FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL

VIDEO Răchită prezintă două motive pentru prăbușirea financiară a Petrolului și anunță modernizarea stadionului: „Se va lucra la 3 aspecte”

Petrolul - U Cluj // foto: Raed Krishan - GSP
Petrolul - U Cluj // foto: Raed Krishan - GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 mai 2022 11:20 / Actualizat vineri, 06 mai 2022 12:02

Valeriu Răchită (51 de ani), fost jucător și antrenor la Petrolul, a analizat situația financiară a clubului ploieștean.

Joi seara, Costel Lazăr, președintele Petrolului, a dezvăluit că echipa prahoveană are mari probleme financiare, în ciuda faptului că „Lupii Galbeni” sunt pe primul loc în Liga 2, cu șanse mari să urce în primul eșalon chiar de etapa următoare.

În această dimineață, Valeriu Răchită, consilier al primarului din Ploiești și apropiat de Petrolul, a prezentat două motive pentru situația alarmantă a clubului: retragerea principalului finanțator, firma Veolia, și reticența conducerii de a se „uni” cu Primăria din Ploiești.

Finală de 7* pe stadion de 3* » GSP a vizitat arena care ar putea găzdui duelul de titlu din Liga 1: „Deja ne sună oamenii că vor câte 1.000 de bilete”
STADION
Finală de 7* pe stadion de 3* » GSP a vizitat arena care ar putea găzdui duelul de titlu din Liga 1: „Deja ne sună oamenii că vor câte 1.000 de bilete”

Valeriu Răchită, despre situația de la Petrolul: „Membrii fondatori au spus că este echipa dânșilor!”

„Petrolul are mari probleme financiare. L-am văzut pe președintele clubului ieșind la un post de televiziune și recunoscând, în sfârșit, lucruri pe care le știam de foarte mult timp.

De ce s-a ajuns aici? Sunt două motive: Unu, partenerul-finanțator de anii trecuți, Veolia, care a sprijinit clubul financiar la nivel de top în ultimii 3 ani s-a retras. A anunțat că va rămâne simplu sponsor, cu o sumă de aproximativ 500.000 de euro.

Atunci, primarul Ploieștiului, pentru că marca Petrolul este proprietatea Primăriei, i-a chemat pe membrii fondatori care dețin ACS Petrolul 52 la o discuție. Din păcate, reticența membrilor fondatori a dus la neasocierea între ACS Petrolul 52 și o entitate a primăriei. 

Au spus că nu vor politică, deși Primăria este o administrație, nu ceva politic. Au spus că nu vor să dea managementul, că este echipa privată, a dânșilor

Am încercat să le spunem că nu vor avea forța financiară să ducă proiectul la bun sfârșit, trebuie să ai buget în jur de două milioane de euro pentru o promovare”, a afirmat Răchită la GSP Live.

Valeriu Răchită: „Cum aduce Petrolul jucători pentru Liga 1?”

„Am fost refuzați, dar primarul îi ajută din punct de vedere administrativ cât poate, cu stadionul, spații, a și ieșit public pentru a chema firmele mari din Ploiești și Prahova alături de echipă. 

Unele au venit, dar cheltuielile la un club de talia Petrolului sunt imense. Sunt 32 de jucători în lot și trebuie să promoveze. Datoriile sunt foarte mari.

Așteptăm, totuși, această promovare, care cred că luni se va consfinți. Să vedem ce se va întâmpla din punct de vedere al managementului. Trag un semnal de alarmă: oricine vine să investească în club va dori să obțină managementul. Nu se poate ca cineva să dea banii, iar altcineva să comande.

Dacă lucrurile rămân așa, viitorul este sumbru. Nu există un finanțator, sunt două membri fondatori, foști jucători ai Petrolului care nu au situația financiară care să le permită să investească în club. 

La un astfel de club, în fiecare zi bagi mâna în buzunar. Dacă ai un lot de 32 de jucători, vă dați seama câte salarii trebuie plătite. Apoi sunt primele de promovare, datorii, împrumuturi. Nu știu ce poți plăti din banii pentru televizare”, a adăugat Răchită în dialogul cu moderatorul Alberto Boțoghină.

În afară de asta, Liga 2 este mult diferită față de Liga 1. Trebuie să aduci jucători. Din câte am văzut, din acest lot de 32 de jucători, cred că nu poți păstra mai mult de 7-8 jucători. 

Trebuie să aduci jucători, cum o faci dacă nu ai forță financiară? Așa cum am văzut că a spus președintele clubului, sunt în discuții cu 2-3 mari sponsori care să vină alături de Petrolul. Toți „găzarii” îi așteaptă, ne dorim ca Petrolul să performeze.

- Valeriu Răchită

Pentru a promova direct în Liga 1, Petrolul are nevoie de o victorie în ultimele două etape, când le va întâlni pe Concordia Chiajna acasă, respectiv Unirea Slobozia în deplasare.

Stadionul din Ploiești va fi modernizat

Ne pregătim de o rebranduire a stadionului. Stadionul a fost inaugurat în 2011, noctura este de atunci, gazonul este cel pus inițial iar scaunele s-au cam mătuit. Pe aceste 3 aspecte am vrea să ne axăm. 

Printr-un parteneriat între primarul Ploieștiului și președintele Consiliului Județean Prahova se va face un protocol care va duce la schimbarea nocturnei de pe becuri normale, cum este acum, pe LED-uri. 

Va fi ca ziua pe stadion, abia așteptăm să joace Petrolul în Liga 1. Avem și vreo 15 moduri de a celebra golurile, precum am văzut la Sepsi, la CFR Cluj.

- Valeriu Răchită

Mai multe știri din Liga 2: 

Studenta-ultras care salvează vieți » A sărit din Peluza Sud pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului prăbușit în Ghencea: „Deja îmi pusesem în minte să mă apuc de resuscitare”

MM Stoica, surprins de alegerea fostului jucător de la FCSB: „A fost golgheter, a început foarte bine la noi. O mare surpriză!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
5226993504026767
Florin Belt  •  07 Mai 2022, 13:05

Cum adică primăria nu e instituție politica? Au venit primarul, vicele și consilierii independenți acolo?

befree
befree  •  07 Mai 2022, 00:43

Ce nemernic este acest rachita. Incearca sa atraga Petrolul in incrangaturile politice.

691070692160738
Sergiu Sergiu  •  06 Mai 2022, 21:13

Domnul Rachita mananca “jumari” asa cum ii place lui sa manance de vreo 4-5 ani de zile. Ar vrea jucaria numita Petrolul Ploiesti pentru el si o mana de consilieri de la primarie. Adica exact ce spunea mai devreme…vrea sa conduca managementul Petrolului cu banii altora. Eu nu sunt de acord ca din banii platiti de mine ca taxe si impozite sa ii dam pe mana lui Rachita care NU a demonstrat nicaieri ca ar fi vreun antrenor sau manager competent. Apropo, pe unde ai antrenat bai Rachita in ultimii 5-10 ani ???? Dute, dute….lasa-ne !!!!! Esti doar “sclavul” primarului Volosevici…..o mare dezamagire la acest al doilea mandat de primar.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează