FOTBAL  »  Superliga  »  PIȚURCĂ LA CRAIOVA

VICTOR PIȚURCĂ LA CRAIOVA // Piți impact! 5 schimbări majore pe care le aduce: Rotaru „OUT”, prim 11 recalibrat și marele „tun” pentru Liga 1

Articol de GSP - Publicat joi, 22 august 2019 18:26

Victor Pițurcă e noul manager general al Craiovei, o mutare spectaculoasă oficializată astăzi de olteni. Contractul pe 3 ani intră în vigoare de la 1 septembrie. Așadar, ar urma să debuteze într-un duel-șoc, cu FCSB, pe „Ion Oblemenco”, programat pe 14 septembrie.

Fostul selecționer are ocazia să-și rescrie povestea de antrenor în Bănie, la 9 ani de când pleca cu mare scandal de la FC U Craiova (echipa dezafiliată) în urma conflictului cu Adrian Mititelu.

La ce să se aștepte fanii lui CS Universitatea în următoarea perioadă? 

Iată câteva concluzii „la cald”, bazate pe experiențele anterioare ale lui Piți, inclusiv în Bănie:  

1. ROTARU ȘI-A ÎNCHEIAT OFICIAL „CARIERA” 

Prin instalarea lui Pițurcă, Mihai Rotaru și-a spulberat șansele de a mai avea un cuvânt de spus în problemele tehnico-tactice ale echipei. Finanțatorul despre care s-a scris că începuse să o apuce pe urmele lui Gigi Becali va avea o misiune aproape imposibilă în a-l influența pe Piți. 

2. MAI PLEACĂ DOAR DACĂ VREA EL 

Pițurcă e recunoscut pentru contractele beton-armat pe care și le face la noul loc de muncă. Mai mult ca sigur că și-a trecut o clauză uriașă în cazul în care șefii vor dori să rezilieze unilateral. Ultima oară când un patron a încercat să abuzeze de acordul cu managerul oltean a fost Adrian Mititelu și toată lumea a văzut cum s-a terminat.  

Și jucătorii vor avea de câștigat după venirea lui. Pițurcă nu acceptă să lucreze cu fotbaliști cu restanțe salariale.

3. PAPURĂ SAU NEAGOE A1?  

Victor Pițurcă nu e „principal”. Nu conduce propriu-zis antrenamentele, doar le supervizează, preferând să delege aceste atribuții și să se ocupe mai mult de partea tactică. Așadar, în staff-ul lui cineva va trebui să fie A1. 

Prima șansă o are Papură, actualul antrenor, dar e de notorietate faptul că Eugen Neagoe, rudă cu Piți, l-a urmat pe acesta pe bancă cam peste tot. „Geană” a fost soluția la care fostul selecționer a apelat și în 2010, la Craiova lui Mititelu. Acum, rămâne de văzut dacă Neagoe mai acceptă să rămână sub Pițurcă sau își va continua cariera pe cont propriu, după experiența reușită la Sepsi și eșecul de la Dinamo.  

„Vorbesc cu nea Victor, mă ajută mult şi e un lucru bun. Mai ales un antrenor de talia lui nea Victor poate da sfaturi foarte bune şi mi le dă. Suntem două persoane diferite. Nu am nimic din nimeni. Doar mă sfătuiesc şi încerc să pun în practică ideile lui ” - Corneliu Papură 

4. URCĂ MATEIU ȘI CICÂLDĂU

E de așteptat ca Piți să-și implementeze tactica preferată în Bănie.  CS Universitatea ar face trecerea de la 4-3-3-ul obișnuit la club în ultimii ani la 4-1-4-1. Mateiu și Cicâldău ar putea ocupa poziții mai avansate, iar postul de „închizător” să fie asigurat de Qaka. În mandatul la FC U Craiova, în 2010, antrenorul de 63 de ani l-a distribuit în acel rol pe Dorel Stoica, pe care îl repatriase de la FCSB.  

Iată cum ar arăta un posibil „11”:  

Pigliacelli - Șt. Vlădoiu (Borța), Kelic, Bălașa, Bancu - Qaka - Mihăilă, Mateiu, Cicâldău, Vătăjelu - Koljic 

5. BOOST LA SUPORTERI ȘI LA BRANDUL LIGII 1

Campioana asistențelor în sezonul trecut, Craiova intrase pe un trend descendent în ultima perioadă, cu Papură. Venirea lui Pițurcă va reactiva tribunele, lumea din Craiova considerându-l un adevărat profesionist, intransigent, un garant al succesului. 

Chiar dacă unii îl acuză și pe el în tot scandalul cu dezafilierea Craiovei din 2011, Pițurcă și-a păstrat o imagine foarte bună în ochii ultrașilor alb-albaștri care i-au întors spatele lui Mititelu și sigur va aduce un mare plus din punct de vedere al imaginii clubului. Piți știe cum să le acorde atenție, discută cu liderii galeriei, iar în mandatul trecut în Bănie chiar a propus ca ultrașii să poată cumpăra acțiuni la club. 

În același timp, din punct de vedere al imaginii beneficiază și competiția. Pițurcă urcă nivelul Ligii 1, populată în ultima vreme cu antrenori fără experiență, fazi, subordonați patronilor, care se feresc să spună lucrurilor pe nume. 

Vezi și: 

Victor Pițurcă, prima reacție ca manager al Craiovei: „Obiectivul e unul singur” + Ce vrea de la Papură

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
geogeo
geogeo  •  26 August 2019, 19:07

Apropo, cate titluri a castigat Piturca in Romania? Unul singur in muuuuuuuulti ani de cariera si ala cu echipa pe care o reneaga ca ar exista, deci practic niciunul. Craiova va ramane cu buza umflata si cu multi bani in buzunarul lui Piturca, ca doar cartoforul nu munceste pe gratis, no?

794350804246199
John Burcea  •  25 August 2019, 08:02

Salut Intreb si eu asa ptr un prieten de ce dl Piturca îsi face contracte beton dupa care o sa ia bani degeaba? Cum accepta patronii asemenea contracte cand dansul are atatea antecedente si de ce cere bonus de performanta in schimb daca nu are succes ia salariu fara nici o problema? Mi se pare normal cand ceri asemenea bonusuri sa fii pus sa dai bani de acasa daca nu ai indeplinit obiectivu Nu stiu ce sa mai cred de dl Rotaru sau e doar praf in ochii nostri si nu exista nici un contract ci doar o intelegere pentru orgoliul dlui Piturca Sa nu uitam ca dl Hagi a renuntat la antrenori ptr ca nimanui nu-i convine sa-si dea averea pe mainile unuia sau altuia La ce antecedente are dl Piturca cat dureaza pana il vedem falit pe dl Rotaru? Sau nu mai are bani deja si da o ultima mana pe nv ca la barbut?

1gicacontra
1gicacontra  •  24 August 2019, 11:15

Dinamica faptelor si nivelul de asteptare din fotbalul craiovean tind spre o "luminita de la capatul tunelului" odata cu înscăunarea noului General Manager. Bun... pentru fotbal si spectatori speram sa dea rezultate. Eu GicaContra NU cred ca este viitor pentru fotbalul craiovean în acest context. Argumente sunt suficiente si nu dezvolt. Pe principiul din străbuni otraviti fântânile, cu 1 Septembrie va incepe în Oltenia operatiunea Piturca deșertificatorul Craiovei. Pe pricipiul hoardelor de tatari din vechime cand nu va mai fi nimic de jefuit dromaderul va cauta alt loc de adăpat. Cu siguranta ce va aduce noul context sunt "contrele filozofice" gen Piturca vs Marian Iancu din anii trecuti. Concluzia: pt. Olteni aveti grija la rezervele de apa si la taxele crescute ce vor fi impuse de Primarie.Pt. patronul Rotaru... trecerea de la Mercedes la mergedes. V-a pupat la portofel... peste 3 ani de contract

Vezi toate comentariile (39)
Comentează