsky a decis să acorde Asociației Suporter Club UTA dreptul exclusiv de a folosi numele și imaginea legendarului Iosif Pecsovszky în scopul producerii și comercializării de produse. 

Drept urmare, Suporter Club UTA este singura entitate care poate comercializa legal produse cu numele și imaginea marelui fotbalist

- Suporter Club UTA

Ruptură totală la UTA Arad

Între club și SCU ruptura este totală. Relația dintre suporteri și conducerea clubului este una tensionată. Fanii îl contestă pe conducătorul Alexandru Meszar, protestând de mai multe ori împotriva lui.

La acest lucru se adaugă un proces recent intentat de club, prin care se contestă modul în care Nicolae Bara, fost președinte al vechiului club în perioada 2006-2008, a cedat drepturile federative (siglă, nume, culori) către SCU, în 2008, gest considerat ca fiind „de rea credință”. Prin acest gest, clubul își reneagă apartenența la LPF și FRF, întrucât tocmai prezența SCU în club îi conferă acestuia certificatul de identitate sportivă (CIS), necesar participării în competițiile organizate de cele două foruri.

Se întâmpla în al doilea an de Liga I, pe la jumătatea sezonului 2007-2008. Am descoperit că nu există nicăieri înregistrată marca UTA. În 24 de ore am înregistrat totul la OSIM. Era o măsură pentru a proteja aceste bunuri, mai ales că oraşul Arad este foarte aproape de Timişoara, unde ştim prea bine ce s-a întâmplat atunci când Claudio Zambon s-a dus cu nume, palmares şi culori de la Poli Timișoara. Am vrut să predau atât firma pe care funcţiona clubul, cât şi sigla şi dreptul de folosinţă al numelui UTA către Primăria Arad. Am fost refuzat categoric de primarul Gheorghe Falcă, aşa că am decis să o las celor mai corecţi oameni de lângă echipă, cei din Suporter Club UTA

- Nicolae Bara în 2014, pentru evz.ro

Citește și: 

Gică Hagi și Rivaldo au bătut palma! Fostul Balon de Aur e noul acționar al Farului: „Am promis că devenim un club foarte puternic” » Cum se împart acțiunile

Porumboiu desființează un „tricolor”: „Scapi singur cu portarul și dai cu stângul în dreptul?!” + Cine l-a impresionat

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
adrian.7
adrian.7  •  12 Septembrie 2023, 16:38

PR Ilie Dumitrescu...

parachioara5
parachioara5  •  12 Septembrie 2023, 11:54

...pentru cei din Arad este mai usor de inteles acest fenomen ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează