FOTBAL  »  LIGA 2  »  CORONAVIRUS

Protest comun în Liga 2! Ambele echipe vor pierde la „masa verde”, deși adversarii au cazuri de COVID-19: „Clasamentul trebuie stabilit pe teren!”

Articol de - Publicat marti, 01 decembrie 2020 18:34 / Actualizat marti, 01 decembrie 2020 18:58

Ripensia Timișoara și U Cluj protestează și cer schimbarea urgentă a regulamentelor, după ce au pierdut la „masa verde” restanțele cu Mioveni și Farul, deși adversarele sunt cele aflate în imposibilitatea de a juca în acest moment.

  • Meciurile Ripensia Timișoara - CS Mioveni și U Cluj - Farul Constanța ar fi trebuit să de dispute miercuri, 2 decembrie.

Meciul Ripensia - CS Mioveni din runda #13 a fost amânat prima oară după ce gazdele au anunțat 9 cazuri de Covid-19. Acum însă, echipa argeșeană este cea care are jucători infectați și nu poate juca. Totuși, CS Mioveni va câștiga cu scorul de 3-0 la „masa verde”, deoarece regulamentul este împotriva echipei din cauza căreia evenimentul nu s-a putut disputa prima dată.

Ripensia Timișoara protestează

Clubul Ripensia Timișoara a luat act de anularea partidei cu CS Mioveni, programată miercuri, 2 decembrie, de la ora 14:00, ca restanță din etapa a 12-a a Ligii 2. Cu ceva mai mult de 24 de ore înaintea jocului, cei care urmau să fie oaspeții Timișoarei au fost “OPRIȚI” din drum de către DSP , locul unde se “joacă” tot mai multe meciuri de Liga 2 si Liga 3. Nu si de Liga 1, pentru că acolo reprezentanții cluburilor au fost atentionați că vor pierde bani din drepturile TV.

De Ziua Națională, primul club profesionist din Romania îi urează însănătoșire grabnică fotbalului românesc, ghidat în această perioadă grea de unele reguli total greșite și inechitabile si unele decizii ale cluburilor, lipsite de fair-play, care dăunează grav asupra competiției. Ierarhia Ligii 2 trebuie să fie stabilită pe terenul de joc, nu la DSP!
- Comunicat Ripensia

U Cluj - Farul, decis la „masa verde” după același scenariu

Totodată, înfruntarea dintre U Cluj și Farul Constanța va fi câștigată de formația de la malul Mării, având în vedere că, inițial, ardelenii au fost cei care au declarat un focar de Covid-19 în lot. Partidele din Liga 2 pot fi reprogramte o singură dată, iar în situația în care jocul nu se poate desfășura nici la reprogramare, indiferent de cine întâmpină probleme de această dată, va fi decis la „masa verde” în favoarea echipei care putea disputa meciul conform calendarului inițial.

U Cluj vrea schimbarea regulamentului

Farul Constanța a anunțat astăzi că 6 dintre componenții echipei ar fi fost testați pozitiv. FC Universitatea Cluj va uza de toate pârghiile pe care le are la dispoziție astfel încât rezultatul să fie decis pe terenul de fotbal, nu în altă parte.

Este 1 Decembrie, iar istoria de 101 ani a echipei noastre ne obligă să nu ne oprim din lupta pentru un fotbal curat.

FC Universitatea Cluj a solicitat oficial Federației Române de Fotbal reprogramarea în termen de 24 sau 48 de ore a partidei. Considerăm că meciul se poate disputa în deplină siguranță, conform regulamentelor sportive si medicale.

De asemenea, solicităm Federației modificarea de urgență a regulamentelor pentru ca asemenea cazuri să nu mai fie posibile, iar scorul final să îl stabilească jucătorii, nu conducătorii.
- Comunicatul emis de U Cluj 

⚠️ În urma testării periodice pentru COVID-19, 6 dintre componenții echipei noastre au fost depistați pozitiv. Clubul...

Posted by FC Farul Constanța on Tuesday, December 1, 2020

VIDEO. Alexandru Iacob atacă un oficial de la Rapid: „După ce a plecat Daniel Niculae, a îndepărtat toți jucătorii aduși de el”

Citește mai multe știri din Liga 2:

OFICIAL Rapid are un nou antrenor! Patronul i-a trasat obiectivul încă de la instalare: „Să fim în play-off și să ne batem la promovare”

VIDEO INCREDIBIL! Cea mai ciudată fază din 2020: „Arbitre, ai avut scor exact la pariuri?!” » Anchetă la FRF + specialiștii sunt bulversați

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (24)
696679090441661
Eugen Pan  •  01 Decembrie 2020, 15:42

eu zic sa dati FCSB castigatoarea cupei la masa verde sa faca eventul ca tot ati inceput cu ei balciul asta hilar

gruntfit
gruntfit  •  01 Decembrie 2020, 19:03

sincer,in mod normal daca ai covid si nu poti juca pierzi cu 3-0,simplu. ca astia de la frf si lpf au cautat bunavointa si au reprogramat meciul este de neinteles. in mod normal clona fc r trebuia sa piarda cu 3-0 la masa verde din cauza ca a avut covid,dar s-a acceptat reprogramarea ,s-a jucat si a castigat clona fc r. aici astia de la farul si mioveni au fost mai smecheri si bine au facut. repet,in mod normal u cluj,ripensia si clona fc r ar fii trebuit sa pierda direct cu 3-0 la masa verde.

scandautor
scandautor  •  02 Decembrie 2020, 01:41

Echipele Ripensiei și Universității Cluj ar trebui să se prezinte pe teren la ora stabilită pentru rejucare. Să aștepte cele 15 minute regulamentare și, cum oponenții nu vor fi prezenți, să solicite apoi (inclusiv prin apel la TAS, dacă e nevoie) câștigarea meciului la masa verde, cu 3-0, invocând neprezentarea echipelor adverse. Că așa, mă scuzați - da' de unde avem siguranța că acțiunea celor de la Mioveni, respectiv Farul, nu e ceva premeditat? Putem fi siguri-siguri că nu și-au „pregătit” aceste victorii facile, încă din momentul amânării meciului, cunoscând această prevedere absurdă din regulament? La câte lucruri strâmbe se întâmplă de-atâția ani în fotbalul românesc, cele două echipe păgubite au toate motivele să fie suspicioase. Dacă FRF-ul o arde aiurea cu acest regulament, atunci tot cu aceeași monedă (și cu procedurile conforme) ar trebui să i se și răspundă. Altfel, fără un protest hotărât și insistent al acestor echipe, se creează precedente care se vor transforma foarte ușor în reguli, oricât de strâmbe ne-ar apărea tuturor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează