FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Omul care a provocat interdicția la transferuri a lui Dinamo: „Nu negociez, să plătească!”

Ante Puljic, în stânga, în ultima perioadă de la Dinamo
Ante Puljic, în stânga, în ultima perioadă de la Dinamo

Articol de - Publicat marti, 10 ianuarie 2023 11:29 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2023 11:51

Dinamo este într-o situație critică, iar printre numeroasele probleme care au băgat spaima în „câinii roșii” este și interdicția la transferuri, după ce jucători străini s-au adresat la FIFA, iar forul internațional le-a dat dreptate în demersurile lor. Mai jos, explicațiile lui Ante Puljic, unul dintre aceștia. 

„Am purtat discuții cu jucătorii care au deschis procese, situația financiară nu ne permite flexibilitate în negociere, putem oferi puțin în comparație cu așteptările lor. 

Chiar dacă au de recuperat puțini bani din salarii, din păcate cutuma, procedura uzuală de la FIFA, ei trebuie să primească despăgubiri, penalități, depindem de bunăvoința lor și sperăm ca ei să accepte și să renunțe la aceste litigii împotriva clubului. 

Sau să primească o parte foarte redusă din sumele pe care le au de încasat conform deciziilor luate de FIFA”, a reacționat deunăzi Vlad Iacob, administratorul special, la Radio Dinamo.

Gabriel Boștină a revenit în roș-albastru: „E noul manager tehnic al echipei”
CSA STEAUA
Gabriel Boștină a revenit în roș-albastru: „E noul manager tehnic al echipei”

Ante Puljic acuză: „Singura variantă pentru Dinamo e să-mi plătească banii”

Printre jucătorii care și-au cerut restanțele salariale și au avut câștig de cauză la FIFA se află și fostul căpitan al roș-albilor, Ante Puljic, 35 de ani, acum fundașul formației israeliene Bnei Sakhnin. 

El are de luat câteva zeci de mii de euro de la Dinamo, a avut deja o discuție cu reprezentanții clubului, doar că nu s-a ajuns la niciun numitor comun. Croatul, care a refuzat FCSB pentru a se întoarce în România în tricoul „câinilor” în 2019, este implacabil.

„Da, am fost obligat să ajung la FIFA cu Dinamo, ceea ce nu credeam vreodată. Cu o parte dintre bani sunt pe lista creditorilor, pe alta trebuie să o recuperez conform deciziei FIFA. Nu pot spune exact suma, dar nu este una mare. 

Am vorbit cu cineva de la Dinamo, mi s-a făcut o propunere, am respins-o. Sunt obligați să plătească ceea ce a decis FIFA, vor bine, nu vor, bine, fiecare răspunde. Singura variantă este să-mi plătească acea sumă și închidem cazul. Probabil, nu au banii sau nu vor să plătească, nu știu. 

Am urmărit situația clubului, m-am gândit cât va mai ține situația asta catastrofică. Știu ce a fost Dinamo, ce reprezintă ca brand, păcat că a ajuns în această situație. Multe lucruri urâte s-au întâmplat, multe minciuni, dar, asta e viața, nu mai e problema mea! 

Am lăsat de multe ori de la mine în relația cu Dinamo, înainte de a fi criticat, gândiți-vă ce ați face voi în aceeași situație. Mai ales că am cedat de multe ori, am fost dus cu vorba”, a reacționat ex-căpitanul roș-albilor pentru GSP.ro.

Ante Puljic are de primit trei salarii și un comision anual

Decizia FIFA este de mai bine de un an, conform declarațiilor sale. „Nu am ce să negociez. Chiar sunt obosit de această chestiune. Să plătească atât cât a hotărât FIFA și gata. 

Nu vreau sfârșitul clubului, dar nu mai e problema mea ce este la Dinamo. A decis FIFA că trebuie să primesc trei salarii și un comision anual, nu vreau nimic în plus sau în minus”, a mai transmis Puljic.

Sperăm să arate că țin la acest club, să fie recunoscători pentru faptul că au îmbrăcat tricoul lui Dinamo, să respecte eforturile fanilor care au strâns 3,5 milioane de euro, să se ridice mai presus de orgolii, să ne ajute să supraviețuim, sper să asculte acest apel pe care îl adresez.

