FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Descoperiți-l pe Zeljko Kopic! Cealaltă față a antrenorului dinamovist: „Sunt pasionat de șah”. E fan Jack Nicholson + ce opinie are despre vicii

Zeljko Kopic
Zeljko Kopic

Articol de , - Publicat luni, 25 decembrie 2023 09:49 / Actualizat luni, 25 decembrie 2023 10:49

 Zeljko Kopic, 46 de ani, s-a confesat cititorilor GSP.ro în cadrul unui interviu-eveniment, croatul prezentându-se suflării dinamoviste. Totodată, a trimis mesaje clare, ferme, către jucătorii săi, antrenorul dorind ca aceștia să urmeze calea lui, a unei vieți disciplinate, pentru a reuși

Zeljko Kopic, 46 de ani, este antrenorul adus de Dinamo ca să salveze "haita" de la retrogradare. Tehnicianul s-a înhămat la o muncă extraordinară, mai ales că echipa era la un moment dat la 13 puncte de primul loc care duce la baraj!

În prezent, după ultimele două succese din Liga 1, primele ale croatului în România, 2-0 cu FC Botoșani și 1-0 cu FC Voluntari, roș-albii sunt la 7 puncte de primul loc de baraj, ocupat de Poli Iași, și la 8 puncte de salvarea directă, poziție ocupată de UTA.

Kopic a redat un pic încrederea "câinilor", dar și el, și suporterii, așteaptă întăriri serioase în acest mercato invernal. Până la a realiza mutările mult dorite, Zeljko s-a prezentat suflării dinamoviste în cadrul unui interviu-eveniment, în care a răspuns cu sinceritate (și) la întrebări ce vizau viața lui personală. Gazeta Sporturilor vă invită să-l descoperiți în acest prim episod pe omul care poate salva Dinamo!

Ce-i al lui e al lui! Zeljko Kopic este maestru în ceea ce privește un detaliu de la Dinamo
DINAMO
Ce-i al lui e al lui! Zeljko Kopic este maestru în ceea ce privește un detaliu de la Dinamo

Zeljko Kopic despre omul din afara fotbalului: "Îmi place să joc șah, să lucrez un pic la sală sau să alerg. Uneori, mai ies cu prietenii"

- Mister Kopic, care sunt hobby-urile dumneavoastră?
- Nu am prea multe. Îmi place să joc șah, să lucrez un pic la sală sau să alerg. Când nu lucrez, mai ies cu prietenii, poate la o cină. Nu am prea mult timp liber. Da, trebuie să ai și ceva pentru relaxare, în afara fotbalului, trebuie să găsești o balanță între serviciu și viața socială.

- Vă place să fiți informat permanent, sunteți activ pe internet, în social media?
- Da, îmi place să fiu informat și să știu ce se întâmplă în jurul meu. În ziua de azi, când e atât de ușor să ai informațiile, e lesne să afli.

- Șahul vă ajută și la fotbal?
- Poate. Dar nu mă gândesc la a face conexiuni. Este doar o pasiune a mea. Poate că mă ajută la niște detalii tactice. Dar joc șah de plăcere și doar pentru a-i învinge pe prieteni.

Zeljko Kopic, un personaj foarte disciplinat: "N-am fumat niciodată. Dacă sunt cu prietenii și avem un moment, beau un pahar de vin, dar atât"

- Ați avut sau aveți vicii în viață?
- N-am fumat niciodată, de exemplu. Niciodată! N-am făcut abuzuri niciodată, OK, dacă sunt cu prietenii și avem un moment, beau un pahar de vin, dar atât. În rest, nu mi-au plăcut niciodată fumatul și alcoolul.

- Dar puteți înțelege jucătorii care se destind sau care "refulează" cu alcool și cu țigări, care au și viață de noapte?
- Când ești tânăr, nu te gândești la chestiile astea, dar, dacă vrei să fii profesionist și să joci la nivelul cel mai înalt, cred că trebuie să fii atent la aceste detalii și să alegi. Suntem oameni, fiecare are nevoi, nu toți sunt puternic mental să reziste și să rezolve situațiile grele. Am lucrat la academia lui Dinamo Zagreb, am văzut atâția jucători. Când sunt perioade bune, totul este OK, treaba mea este să-i învăț pe fotbaliști să reziste în momente grele, să fie puternici, să rămână pe calea cea bună în acele clipe. Pentru mine, trebuie să fii profesionist 24 de ore pe zi.

