FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC BRAȘOV

EXCLUSIV Fostul căpitan și golgeter al „stegarilor” solicită public: „Să-și asume și să explice cum s-au cheltuit banii Brașovului!”

Articol de - Publicat marti, 08 august 2023 16:09 / Actualizat marti, 08 august 2023 17:17

Marian Ivan, fost fotbalist exponențial al ”stegarilor”, este mâhnit de situația în care a ajuns clubul său de suflet.

Săptămâna a început cu o veste teribilă pentru FC Brașov, care s-a văzut retrogradată în al treilea eșalon după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a respins apelul depus de clubul galben-negrilor împotriva FRF.

FC Brașov se dezintegrează » 15 jucători și-au reziliat deja contractele, iar conducătorii își vor depune demisiile
FC BRAȘOV
FC Brașov se dezintegrează » 15 jucători și-au reziliat deja contractele, iar conducătorii își vor depune demisiile

Brașovul se dezintegrează când spera să atace promovarea!

Echipa de sub Tâmpa nu a îndeplinit condițiile minime de continuare în Liga 2, iar formația se dezintegrează deja. Conform unui comunicat al clubului, 15 fotbaliști au semnat deja actele de reziliere ale contractelor.

Gruparea a anunțat că echipa, cu juniori, se va prezenta la meciul de miercuri din turul II al Cupei României, cu AFC Odorheiu Secuiesc, pentru a evita excluderea din competițiile organizate de FRF. FC Brașov nu exclude varianta de a continua în Liga 3 în noul sezon competițional.

Suporterii "stegarilor" sunt consternați de situația creată, mai ales că existau declarații cum că FC Brașov se va lupta pentru promovarea în Liga 1 în actuala ediție!

Durerea celor care țin cu „Steagul”: „Voiam o echipă de Liga 1, nu care să se scalde prin ligile inferioare”

Marian Ivan, 54 de ani, a fost căpitanul și golgeterul galben-negrilor, mai mult, a făcut parte din lotul "tricolorilor" la World Cup 1994. Nu a bifat niciun minut pe gazon în America, dar a făcut parte din grupul Generației de Aur. Fostul coleg de cameră al lui Gică Hagi a fost tranșant în privința subiectului săptămânii în fotbalul brașovean.

"Cei care au fost la club în ultimii doi ani să răspundă și să spună publicului ce s-a întâmplat. Mai ales că este o grupare susținută din bani publici. Să-și asume! Să dea niște explicații cum s-au cheltuit banii din bugetul local. Eu voiam o echipă FC Brașov care să fie în Liga 1, Brașovul nu are voie să o scalde prin ligile inferioare.

A jucat în cupele europene, a dat mulți fotbaliști exponențiali, Lăcătuș, Pescaru, Adamache, chiar și eu, care am ajuns la Mondial din postura de jucător al Brașovului. Mă doare sufletul, iubesc enorm Brașovul, chiar dacă n-am lucrat decât ca jucător la acest club. Voiam și eu să mă bucur de echipa mea de suflet", a reacționat Marian Ivan pentru GSP.ro.

VIDEO Marian Ivan despre situația de la Brașov: „Nu vreau să mă autopropun, dar nu e posibil ca echipa să se zbată în mediocritate”

3milioane de euro s-au cheltuit în ultimii doi ani la clubul de sub Tâmpa, cea mai mare sumă fiind provenită de la Consiliul Local

Din cauza modului de întocmire și de prezentare a dosarului de licențiere am ajuns în această situație. Vorbim, deci, de probleme de formă. Situația este cu atât mai frustrantă cu cât, pe fond, FC Brașov nu avea probleme financiare, salariile erau la zi, nu existau litigii cu jucători sau alți membri ai clubului
Comunicat al FC Brașov

Citește și alte știri despre fotbal:

EXCLUSIV Avertisment înainte de FCSB - Nordsjaelland: „Să nu se repete «manita»!”. Un observator în Liga 1 e ferm: „Rapid nu e de titlu, Dinamo nu știi cât mai rezistă”

Campania de finanțare organizată de Red&White la Dinamo, un eșec total: „A fost demarată procedura de închidere şi de restituire a sumelor virate”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (4)
Moshu
Moshu  •  08 August 2023, 19:34
Postat de romeverest pe 08 August 2023, 19:27

Este trist ceea ce se intampla cu fotbalul brasovean !! Apropo….Ivan nu a fost niciodata un fotbalist exponential al stegarilor !! Adamache, Pescaru, Ivancescu si multi altii au fost fotbalisti exponentiali ai stegarilor !!

de ce esti nationalist ? Astia au fost la nationala,dar a mai fost Olteanu,Anghel,Gergely,Gyorfi,Cadar...la fel de buni ca ailalti dar muult mai buni decit Ivan !

Moshu
Moshu  •  08 August 2023, 19:32

Aici exista cel putin doua explicatii : 1.ori s-a ocupat de dosarul de licentiere Marele Ghinea si i-a pus si pe astia pe butuci ca la PNRR, 2.ori exista niste oameni care nu vor sa vada-n prima liga Corona ascunsa sub steama FC Brasov ! Cit despre shmecheria cu TAS...a fost praf in ochi pt ca aia analizeaza doar daca FRF a gresit "pe respingere" si nu daca intre timp astia si-au ajustat dosarul...trebuiau sa-l aiba OK la momentul verificarii !

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  08 August 2023, 19:30

Cred că e o minciună treaba cu modul de întocmire a dosarului. Aș vrea să văd și eu motivarea TAS. Sunt niște criterii clare pe care cluburile trebuie să le respecte. Nu există că modul de prezentare a dosarului nu e OK. Dosarul nu trebuie prezentat. El trebuie depus la Comisia de Licențiere iar membrii comisiei se uită pe conținutul dosarului să vadă dacă se respectă condițiile de licențiere.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează