FOTBAL  »  LIGA 2  »  CONSTRUCȚIE

FOTO Obstacol în construcția stadionului de 100 de milioane de euro din România: „A fost contestat în ultima zi, în ultimele 10 minute! Vrea să ne încurce”

Stadionul din Pitești a fost pus la pământ / foto: Gazeta Sporturilor +13   FOTO
Stadionul din Pitești a fost pus la pământ / foto: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 20:17 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 12:23

La fel cum s-a întâmplat și la Constanța, construcția noului stadion de la Pitești întâmpină deja primele obstacole. Asta deoarece firma care și-a adjudecat licitația pentru ridicarea arenei a fost contestată. Aceeași problemă intervenise și la malul Mării, situația remediindu-se în justiție.

Vechiul stadion de la Pitești a fost pus la pământ în totalitate, Gazeta prezentând luna trecută imagini cu stadiul lucrărilor din Trivale.

Construcția propriu-zisă a „bijuteriei” care va costa 100 de milioane de euro n-a debutat încă, iar tot procesul e întârziat și pe fondul bătăliilor dintre firmele care au licitat pentru proiect. Exact tevatura produsă și la Constanța în finalul anului trecut.

„Execuţia stadionului a fost contestată în ultima zi, în ultimele 10 minute”

+9 FOTO

Primarul orașului, Cristian Gentea, a dezvăluit care sunt ultimele noutăți de pe „șantierul” stadionului „Nicolae Dobrin”.

Execuţia stadionului a fost contestată în ultima zi, în ultimele 10 minute, la 23:50. A fost contestată de o firmă care a fost eliminată în prima zi, pe inadmisibilitate. Probabil că a fost vorba despre ceva documente, despre eligibilitate, nu au nici cea mai mică şansă.

Chiar mi se pare că cineva vrea să ne încurce. Din informaţiile mele, în două săptămâni se închide tot (n.r. se elucidează neclaritățile actuale) şi de atunci mă mut iarăşi la Bucureşti, pentru că este vorba despre un memorandum pe care îl înaintează CNI către Guvern şi imediat după aceea se semnează contractul şi încep lucrările.

Este vorba despre 7 luni de proiectare şi 26 de execuţie. Nu va fi nevoie nici de două luni de proiectare, pentru că proiectul este gata. Eu zic că, cel târziu la returul din 2026-2027, vom juca pe noul stadion”, a declarat primarul Piteștiului, într-un interviu acordat site-ului politikia.ro.

Întrebat dacă lucrările ar urma să înceapă la vară, Gentea a fost optimist: „Eu sper mai devreme”.

FOTO. Stadionul din Pitești e istorie: totul a fost pus la pământ

+14 FOTO

Inaugurat în 1964, stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești este istorie! Muncitorii au pus la pământ tot amplasamentul, betoanele au fost deja mutate de pe șantier, urmând ca terenul să intre pe mâna constructorului pentru a începe lucrările.

Întregul proces de demolare a costat aproximativ 1 milion de euro.

Pe actualul amplasament va fi construită o noua arenă, de 15.200 de locuri, în urma unei investiții de 100 de milioane de euro, cu bani de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții.

Noul stadion va cuprinde 5 niveluri

Stadionul va fi încadrat în categoria UEFA 4, asta însemnând că aici se vor putea desfășura meciuri de Champions, Europa și Conference League, dar și întâlnirile echipelor naționale din preliminariile pentru Mondiale sau Europene.

Obiectivul va cuprinde 5 niveluri: subsol, parter și 3 etaje, iar printre dotări se vor regăsi o sală de forță, două săli pentru saună, o sală de recuperare, un cabinet medical, un cabinet antidoping, un foaier de primire specială, dar și puncte comerciale.

Va mai exista o sală de antrenament multifuncționala, mai multe spații dedicate presei, spații de alimentație publică, plus birouri. Inaugurarea noului stadion ar putea avea loc în 2026.

VIDEO Stadionul din Pitești e istorie! Totul a fost pus la pământ

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Fostul patron din Superliga îi activează coșmarul lui Becali: „Rapid e campioană!” + cum îl numește pe Șucu

EXCLUSIV „A fost ca la români!” » Culisele meciului în care CFR Cluj a pus-o la respect pe Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  23 Februarie 2024, 10:44
Postat de mosh_gerilla.1948 pe 22 Februarie 2024, 21:25

Cine te-a mințit / fraierit că, vezi Doamne, am avea nevoie de părerea ta de zcsbist?!

sa trezit zecedebistul din tine???

paulono
paulono  •  23 Februarie 2024, 03:37

Pacat ca autorul a uitat sa spuna ceva despre capacitatea stadionului. Orice articol serios incepe cu acest lucru ( vezi Wikipedia)

H2SO4
H2SO4  •  22 Februarie 2024, 22:30

100 M pentru un alt nenorocit de stadion? Ne facem si noi bine ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close