- Ante Puljic

19 meciuriși 2 goluri a adunat Puljic în această ediție în Israel, la Bnei Sakhnin, unde joacă din iulie 2021

91 de partidea strâns croatul pentru Dinamo, patru goluri și un assist

Mai multe știri despre Dinamo:

NOUĂ amicale pentru Dinamo în această iarnă: toate adversarele și datele

Ședință decisivă la Dinamo! Vlad Iacob vrea să refacă Planul de reorganizare și le dă o veste proastă fanilor din APCH

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (28)
balotelli
balotelli  •  10 Ianuarie 2023, 23:47
Postat de ticbic pe 10 Ianuarie 2023, 21:17

E corect ce zici, cu cateva observatii. Milioanele de fani sufera intr-adevar pentru ca au pierdut numele, tocmai d-aia se simt si mai stelisti decat erau inainte. Iar vinovatul pentru situatia asta nu e nicidecum Gigi Becali (puteai fi si tu sau si eu in locul lui; rezultatul ar fi fost acelasi). Vinovatul trebuie sa-l cauti si, cu siguranta il vei gasi la Armata, la Talpan acasa. Pentru ca omul ala a distrus iremediabil un brand, un nume, nu de dragul unei echipe de fotbal si nici din iubire fata de suporteri, ci doar dintr-o ambitie nebuneasca, absolut gratuita daca judecam normal. Milioanele de stelisti n-au nicio treaba cu cine e patronul echipei; poate fi Gigi Becali, Talpan, Armata sau chiar userul "balotelli"; insa era inevitabil sa nu simta ca Talpan nu a castigat echipa lor istorica, s-o aduca inapoi la matca, ci doar a facut o copie falsa careia i-a pus stema pe tricouri si numele pe piept... In termeni juridici, asa ceva se defineste ca escrocherie sentimentala! Insa a luat o tzeapa colosala; milioanele de stelisti au ramas alaturi de echipa pe care o stiu ei de 20-40-60 de ani; pe stadioane se aduna 10-20 de mii; pe Ghencea doar 2-3 sute de rataciti... Fenomenul Steaua nu s-a oprit la Talpan si nici n-a disparut odata cu numele, dimpotriva! In fine, mergem asa mai departe... viitorul va face lumina si in acest caz. In fiecare dimineata ne privim in oglinda sa ne vedem bine cine suntem si pentru ce ne daruim sentimentele...

Din punctul meu de vedere, vinovații sunt Dudu Ionescu, Babiuc, Păunescu... și toți cei care au avut în mână destinul Stelei în perioada 98 - 2003, după desprinderea secției de fotbal de CSA. Tot vidul ăla,... faptul că nicio instanță n-a știut cui să-i atribuie palmaresul aferent acelor ani... el rămânând în aer, lipsa transparenței, toată mizeria ascunsă sub preș ... demonstrează clar că ceea ce s-a petrecut atunci e sursa haosului de azi. Divizarea suporterilor rămâne însă rana cea mai adâncă, gândul că cei care cântau împreună acum 10 ani sunt azi rivali de moarte fiind greu de suportat,... indiferent câți sunt la număr într-o tabără sau alta. Numărul mare de suporteri, de simpatizanți... nu-i suficient s-aducă numele înapoi. Iar ceilalți, deși puțini, au o echipă, un stadion, un nume. În 2009 când Urziceniul devenea campioană... nu avea mai mulți suporteri decât CSA Steaua de azi. S-a bucurat însă atunci o țară întreagă... pentru că titlul n-a fost câștigat de Dinamo. :-))). Totuși... lipsa unui obiectiv, a dreptului la promovare, face din Ghencea azi un templu gol,... uitat chiar și de fanii pe care Steaua lui Talpan reușise să-i câștige, având în play-off-ul sezonului trecut 8-10 mii de oameni în tribune (cu U Cluj și Petrolul). Suporteri s-ar găsi, însă atunci când rezultatele produc doar bucurii amare, când cei ce ți-au vândut un vis uită de tine,... preferi să uiți și tu că ai știut cândva ce-nseamnă să te bucuri.

istet10
istet10  •  10 Ianuarie 2023, 22:55
Postat de creeperno807 pe 10 Ianuarie 2023, 22:32

Foarte bine plasat citatul de la final, asa vedem caracterul omului

Ba inteligentule. Asta , impreuna cu altii ca el au fost pacaliti de ddb sa nu depuna memorii, sa aiba rabdare ca dupa salvarea de la retrogradare vor primi nu numai restantele dar si un bonus. Iar ddb a bagat clubul in insolventa si ei au ramas cu ochii in soare. Jucatorii romani au fost cei mai afectati. Asdara, daca te referi la caractere, spune despre cele ale alora care i-au batjocorit. Dupa creierul tau , este serios si cu caracter fain doar ala care munceste si nu pretinde plata.

creeperno807
creeperno807  •  10 Ianuarie 2023, 22:32

Foarte bine plasat citatul de la final, asa vedem caracterul omului

Vezi toate comentariile (28)
Comentează