FOTBAL  »  LIGA 2  »  CRIZĂ FINANCIARĂ

EXCLUSIV Împrumută bani de la Varga? „Încolțit” de datorii, clubul din Liga 2 ar fi apelat la boss-ul lui CFR Cluj pentru o sumă cu cinci zerouri

Chindia visează la o mână de ajutor din partea lui Neluțu Varga / Sursă foto: Facebook@Adana Demirspor
Chindia visează la o mână de ajutor din partea lui Neluțu Varga / Sursă foto: Facebook@Adana Demirspor

Articol de - Publicat miercuri, 23 august 2023 18:46 / Actualizat joi, 24 august 2023 00:48

Surse apropiate de Chindia Târgoviște susțin că există posibilitatea unui împrumut pe care dâmbovițenii să-l facă la Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj.

Retrogradată în liga secundă, Chindia a rămas în această vară și fără majoritatea componenților lotului din SuperLigă. 

Majoritatea erau la finalul contractului cu târgoviștenii, au plecat liberi, dar și cu restanțe financiare de 3-4 luni, pe care le-au reclamat apoi la comisiile federale. Sunt mulți, printre ei numărându-se Daniel Popa, Tiberiu Căpușă, Doru Popadiuc, Esteban Orozco, Dinu Moldovan etc. 

Și cum toți au primit decizii favorabile, clubul este nevoit să achite câteva sute de mii de euro. Unele sume sunt scadente mai devreme, astfel că poate apărea și pericolul unei eventuale depunctări.

Chindia împrumută de la Nelu Varga?

Surse apropiate Chindiei susțin că o variantă discutată pentrui ieșirea din impasul datoriilor ar fi un împrumut. Și că președintele Andrei Cordoș, originar din zona Clujului, ar fi apelat la Nelu Varga, patronul celor de la CFR, pentru un ajutor de 400.000 euro. Bani care ar urma să fie rambursați de Chindia eșalonat, în termen de 5 ani. 

Iar respectiva sumă ar fi folosită pentru achitarea litigiilor cu foștii jucători, pentru evitarea complicațiilor, dar și pentru alte cheltuieli curente. 

Suse din preajma Chindiei Târgoviște avansează chiar și suma, 400.000 euro, dar președintele Andrei Cordoș neagă: „Nu facem așa ceva, am găsit un sponsor principal puternic, îl vom prezenta curând”.

Andrei Cordoș, președinte Chindia: „Nu ne împrumutăm, am găsit un sponsor”

Președintele Chindiei, Andrei Cordoș, infirmă însă informația: „Eu nu știu de așa ceva, de vreun împrumut. Nu am vorbit cu Nelu Varga despre asta și, dacă nu am făcut-o eu, nu putea s-o facă altcineva. În plus, nici nu avem nevoie, tocmai am semnat un contract cu un sponsor puternic, care va apărea pe fața tricourilor. O să-l prezentăm curând”. 

Apoi a continuat explicând că „e adevărat că avem nevoie de bani să plătim niște restanțe unor jucători care au plecat. Nu e un secret, ne-am angajat la o treabă știind ce probleme sunt, dar le vom rezolva pe toate fără să fie nevoie să ne împrumutăm”.

La Chindia a mai venit un atacant, chiar de la CFR 

Și totuși, Chindia a împrumutat chiar ieri de la CFR Cluj. Este vorba despre atacantul Mustapha Jah (19 ani, 1,90 m), un gambian adus de ardeleni în 2022 de la Real de Banjul. 

Jah a intrat în lotul echipei mari din Gruia în această vară, când a fost folosit de Andrea Mandorlini în partidele de pregătire. El nu a apucat să evolueze însă în niciun meci oficial pentru CFR Cluj, fiind doar rezervă neutilizată în partida câștigată cu Poli Iași (2-0).

Varga neagă

Contactat de GSP, Nelu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, a reacționat: „Nu am habar de așa ceva și nici nu am de ce să am”. 

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV GSP a aflat concluziile Corpului de Control al premierului Ciolacu, după ancheta desfășurată la CSA Steaua

Veste mare pentru FCSB: CSA Steaua și-a dat acordul pentru ca derby-ul cu Craiova să se joace în Ghencea!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
brentford
brentford  •  24 August 2023, 17:52
Postat de brianstorm pe 24 August 2023, 17:29

pai are peste 30 de milioane datorii. cum naiba nu are datorii? cine le-a paltit? ca vad ca tot acolo sunt.

Acele datorii de 30 de milioane sunt imprumuturile lui Varga catre club. https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/nelu-varga-datorii-cfr-cluj-licenta-uefa-693183.html

brianstorm
brianstorm  •  24 August 2023, 17:29
Postat de brentford pe 24 August 2023, 00:19

Cum ii baga in insolventa cand clubul nu are datorii?

pai are peste 30 de milioane datorii. cum naiba nu are datorii? cine le-a paltit? ca vad ca tot acolo sunt.

brianstorm
brianstorm  •  24 August 2023, 17:26
Postat de viola_sempre pe 24 August 2023, 12:11

Visul oricarui gigist. Cand echipa ta e prea slaba, sa moara toti competitiorii si sa ramana doar partenerele de ”omenii”, poate asa ia si 10 10sb titlul.

nu,eu vreau sa ia Setaua din lga 1 titlu. de alte echipe nu ma intereseaza. kfr oricum este ca si desfiintata. nu mai conetaza la nimic,o sa vezi.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează