Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 19:37 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 20:35

MM Stoica, managerul general de la FCSB, a oferit noi detalii legate de accidentarea lui Vlad Chiricheș (34 de ani). Fundașul central mai stă 4 luni pe bară.

Chiricheș nu a mai jucat din august, când s-a accidentat în timpul meciului cu UTA, scor 1-2. A suferit atunci o ruptură musculară în urma unui sprint. Fundașul a mers la un consult în Finlanda, la clinica Urheilu Mehiläinen din Turku, la celebrul doctor Lasse Lempainen, la care apelează inclusiv Barcelona.

MM Stoica: „Chiricheș mai stă 3-4 luni”

„Marți, a fost în Finlanda cu doctorul nostru. Problema pe care o are a fost rezolvată la unii jucători celebri de către un profesor din Finlanda.

Nu e ce ne doream, sperăm să fie finalul problemei, să se refacă. E foarte important și consultul clinic. Se va ajunge la intervenție cel mai probabil. Va mai sta 3-4 luni.

Nu ia în calcul să se retragă. A mai avut rupturi musculare, a avut tot felul de accidentări. Ideea e că vom aștepta mai mult decât ne-am fi dorit. 

Chiricheș renunță la bani în perioada asta cât lipsește, rar găsești jucători ca el. El vrea să mai joace, nu să se retragă. E o mare lovitură în lupta la titlu, eu îl vedeam mereu în echipa de start”, a declarat MM Stoica la Orange Sport.

În ciuda absenței îndelungate, clubul a decis să nu transfere un alt fundaș central: „Nu cred că mai avem nevoie de stoperi, suntem acoperiți cu Ngezana, Haruț, Lixandru, Dawa, plus Ovidiu Popescu”

Eu m-aș bucura să rămână cu noi după ce se retrage. Îl văd director sportiv, un post liber la noi. E un om de la care pot învăța. A lucrat, printre alții, cu Ancelotti, cu Sarri. Noi avem o brigadă foarte frumoasă. E ceva rar să ai chimie și prietenie cu oamenii cu care lucrezi. Suntem prieteni, chiar dacă sunt din altă generație cu ei.

- MM Stoica

Chiricheș a rezistat 7 meciuri

Doar 7 meciuri a rezistat Chiricheș la FCSB până să se accidenteze. El a suferit din cauza problemelor medicale și în sezonul trecut, când a evoluat la Cremonese, iar din acest motiv a jucat doar 4 meciuri în Serie A în 2023, înainte să se despartă de echipa italiană și să se întoarcă în România.

Meciurile jucate de Chiricheș pentru FCSB înainte de accidentare:

  • Superliga: Oțelul - FCSB 0-2 (64 minute)
  • Conference League: FCSB - CSKA 1948 3-2 (44 minute)
  • Superliga: FCSB - CFR 1-0 (90 de minute)
  • Conference League: FCSB - Nordsjaelland 0-0 (90 minute)
  • Conference League: Nordsjaelland - FCSB 2-0 (90 minute)
  • Superliga: FCSB - Poli Iași 2-1 (90 minute)
  • Superliga: UTA - FCSB 2-1 (77 minute)

Vlad Chiricheș, cele mai grave accidentări din carieră

  • Suspect de ruptură de ligamente încrucișate » După câteva contuzii și probleme musculare la Pandurii Târgu Jiu, Chiricheș se accidentează serios la FCSB, în mai 2013, într-un derby cu Dinamo, 2-0. În urma unui fault violent al lui Strătilă, fundașul a fost suspect inițial de ruptură de ligamente încrucișate, însă investigațiile amănunțite ale medicilor au stabilit că acesta a suferit, de fapt, o entorsă serioasă, care l-a ținut departe de gazon circa o lună și jumătate.
  • Cedează spatele » În preajma transferului de la FCSB la Tottenham, realizat în vara anului 2013, Chiricheș începe să aibă probleme la spate, o hernie de disc în zona lombară. Din această cauză, a trebuit să facă la începutul lui 2014 repaus total timp de două luni. Ulterior, în același an, ratează presezonul și startul noului campionat alături de Spurs tot din cauza durerilor la spate.
  • Entorsă la genunchiul stâng » Înainte de România - Muntenegru 1-1, duel din preliminariile Campionatului Mondial 2018, debutul lui Christoph Daum pe banca „tricolorilor”, Chiricheș suferă o entorsă la genunchiul stâng și e nevoit să facă o pauză de aproape două luni.
  • Începe calvarul de la Napoli » Într-un Fiorentina - Napoli 3-3 din decembrie 2016, Chiricheș se „rupe” la bicepsul femural al piciorului stâng și devine indisponibil circa o lună. Problema va recidiva în februarie 2018, la un antrenament al lui Napoli, când Vlad mai adaugă două luni ca pacient.
  • Se operează la umăr » În martie 2017, în timpul duelului România - Danemarca 0-0 din preliminariile Mondialului 2018, Chiricheș își dislocă umărul stâng. În septembrie, de această dată în tricoul lui Napoli, într-o victorie cu Bologna, 3-0, stoperul suferă o luxație la același umăr, pe care îl va opera în mai 2018. Intervenția chirurgicală l-a scos din circuit două luni.
  • Îl macină și bicepsul femural de la piciorul drept » Chiricheș schimbă echipa, pleacă de la Napoli la Sassuolo, dar nu scapă de probleme. Îi cedează bicepsul femural drept în octombrie 2019, în prima repriză a meciului Insulele Feroe - România, scor 0-3, și revine pe gazon după 4 luni, abia în februarie 2020.
  • Chin și la Cremonese » Din păcate, căpitanul echipei naționale nu a avut mai mult noroc nici la ultima echipă pentru care a evoluat, Cremonese. În septembrie 2022, Vlad acuză o ruptură musculară și e OUT 4 luni. Și a mai „bifat” o accidentare serioasă în ultimul sezon, a lipsit două luni spre finalul campionatului din cauza acelorași probleme musculare.

Citește și:

Adio, FCSB?! » Fotbalistul de bază al roș-albaștrilor își termină contractul și știe ce vrea: „Planul e făcut”
FCSB
Adio, FCSB?! » Fotbalistul de bază al roș-albaștrilor își termină contractul și știe ce vrea: „Planul e făcut”
Un club important din Liga 2, amenințat cu falimentul! Dat în judecată după ce s-au adunat datorii de 500.000 de lei
PROBLEME
Un club important din Liga 2, amenințat cu falimentul! Dat în judecată după ce s-au adunat datorii de 500.000 de lei

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”