FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA - OȚELUL GALAȚI 1-1

Oțelul strică sărbătoarea din Ghencea, într-o zi specială pentru Steaua » Punct URIAȘ pentru echipa lui Dorinel Munteanu

Steaua - Oțelul Galați // foto: Raed Krishan, GSP +40   FOTO
Steaua - Oțelul Galați // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , , - Publicat duminica, 07 mai 2023 16:29 / Actualizat duminica, 07 mai 2023 16:31

În ziua în care aniversează 37 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni, CSA Steaua a remizat în Ghencea cu Oțelul Galați în play-off-ul ligii secunde, scor 1-1.

A fost o zi specială pentru clubul roș-albastru. Steliștii de pretutindeni sărbătoresc astăzi împlinirea a 37 de ani de la cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc de club, cucerirea CCE de către Steaua în 1986.

În această zi de sărbătoare, Steaua a avut meci în Liga 2. În ciuda orei și a vremii plăcute, oamenii nu s-au înghesuit la stadion. Fluierul de start a prins sub 1.000 de spectatori în tribune, dar numărul acestora a crescut pe parcursul primei părți. Organizatorii susțin că a crescut până la 6.124, un număr parcă prea optimist la cum arătau tribunele.

Într-o asemenea zi, fotbalul a trecut în plan secund. Nu a fost o partidă spectaculoasă, ci mai degrabă o încleștare a două formații bătăioase, dar limitate.

Tabela a fost „deblocată” abia în minutul 54, de către Bogdan Chipirliu. Golgheterul Stelei a transformat un penalty obținut tot de el, după ce Rareș Scocîlcă l-a împiedicat în careul gălățenilor.

+36 FOTO

Steaua - Oțelul Galați 1-1, într-o zi istorică pentru roș-albaștri

„Militarii” au reușit să-și țină adversarii departe de poartă până în ultimele minute, când eliminarea lui Dean Beța (minutul 85) a dat jocul peste cap.

Oțelul a forțat și s-a văzut răsplătită, egalând în minutul 89 prin Juri Cisotti, la capătul unei acțiuni superbe. Servit pe culoar de Ionuț Neagu, Cisotti n-a iertat, a finalizat fără emoții.

Cu punctul obținut astăzi, CSA Steaua ajunge la 49 de puncte, cu care ocupă a doua poziție în play-off-ul ligii secunde, sub Poli Iași (53). Oțelul este imediat sub, 46 de puncte, iar marea miză pentru gălățeni în finalul sezonului va fi să reziste pe locul 3, amenințat de Dinamo (40 de puncte).

În condițiile actuale, în care Steaua nu are drept de promovare, locul 3 ar urca trupa lui Dorinel Munteanu direct în Liga 1! Având în vedere că mai sunt doar 3 etape, gălățenii par în pole-position să obțină promovarea directă alături de Poli Iași!

FINAL » Steaua - Oțelul Galați 1-1

Informații de la stadion:

  • CSA Steaua susține că 6.124 de spectatori au asistat la partida din Ghencea.
  • Scaunele rupte în derby-ul dintre Steaua și Dinamo nu au fost reparate. 
  • Fanii Stelei au afișat un mesaj îndreptat împotriva actualei conduceri a clubului: „Acum 37 de ani istoria prin devotament și muncă a fost scrisă / Calități de care cei care conduc destinul Stelei astăzi duc lipsă”.
  • Exceptându-l pe Adrian Bumbescu, care a și dat lovitura de start, dintre legendele Stelei mai sunt prezenți în Ghencea Mihail Majearu, Victor Pițurcă, Marius Lăcătuș, Miodrag Belodedici și Ștefan Iovan.
  • Cum CSA Steaua nu are încă drept de promovare, dunărenii vânează al doilea loc de promovare directă, doar că resimt presiunea celor de la Dinamo, aflată la cinci puncte distanță. 

VIDEO: Legendele Stelei, sărbătorite în pauza partidei dintre Steaua și Oțelul Galați

VIDEO: Adrian Bumbescu a dat lovitura de start la Steaua - Oțelul

Steaua - Oțelul, echipe de start:

CSA Steaua: Dincă - Corbu, Ciocoteală, Beța, Ilie - Bodișteanu, Mihăescu, Șt. Pacionel - Ad. Popa, Chunchukov, Chipirliu
Rezerve: H. Iancu - Oroian, Enceanu, Balgiu, Al. Sabău, Dr. Gheorghe, E. Pacionel, Bustea, Trică
Antrenor: Daniel Oprița

Oțelul: Pop - Rus, Yabre, Ghiocel, Panait - Cisotti, Zivulic, Gorovei - Scocîlcă, Fatai, Ursu
Rezerve: Paharnicu - G. Nedelea, Jardan, I. Neagu, Adăscăliței, Cr. Ciobanu, L. Maxim, G. Cîrjan, Farcaș
Antrenor: Dorinel Munteanu

Stadion: Ghencea (București)
Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare) / A1: Raul Ghiciulescu (Lugoj) / A2: Ionus Erchian (Medgidia) / R1: Eduard Ioniță (Tulcea) / Observator arbitri: Cristian Sava (Bacău) / Delegat joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu)

VIDEO Întâlnirea legendelor Stelei, la 37 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

Citește și alte știri din Liga 2:

Ce se întâmplă în Liga 2? Au primit 25 de goluri în 3 meciuri, apoi au obținut două victorii de nicăieri » La pariuri cotele pentru victorie erau 16 și 25!

EXCLUSIV Scandal în toată regula la meciul lui Dinamo: „secundul” lui Burcă, gest huliganic + fanii dinamoviști au aruncat cu mai multe obiecte în oaspeți

Final în play-out-ul din Liga 2 » Meciurile de sâmbătă au stabilit a doua echipă de la baraj

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (75)
John.Wick
John.Wick  •  08 Mai 2023, 23:16
Postat de pinguinul_japonez pe 07 Mai 2023, 18:59

echipa talpanista are 0 motive sa sarbatoreasca castigarea CCE in 86 .... este o echipa infiintata in 2017, deci imposibil sa fi jucat in 1986 !

e ca maneliștii care au condus merțan înainte să se nască :))

forumer.47
forumer.47  •  07 Mai 2023, 23:57

O zi speciala pt Steaua, corect. Nimic despre clona Domnicai, corect din nou.

lapusneanul
lapusneanul  •  07 Mai 2023, 20:25
Postat de pinguinul_japonez pe 07 Mai 2023, 18:59

echipa talpanista are 0 motive sa sarbatoreasca castigarea CCE in 86 .... este o echipa infiintata in 2017, deci imposibil sa fi jucat in 1986 !

dacă te duci la nentu' Gigi sa-ti arate CCE 1986 ,o sa ti- l arate pe ....Luțu!:)

Vezi toate comentariile (75)
Comentează