FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO A fost sau n-a fost blat? Cum se apără Sergiu Costin, un campion din “zidul prieteniei” de la Cluj: “Am fost penibili. Am dat apă la moară”

Articol de - Publicat vineri, 15 februarie 2019 12:31

Prezent în direct la emisiunea GSP Live, Sergiu Costin - căpitanul Oțelului în sezonul câștigării campionatului - a explicat în premieră una dintre cele mai controversate faze din cariera sa: momentul în care zidul coordonat de el s-a desfăcut inexplicabil în bucăți, permițându-i unui adversar de la CFR să marcheze.

Faza s-a petrecut la câteva luni după câștigarea titlului din 2011, în partida CFR - Oțelul 2-0, jucată în martie 2012.

În minutul 58, Gabi Mureșan a executat în forță o lovitură liberă de la marginea careului, iar fotbaliștii campioni din fața sa s-au ferit, rupând zidul. Portarul Brăneț și-a ferit și el mâinile.

Lumea fotbalului a acuzat Oțelul că și-a plătit datoria făcută în anul titlului, când CFR ar fi pierdut intenționat cu 1-0 în fața formației lui Dorinel Munteanu.

“Oţelul a rupt zidul la primul gol, iar la cel de-al doilea a pasat decisiv. Sunt reciprocităţi de tip latin. E o continuare a înţelegerii” a comentat, acid, Cornel Dinu, imediat după partidă

 

Ulterior condamnat în Dosarul Transferurilor, impresarul Ioan Becali a spus la vremea respectivă: “Mi s-a părut un meci foarte dubios. Toată lumea mi-a spus să joc 1, dar eu am pus 100 de lei pe Oţelul. Am vrut să văd cinstea şi corectitudinea lui Dorinel şi a lui Marius Stan. N-am nimic cu Munteanu, dar acuzele pe care i le aduc foştii patroni încep să fie întemeiate. Uitaţi-vă la golul doi cum se dau la o parte jucătorii de la Oţelul”

La 7 ani distanță, unul dintre oamenii care s-au așezat de-a latul în zid, Sergiu Costin, se apără în premieră și spune că el și colegii săi au fost doar penibili, nu și corupți:

“Nu există să ne dăm la o parte. Știi ce șut avea Mureșan?! Nu aveam voie să ne punem mâna la față să ne ferim.

Am fost penibili să facem zidul așa și am dat apă la moară celor care au comentat. De multe ori le-am dat apă la moară domnului Porumboiu (n.red. - patronul rivalei de atunci, FC Vaslui), domnului de la Timișoara (n.red. - Marian Iancu).

Mi-aduc aminte cât ne doream să-i batem mai ales că Porumboiu spusese că o să le dăm meciul după ce ne dăduseră ei meciul. Dacă era un meci aranjat, Doamne ferește, ne făceam de râs? Am dat doar apă la moară”.

Întrebat despre posibilitatea ca, într-o zi, să apară poze cu colegi de-ai săi de la Oțelul alături de capi ai mafiei pariurilor, Sergiu Costin a răspuns:

“Dacă ar fi așa, să facă pușcărie dacă-i găsește vinovați. Mi se pare cea mai mare nedreptate”.

VEZI AICI EXPLICAȚIA LUI SERGIU COSTIN DIN EMISIUNE

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
cluj_cluj
cluj_cluj  •  16 Februarie 2019, 21:27
Postat de Vasiliu Daniel pe 15 Februarie 2019, 16:49

si acum rad cand ma gandesc la danciulescu .. Cu celelalte echipe steaua are 6 puncte .. cu dinamo in play off toata lumea are 6 puncte .. mai putin steaua ... asta e obiectivul lui dinamo .. sa scoata un egal cu steaua .. si au spalat rusinea ... *** ... :)) Noi suntem echipa mare ... vai de curul la dinamovisti .... ce penibili au ajuns :)) de 10 ani ei nu mai tin cu Dinamo Ei tin Cu I love you boro , i love you napoli , i love you real madrid .. si oricine reuseste sa invinga steaua ;)

Cat cap ai tu e clar.. nici nu stii cum se numeste echipa cu care tii :))))) fecezebe ma nu Steaua..

766974576778807
Florin Grigorita  •  15 Februarie 2019, 23:27

Bai oameni buni dupa atatia ani va dati si voi seama ca otelul galati a castigat un titlu amarat facand un aranjament sau doua... Uitati. va la Cfr cluj pe care ii considerati campioni si castigatori de cupe.... din pacate cfr nu e capioana si nici castigatoare de cupe... banii patronului./lor dati acolo unde trebuie.. aia sunt campioni... nu mai spuneti ca " echipa de fotbal"... la ei se lucreaza la recuperare... investesc si trebuie sa scoata dublu... si dupa o lasa... si cum ar putea sa faca asta?? cand in europa ii bat o echipade amarati din luxemburg??

1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  15 Februarie 2019, 16:49
Postat de Vasiliu Daniel pe 15 Februarie 2019, 16:46

toate prietene .. noi cand am castigat campioanate .. nimiceam toata liga 1 ... si voi va ofticati ca de ce nu ne bate viitorul .. pai buey prietene .. noi bateam pe toti ... Ati urlat atat cu clonele ca nah craiova nah dinamo .. nah ca toates clone ... dar trofeul champions league e tot in liga 1 ;)

si acum rad cand ma gandesc la danciulescu .. Cu celelalte echipe steaua are 6 puncte .. cu dinamo in play off toata lumea are 6 puncte .. mai putin steaua ... asta e obiectivul lui dinamo .. sa scoata un egal cu steaua .. si au spalat rusinea ... *** ... :)) Noi suntem echipa mare ... vai de curul la dinamovisti .... ce penibili au ajuns :)) de 10 ani ei nu mai tin cu Dinamo Ei tin Cu I love you boro , i love you napoli , i love you real madrid .. si oricine reuseste sa invinga steaua ;)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează