FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Nicio soluție viabilă pentru ca Steaua să poată promova în SuperLigă! Informații de ultimă oră de la MApN

Aceeași „placă” de la Ministerul Apărării, de peste 3 ani! Nicio soluție viabilă ca CSA Steaua să poată promova în SuperLigă Foto: Facebook @Fidelis Steaua
Aceeași „placă” de la Ministerul Apărării, de peste 3 ani! Nicio soluție viabilă ca CSA Steaua să poată promova în SuperLigă Foto: Facebook @Fidelis Steaua

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 16:54 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 23:13

Un grup de suporteri ai CSA Steaua, Fidelis, a trimis recent o nouă petiție către Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale, îngrijorați de viitorul echipei. Voiau să afle ce demersuri se fac pentru ca formația din Ghencea să poată avea drept de promovare în primul eșalon. 

Roș-albaștrii au început al treilea sezon consecutiv în Liga 2, dar tot nu pot să urce în SuperLigă, din cauza formei de organizare, fiind sub „copertina” unui club de drept public.

Poate fi penalizat Gigi Becali în urma autodenunțului de astăzi? Ce spun surse FRF pentru GSP și ce prevede regulamentul
FCU CRAIOVA - FCSB 2-0
Poate fi penalizat Gigi Becali în urma autodenunțului de astăzi? Ce spun surse FRF pentru GSP și ce prevede regulamentul

Suporterii, care au transmis în documentul respectiv că „am ajuns la capătul răbdării și în mod justificat bănuiam Ministerul de autosabotaj și rea-credință”, au făcut și recomandări pentru transformarea secției de fotbal într-una de drept privat. 

Fanii au propus trei soluții care s-au mai vehiculat în spațiul public: o societate pe acțiuni din care să facă parte CSA Steaua, investitori privați și suporterii, prin AS 47: o asociație fără scop patrimonial, cu aceleași entități, având temei juridic chiar în regulamentul de organizare a clubului militar; un contract de asociere prin participație (așa cum s-a procedat la CS Universitatea Craiova, o instituție ce aparține de Ministerul Educației).

MApN nu are nicio soluție viabilă ca CSA Steaua să poată promova în SuperLigă

În răspunsul Ministerului Apărării, menit să mai potolească spiritele, se precizează că respectivul for a susținut demersurile din aprilie, de modificare a Legii Sportului, inițiate de un grup parlamentar condus de Vasile Dîncu. O acțiune care a murit însă în fașă, fiind retrasă chiar de către  inițiatori, în luna mai.

Mai mult, Ministerul Apărării a precizat că au mai fost începute niște proiecte pentru găsirea unui soluții ca Steaua să poată promova în SuperLigă, dar acestea „nu sunt finalizate. În momentul în care se va ajunge la o variantă finală, agreată de toate părțile, va fi emis un comunicat oficial”.

Nicio soluție viabilă pentru ca Steaua să poată promova în SuperLigă! Informații de ultimă oră de la MApN
Foto: Facebook @Fidelis Steaua

Surse din cadrul clubului susțin însă că la MApN nu se mai mișcă nimic. Asocierea cu „International Alexander”, firma patronată de Simion Apreutese, care sponsorizează clubul de fotbal, a intrat de mai mult timp în impas. Fiindcă omul de afaceri își dorește un SA, iar clubul din Ghencea dorește un ONG.

Așa că ministerul care conduce destinele unui club ce „înghite” anual în jur 25-30 de milioane euro din bani publici nu are nicio soluție. Adică lucrurile sunt în același stadiu, o situație care se perpetuează de peste 3 ani. Mai pe scurt, deocamdată, de atât timp, „S-a rezolvat, nu se poate”. 

Documentul către suporteri a fost semnat de doi reprezentanți ai ministerului, de către colonelul Dragoș Niculin Vasile, șeful Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, și de către colonelul Florin Bucur, șeful Direcției pentru relația cu Parlamentul. Deocamdată, cu 4 runde înainte de finalul sezonului regulat, CSA Steaua se află pe locul 7 în Liga 2, la un punct în urma celor de la Viitorul Tg. Jiu, ultima echipă din zona play-off. 

Nicio soluție viabilă pentru ca Steaua să poată promova în SuperLigă! Informații de ultimă oră de la MApN
Foto: Facebook @Fidelis Steaua

CSA Steaua, mutări strategice! I se pregătește postul de comandant lui Bogdan Marinescu

Între timp, așa cum a semnalat și fanatik.ro, la CSA Steaua se duc lupte în spatele cortinei, pentru funcțiile de conducere și accesul la bugetul de milioane de euro al clubului. Pe 8 decembrie a fost scos iar la concurs postul de șef al tuturor sporturilor de echipă, unde acum conduce locotenent-colonelul Andrei Cian. Acesta ar urma să fie înlocuit de Bogdan Marinescu, managerul secțiilor de rugby, tenis de masă și box de la clubul militar. De fapt însă, e doar o mutare intermediară, pentru că Marinescu, care se bucură de o puternică susținere a Ministerului Apărării, vizează mai mult

Recent înaintat la grad, acum fiind locotenent- colonel, acesta ar fi pregătit de către susținătorii săi să devină în viitorul apropiat comandat al clubului. Deocamdată nu poate, fiindcă nu are gradul necesar, cel de colonel, dar nu este exclus să fie avansat iar, destul de curând. În iulie, Marinescu a fost promovat de la maior la locotenent-colonel. Normal ar putea ajunge colonel  după 5 ani, dar la excepțional, avansarea în grad ar putea fi făcută oricând. Cel puțin până în primăvara lui 2024, CSA Steaua va fi condus de către colonelul Răzvan Ștefan Bichir, comandant interimar din 1 aprilie 2021.

Citește și:

Francois Yabre, reacție tranșantă după scandările rasiste ale fanilor lui Dinamo la adresa lui: „Nu am de ce să mă rușinez, alții ar trebui să o facă!”

Final de drum pentru un președinte din Superligă: „Sincere mulțumiri. Închei mandatul cu bucurie și satisfacție”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (15)
johnwayne
johnwayne  •  09 Decembrie 2023, 16:52
Postat de Catalynn_12 pe 09 Decembrie 2023, 09:54

Ce târziu au închis ăia birtul … sau l-au deschis așa devreme!? :-)))

pensionare ***,o data cu intrarea echipei Steaua din liga 1 in Ghencea,s-a vazut cine este Steaua. Steaua suntem noi,clona csa are zilele numarate. ha ha ha. nu stiu de ce spui tot mai multi cand de fapt sunt tot mai putini care tin cu clona csa,au fost putini de la incpeut acum sunt spre zero. cum bah sa minti si sa spui ca ciolacu este de vina,cand clona csa nu a putut promova nici cand era orban,nici cand era citu,nici cand a fost ciuca. si nu o sa fie desfiintata daca vine george simion. asta ti-o garantez.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

John.Wick
John.Wick  •  09 Decembrie 2023, 12:18
Postat de Catalynn_12 pe 09 Decembrie 2023, 09:54

Ce târziu au închis ăia birtul … sau l-au deschis așa devreme!? :-)))

Sunt pe alt fus orar, nu știi tu de-alea, știi numa de birturi. Da n-ai bani să intri :))

Catalynn_12
Catalynn_12  •  09 Decembrie 2023, 09:54
Postat de John.Wick pe 09 Decembrie 2023, 06:09

Toți suporterii steliști vor clona în L3. Nu e departe. Nu dă nimeni bani.

Ce târziu au închis ăia birtul … sau l-au deschis așa devreme!? :-)))

Vezi toate comentariile (15)
Comentează