FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA - DINAMO 2-0

VIDEO Urmările unui derby violent » Toate sancțiunile dictate de Jandarmerie după Steaua - Dinamo: 17 fani au fost INTERZIȘI pe stadion!

FOTO: Cristi Preda (GSP) +42   FOTO
FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 13:59 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 16:51

Derby-ul Steaua - Dinamo s-a lăsat cu multe incidente, atât înainte cât și în timpul meciului jucat în Ghencea, câștigat până la urmă de „militari” destul de ușor, scor 2-0. Evenimentele din afara și din interiorul arenei au fost aspru sancționate de Jandarmerie, care a sancționat aspru fiecare abatere disciplinară. 

Au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale cu 27 de amenzi în valoare totală de 7.750 de lei. În plus, au mai fost dictate 17 sancțiuni complementare privind interdicția pe stadioane cu o durată între 6 luni și un an. În plus, clubul Steaua a primit o amendă totală de 33.000 de lei, iar firma de pază 5000 de lei.

Florin Talpan i-a dat replica lui Ovidiu Burcă: „Frustrare! Nu o lege ajută Steaua să promoveze, ci meritul sportiv!”
CSA STEAUA - DINAMO
Florin Talpan i-a dat replica lui Ovidiu Burcă: „Frustrare! Nu o lege ajută Steaua să promoveze, ci meritul sportiv!”

Ce sancțiuni a dictat Jandarmeria:

Au fost constatate și întocmite 14 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel: 
- 8 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive; 
- 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri; 
- 1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 371 C.P., pentru tulburarea ordinii și liniștii publice; 
- 1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 253 C.P., pentru distrugere; 
- 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 C.P., pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

De asemenea, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale (27 de amenzi în valoare totală de 7.750 de lei și un avertisment scris), astfel: 

  • 10 sancțiuni contravenționale ( 9 amenzi și un avertisment scris) în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive; 
  • 18 sancțiuni contravenționale, cu amendă, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, au fost aplicate 17 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an.

Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, cu amendă, în valoare totală de 33.000 de lei, iar societății specializate de pază o sancțiune contravențională, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin.

În plus, Jandarmeria a anunțat că în continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

Citește mai multe știri despre Steaua - Dinamo: 

Ce s-a întâmplat în Ghencea, după victoria Stelei cu Dinamo: injurii greu de reprodus + Ce i-au făcut dinamoviștii gafeurului Oncescu

ȘOCANT! „Piromanii” de la Dinamo au „recidivat”: au vrut să dea iar foc stadionului din Ghencea!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (32)
garybusy
garybusy  •  20 Aprilie 2023, 12:19
Postat de Catalynn.._. pe 19 Aprilie 2023, 19:42

Stimate fcsbist, născut fiind in anii ‘70 ne plasează in același segment de vârsta. Diferența e ca io îmi permit sa îți rambursez cei 10 lei după care te tângui atât. Da, mi-a dat mama “bani de acadele” însă am știut ce fac cu ei. :-))) E rich rău asta cu “poporul tâmp”, tu fiind fcsbist! :-)))) Așa ceva!? :-)))

iarasi rad toti de tina bah ***. ai 60 de ani si tu stai sa te certi cu tineri pe gsp. ha ah ha.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

voinea72
voinea72  •  20 Aprilie 2023, 01:53
Postat de Catalynn.._. pe 19 Aprilie 2023, 19:42

Stimate fcsbist, născut fiind in anii ‘70 ne plasează in același segment de vârsta. Diferența e ca io îmi permit sa îți rambursez cei 10 lei după care te tângui atât. Da, mi-a dat mama “bani de acadele” însă am știut ce fac cu ei. :-))) E rich rău asta cu “poporul tâmp”, tu fiind fcsbist! :-)))) Așa ceva!? :-)))

Clar a avut și generația acelor ani rebuturile ei, dacă zici că ești de-atunci, cu toate că mă-ndoiesc, la cât de prost scrii și gândești. Dar dacă este adevărat bine măcar că sunteți puțini... Ține-ți tu banii și dă-le leșinaților de la C.S.A, ca să nu mai stea cu mână-ntinsă la banii statului. Pune-i peste cei pe care-i dau "gloriile" și ofițerii făcuți de regimul comunist și care-au lins multe blide prin curtea lu' Gigi dar când i-a lăsat pe drumuri că nu aveau nici-o valoare, i-a apucat nostalgia și cred c-o mai pot lua de la capăt cu pomenile comuniste. Nu te umfla în pene cu un club de fotbal care nu a existat atâția ani. A fost odată...o echipă departamentală, căci așa erau vremurile comuniste, care pentru a evita falimentul și desființarea, s-a vândut, intrând astfel în normalitatea vremurilor și a lumii civilizate. Acum, niște leneși și hulpavi nostalgici comuniști, mulți dintre ei plătiți zeci de ani de minister, pentru a nu face nimic, au atras mințile subțiri într-o himeră cu o echipă nou înființată. Adicătelea a fost moartă dar a-nviat, inspirată parcă din viața lui Isus. Hai, pune-te pe relax, rămâi în lumea ta și scutește-mă de dialoguri adolescentine...măi "Forbes" care ești tu.

creeperno807
creeperno807  •  19 Aprilie 2023, 22:44

Foarte bine!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close