- Înțeleg că sunteți o persoană foarte disciplinată...
- Sunt și este ceva care aștept și de la echipă, de asemenea, să aibă grijă la toate detaliile. Nu poți fii la nivelul optim la antrenamente, zi de zi, săptămână de săptămână, dacă nu ești organizat în viața privată. Să fii în top o perioadă îndelungată, e nevoie ca viața ta cotidiană să fie la un nivel bun.

Croatul despre antrenorii săi preferați și despre personajul care-l impresionează din afara sportului

- Aveți vreun personaj preferat în afara fotbalului?
- Avem în Croația mai multe personaje importante, pe care le respect, dar nu m-am regăsit în ele. Sunt antrenori de top, personaje istorice.

- În fotbal?
- Normal, urmăresc diverși antrenori, cum reacționează în diverse moment: Guardiola pe linia ofensivă, Mourinho pe chestia mentală, Klopp pe felul extraordinar de a avea energie și de a pune presing. Dar îmi place să fiu eu însumi și să iau chestii mici de la fiecare. Miro Blazevic sau Tomislav Ivic au fost, de asemenea, modele de urmat, din țara mea, chiar dacă sunt din școala veche.

- Aveți un personaj pe care să-l apreciați din afara fotbalului?
- Pentru mine, un tip de top este Jack Nicholson. Mi se pare o personalitatea extraordinară, are carismă, are un fel aparte de a impresiona. Ca filme, mi-a plăcut mereu „La vita è bella”, al lui Roberto Benigni, și „Închisoarea îngerilor”, cu Tim Robbins și Morgan Freeman.

Chiar dacă Jack Nicholson e fan Lakers, eu eram fan Chicago Bulls, suporter al lui Toni Kukoc. Croații au avut mereu sportivi remarcabili, de top. A mai fost Dražen Petrović, care s-a stins devreme. În tenis, l-am apreciat pe Goran Ivanisevic, un tip remarcabil. Suntem mândri de croații noștri din multe domenii

Toți vor să știe secretul Croației, o țară mică, dar care are fotbaliști remarcabili, sportivi extraordinari. E greu de descris. E vorba de o determinare extraordinară și cum să răzbați în situații dificile. Da, e și talent natural, dar cu acest talent nu poți rezista atâția ani să fii numărul 10 la Real Madrid, Luka Modric, sau cel mai scump fundaș central din lume, Joško Gvardiol la Manchester City

Da, există niște detalii în ADN-ul croatului de a face lucruri minunate la cele mai puternice echipe. Mulți jucători se mai pierd, dar cei care răzbat, este incredibil să-i vezi cum cresc

Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Olteanul îndrăgostit de Capitală » Locurile pe care i le-ar recomanda unui străin + Ce-i place și ce nu-i place la români: „Avem un complex”

600.000 de euro pentru Rareș Pop! Clubul din Superliga negociază pentru „perla” Aradului

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (9)
creeperno534
creeperno534  •  25 Decembrie 2023, 22:35

Respect!

lagardere_72
lagardere_72  •  25 Decembrie 2023, 18:26
Postat de concret. pe 25 Decembrie 2023, 13:53

Respect. De la un rapidist poti vedea astfel de comentarii, dar de la un zecesebist, niciodata.

Până și de la un stelist te poți aștepta, dar știi și tu de fe de la un 10sb-ist nu. Își urmează idolul lir în viață. Ăla cu pășunea

Bedyxanul
Bedyxanul  •  25 Decembrie 2023, 14:36
Postat de Str82HeIL pe 25 Decembrie 2023, 11:40

Intrebarea e are bani sa bage in Dinamo? Ca "investitorii" au doar "know-how" Articol de 2 bani pt un tip care in 4 luni e plecat si uitat iar Dinamo in B sau desființată

nea frustrare ,nici de Sfântul Crăciun nu te potolești , atâta ură ai in tine față de Dinamo ! Nu ți se vor îndeplini dorințele :)!! Mai încearcă altfel ! Sărbători fericite!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close