FOTBAL  »  LIGA 2  »  ANUNȚ

OFICIAL Decizii radicale în Liga 2 » O echipă a dat afară antrenorul și toți jucătorii!

Dacia Unirea Brăilă, ultima clasată din Liga 2, se reformează din temelii. La retrogradare în „B”, clubul a renunțat la antrenorul Florentin Petre (45 de ani), la staff-ul acestuia și la tot lotul de jucători.
Dacia Unirea Brăilă, ultima clasată din Liga 2, se reformează din temelii. La retrogradare în „B”, clubul a renunțat la antrenorul Florentin Petre (45 de ani), la staff-ul acestuia și la tot lotul de jucători.

Articol de GSP - Publicat joi, 16 decembrie 2021 18:04 / Actualizat joi, 16 decembrie 2021 18:50

Dacia Unirea Brăila, ultima clasată din Liga 2, se reformează din temelii. La retrogradare în „B”, clubul a renunțat la antrenorul Florentin Petre (45 de ani), la staff-ul acestuia și la tot lotul de jucători. 

Unirea Brăila s-a confruntat în ultima vreme cu mari probleme financiare care au dus la decizii drastice. De-acum, Dacia se va baza în totalitate pe juniori, iar retrogradarea în Liga 3 pare imposibil de evitat. 

Rapid, „trădată” de doi jucători-cheie în derby-ul cu FCSB
FCSB - Rapid 3-1
Rapid, „trădată” de doi jucători-cheie în derby-ul cu FCSB

Dacia Unirea Brăila se destramă

Până acum, clubul era finanțat în mare măsură de Consiliul Județean Brăila. „Nu ai bani, nu faci performanță. Și asta spune tot! Nu se mai putea înainta în condițiile astea. Vor continua proiectul cu copiii pe care îi au din zonă, cu antrenor din zonă”, a declarat Florentin Petre pentru liga2.ro.

După promovarea în Liga 2 din vară, Brăila a acuzat din plin șocul eșalonului secund: 16 meciuri, 0 victorii, 2 remize, 14 eșecuri, golaveraj 7-48! „Noi am mers cu jucătorii de la Liga 3 și e diferență foarte mare. Trebuia să aduc încă șase-șapte jucători care trebuiau să aibă salariul dublu față de cât aveau ăștia ai mei. Nu s-a putut”, a mai spus Petre pentru sursa citată. 

Florentin Petre a preluat-o pe Dacia Unirea în august 2018. Printre jucătorii brăilenilor: Robert Vâlceanu (24 de ani, mijlocaș ofensiv), ex-FCSB, Rapha Stănescu (28, mijlocaș ofensiv), ex-Dinamo, și Patrick Petre (24, extremă dreapta), fiul antrenorului.

1,2 milioane de euroe cota de piață a lotului celor de la Dacia Unirea, conform portalului de specialitate Transfermarkt

Florentin Petre și Dacia Unirea Brăila se despart în aceasta iarnă după 3 ani în care am cunoscut atât momente bune cât și mai puțin bune, însă minunatul sezon 2020-2021, culminat de promovarea din vară, nu va fi uitat curând!
Comunicat oficial Dacia Unirea Brăila

Dacia Unirea Brăila o ia de la zero

Ce a decis Adunarea Generală Extraordinară a clubului Dacia Unirea Brăila pe 15 decembrie: 

  • „1) Rezilierea tuturor contractelor staff-ului tehnic și a jucătorilor echipei de seniori, cu excepția jucătorilor juniori localnici, precum și sancționarea financiară a tuturor persoanelor responsabile de aceasta gravă situație a echipei, conform clauzelor contractuale și a regulamentelor sportive în vigoare;
  • 2) Continuarea activității până la finalul sezonului actual cu un staff și lot format din sportivi tineri locali, cu cheltuieli minime, punându-se accentul, pe cât posibil, pe centrul de copii și juniori propriu și având drept obiectiv creșterea/perfecționarea până la acest final de campionat a unor elemente tinere de valoare, ce pot constitui baza campionatului viitor;
  • 3) Din lipsa unor propuneri alternative viabile, cât și pentru a nu bloca activitatea Asociației, se prelungesc mandatele membrilor Consiliului Director până la viitoarea Adunarea Generală; ia act de menținerea solicitării președintelui Asociației privind vacantarea postului și, in consecință, se așteaptă în acest sens propuneri concrete în continuare;
  • 4) Se mandatează Consiliul Director pentru punerea în aplicarea a celor de mai sus precum și a începe negocierile pentru a stabili, într-un timp cât mai scurt, componența staff-ului tehnic și a lotului de jucători”

𝗖𝗢𝗠𝗨𝗡𝗜𝗖𝗔𝗧 𝗗𝗔𝗖𝗜𝗔 𝗨𝗡𝗜𝗥𝗘𝗔 𝗕𝗥𝗔𝗜𝗟𝗔 Astăzi, 15.12.2021, Adunarea Generală Extraordinară a AFC 1919 Dacia Unirea Brăila,...

Posted by Dacia Unirea Braila on Wednesday, December 15, 2021

Dacia Unirea Brăila, „lanterna roșie” din Liga 2

Copilul „haitei”! » Valentin Țicu trăiește un vis la Petrolul: „Când eram mic, iubeam să stau în galerie”
PETROLUL
Copilul „haitei”! » Valentin Țicu trăiește un vis la Petrolul: „Când eram mic, iubeam să stau în galerie”
Vali Lazăr și Hamza, dați afară de la echipă: „N-au înțeles situația, sunt supărați pe antrenor!”
Plecări
Vali Lazăr și Hamza, dați afară de la echipă: „N-au înțeles situația, sunt supărați pe antrenor!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
cirus11
cirus11  •  16 Decembrie 2021, 20:40

Foarte bine!! Asta trebuia sa se intample cu toate echipele cu probleme financiare, reducerea masiva de cheltuieli, jucat cu juniori etc... problema e ca la noi cel mai des se desfiinta echipa

gepeto
gepeto  •  16 Decembrie 2021, 19:31

Poate ii aduce petre la dinamo. Sa nu dea idei patronilor suporteri

Vezi toate comentariile (2)
Comentează