FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGA 2

A început construirea unui stadion nou în România! Totul despre investiția de 50 de milioane de euro

Macheta noului stadion Targoviste
Macheta noului stadion Targoviste

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 septembrie 2023 13:13 / Actualizat vineri, 29 septembrie 2023 15:44

La doar patru luni de la inaugurarea arenei Chindiei, în Târgoviște a început construirea unui nou stadion. Noua investiție va fi de aproximativ 50 de milioane de euro. Primele utilaje au apărut deja în zonă și au început să niveleze locul.

Reabilitarea stadionului „Eugen Popescu” a coincis cu retrogradarea Chindiei Târgoviște în eșalonul secund. În cele patru sezoane petrecute în Liga 1, târgoviștenii au apucat să joace doar o partidă pe stadionul lor, 2-2 cu Voluntari, în ultima etapă din play-out. Cu toate acestea, zilele trecute a demarat și construcția unei alte arene.

„Accesul interzis”: cum s-au baricadat în sediu frații greci acuzați de Simona Halep că i-au ruinat cariera + două adrese „oficiale” declarate la Ontario Business Register sunt pustii
HALEP, SUSPENDATĂ
„Accesul interzis”: cum s-au baricadat în sediu frații greci acuzați de Simona Halep că i-au ruinat cariera + două adrese „oficiale” declarate la Ontario Business Register sunt pustii

Stadionul va fi construit în 36 de luni

Noul stadion Municipal din Târgoviște se va construi pe bulevardul Regele Ferdinand, vizavi de Dâmbovița Mall. Stadionul va avea căi de acces din șoseaua de centură și din bulevardul nou construit, care leagă gara de mall. 

Deși arena „Eugen Popescu” a fost recent reabilitată, termenul de finalizare s-a prelungit de mai multe ori, iar capacitatea arenei a fost atunci micșorată de la 12.000 de locuri la 8.000. 

Stadionul va costa aproximativ 50 de milioane de euro

Stadionul va fi construit de Compania Națională de Investiții prin fonduri obținute de la Guvernul României. Proiectul a fost depus de Consiliul Județean Dâmbovița în urmă cu aproximativ 10 ani.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a vorbit despre noua arenă: „Va fi un adevărat complex sportiv județean și regional. Arena va îndeplini toate condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă, din competiții europene, meciuri ale naționalei, dar și festivaluri și concerte. Antreprenorul care a câștigat licitația publică (ACI Cluj) a mai construit Cluj Arena, stadionul de Rugby „Arcul de Triumf”, stadionul „Ion Oblemenco” și stadionul Municipal din Târgu Jiu.”

Noul stadion va avea 12.402 locuri

Noul stadion va fi dispus pe subsol, parter și trei etaje și va avea mai multe facilități:

  • Pistă de atletism
  • Peste 500 de locuri de parcare, dintre care 23 pentru persoanele cu dizabilități și 29 pentru motociclete
  • Peste 100 de locuri pentru biciclete
  • Două locuri de parcare în subsol pentru autocarele echipelor
  • Spații pentru alimentație și comerț
  • Săli de antrenament
  • Săli de încălzire
  • Sală de recuperare
  • Vestiare jucători și arbitri
  • Spațiu pentru control antidoping
  • Teren de antrenament separat de suprafața de joc
  • 165 locuri mass-media, 105 pentru presă și 60 pentru comentatori
  • 75 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și 75 de locuri pentru însoțitorii acestora 
  • Articol de Alexandru Stanciu

Citește și:

CUTREMUR în „cazul Negreira”. Barcelona riscă să dea faliment!
SPANIA
CUTREMUR în „cazul Negreira”. Barcelona riscă să dea faliment!
Pițurcă solicită o măsură radicală la CSA Steaua: „Nu mai are rost să încurcăm lumea”
CSA STEAUA
Pițurcă solicită o măsură radicală la CSA Steaua: „Nu mai are rost să încurcăm lumea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
flob
flob  •  30 Septembrie 2023, 10:56

GUVERNUL a tăiat investiția în spitale, acolo unde sunt sunt primari PSD, in schimb au dat ok-ul pentru un al doilea stadion dintr-un oraș cu o echipă în liga a doua.

valentindragobete
valentindragobete  •  30 Septembrie 2023, 07:18
Postat de Kuba.nr1 pe 29 Septembrie 2023, 20:16

vorbesti prostii,Sepsi joaca in stadionul lui la care statul roman n-a dat nici un leu. Dortmund?Tottenham? Camp Nou facut de stat? te faci prost singur

Băi kubă, la Sf Gheorghe Sepsi joacă pe "stadionul lui" adevărat nefinantat de statul român dar făcut din banii statului maghiar, o investiție absolut propagandistică. " Guvernul Ungariei a finanțat construcția stadionului, după ce Guvernul României construise anterior Sepsi Arena în același complex sportiv din Sfântu Gheorghe și mai multe patinoare de hochei, în Székelyföld, prin Compania Națională de Investiții." Hai, la colț cu tine pe coji de nucă, pentru prosti ar trebuie sa fi se pună și nițel... să mirosiți cum sunteți!

chepandy777
chepandy777  •  29 Septembrie 2023, 23:25

Chiar asa de incompetenti sunt astia de la CNI de nu judeca cu creierul? Ma, cind ai bani de facut stadioane, faci in primul rind in cele mai mari orase care sunt si cele mai populate. Unde e stadionul modern la Timisoara, Brasov, Constanta, Oradea? Ma doare in palarie ca cei de acolo nu au depus cereri cu zeci de ani inainte. Tu ca stat investesti acolo unde va fi si ceva profit, dar voi contruiti cu noaptea mintii!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează