FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU GSP

EXCLUSIV Variantă-șoc pentru Liga a 2-a? „Ar fi deplasat să înjumătățim punctele! Nu există niciun argument logic”

UTA, prin vocea antrenorului Laszlo Balint, speră ca al doilea eșalon să se reia în același timp cu Liga 1.  Sursă foto: UTA Media Design
UTA, prin vocea antrenorului Laszlo Balint, speră ca al doilea eșalon să se reia în același timp cu Liga 1. Sursă foto: UTA Media Design

Articol de - Publicat joi, 23 aprilie 2020 10:22

Planurile pentru reluarea Ligii 1 au animat și cluburile din Liga a 2-a, care așteaptă o decizie oficială a FRF-ului pentru a relua competiția.

UTA, prin vocea antrenorului Laszlo Balint, speră ca al doilea eșalon să se reia în același timp cu Liga 1, adică undeva după prima săptămână din iunie, astfel existând suficient timp pentru a juca cele 14 etape rămase până la final. 

Vine însă cu un scenariu surpriză, despre care au apărut zvonuri, cum că s-ar lua în calcul o înjumătățire a punctelor, decizie care ar dezavantaja liderul Ligii a 2-a.

- Vă salut, domnule Balint! Cum sunt băieții după Paște? 

- Totul se desfășoară foarte bine pentru noi. Ne antrenăm prin intermediul aplicației Zoom. Mă bucur că starea lor de spirit este bună. Îți dai seama că ne dorim să ne întoarcem pe teren, nu doar la antrenamente, ci și la meciuri. 

- Pentru Liga 1 sunt deja tot felul de scenarii, de Liga a 2-a ce se aude? 

- Am văzut că sunt semnale că Liga 1 ar începe în jurul datei de 5-6 iunie. Sperăm să ne coordonăm și noi cu cei din Liga 1. Însă pentru asta e foarte important să ne putem antrena după 15 mai. Avem nevoie de 3-4 săptămâni pentru pregătire. 

- 5-6 iunie pentru Liga a 2-a nu e târzu? Mă gândesc că sunt multe meciuri de jucat… 

- Nu, nu. Dacă vom începe atunci este timp suficient pentru desfășurarea tuturor meciurilor rămase. Iar din ce am văzut FRF insistă pentru acest lucru. Ceea ce cred că este normal. E important să primeze meritul sportiv. Cred că toată lumea își dorește ca promovarea să se decidă pe teren.

- Și dacă nu se va putea? Care ar fi soluția? 

- Se iau în calcul și alte variante. La nivel de zvon am înțeles că s-ar lua în calcul un play-off și un play-out. Însă asta ca variantă de forță majoră, ceea ce cred că nu va fi cazul. 8 echipe în play-off, 10 în play-out 

- Play-off și play-out? Cum s-ar împărți echipele? 

- La ce scenarii au fost avansate, în play-off ar urma să intre primele 8, iar în play-out celelalte 10. Totuși, și aici sunt anumite aspecte, sunt echipe care au meciuri mai puțin. Deci ar fi greu să se tragă linie și să se facă împărțeala. E nevoie de o decizie echilibrată, să nu avantajezi pe nimeni, să nu dezavantajezi pe nimeni. Altfel s-ar ajunge la altele și nu avem nevoie de timp pierdut. Tot la nivel de zvon am auzit varianta ca în play-off să se înjumătățească punctele, ceea ce din punctul meu de vedere și al clubului UTA ar fi o variantă deplasată, s-ar încălca meritul sportiv, n-ar exista un argument logic.

- UTA ar fi clar principala dezavantajată. 

- E clar că singura dezavantajată am fi noi. Și e normal că n-am fi mulțumiți. Tocmai de asta insist pentru meritul sportiv. Nimeni n-a împiedicat locurile 2-8 să strângă suficiente puncte pentru a fi mai aproape de noi. UTA a demonstrat constanță, a câștigat punctele astea pe teren, a jucat un fotbal frumos. A adus multă lume la stadion, aspect care a adus și sponsori. Această variantă ar fi deplasată și cred că încalcă meritul sportiv. N-ar exista niciun argument logic. Am încredere maximă în FRF că va lua o decizie corectă. Una care să nu dezavantajeze pe nimeni. E perfect normal ca dacă nu va exista timp pentru cele 14 etape să jucăm un play-off, ca o măsură de forță majoră, dar nu cred în varianta cu înjumătățirea punctelor. Am încredere în FRF că nu va lua în calcul așa ceva. 

„Sunt convins că dacă dăm drumul pe 5-6 iunie, putem termina fără probleme campionatul. Cu etape intermediare, cu multă oboseală, însă n-avem ce face, nu am putut controla o situație precum cea pe care o înfruntă toată lumea” - Laszlo Balint, antrenor UTA

 

VIDEO. 75 de ani de la înființarea UTA Arad:

Citește și alte știri din Liga 2:

RETRO GSP. UTA a împlinit 75 de ani. De ce Ioan Chirilă i-a zis „Bătrâna Doamnă” a României și de ce trupa arădeană a fost „a 8-a minune a lumii”

Vrea să promoveze în Liga 1, dar nu mai suportă izolarea: „Simt că o iau razna”

Citește și:

„Vești bune! Rangers îl dă afară pe Ianis Hagi” » Transferul „Prințului” din Scoția este în prim-plan în presa internațională
Campionate
„Vești bune! Rangers îl dă afară pe Ianis Hagi” » Transferul „Prințului” din Scoția este în prim-plan în presa internațională
Răzvan Lucescu l-a antrenat pe Mitriță și știe de ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro
Nationala
Răzvan Lucescu l-a antrenat pe Mitriță și știe de ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro
„Vă spun secretul, chiar dacă o să mă certe” » Cum s-a salvat Botoșani de la retrogradare, dezvăluirea lui Florescu: „Magia sunt micii cu muștar și pâine”
Superliga
„Vă spun secretul, chiar dacă o să mă certe” » Cum s-a salvat Botoșani de la retrogradare, dezvăluirea lui Florescu: „Magia sunt micii cu muștar și pâine”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (10)
1721641201311950
Nadia Si Mihai  •  23 Aprilie 2020, 21:34
Postat de Apostolache Dan pe 23 Aprilie 2020, 20:59

De ce la Liga 1 se pot injumatati punctele in play off si in Liga 2 nu ?....puteti sa raspundenti domnule Balint?.....si de ce Liga face separatisme?...nu ttebuie sa existe acelasi sistem competitional in toate cele 3 Ligi ?.....

Pt liga 1 aceste lucruri erau cunoscute de la începutul campionatului iar pt liga 2 nu Stai liniștit că UTA promovează cu toate găinăriile miticilor spre supărarea ta

1721641201311950
Nadia Si Mihai  •  23 Aprilie 2020, 13:09
Postat de rapidist57 pe 23 Aprilie 2020, 12:17

Draga domnule Balint, inca nu ai "scapat" de securistii care te-au impins toata viata? Nu iti este jena sa o mermelesti toata viata asa? Nu credeti ca ne-a ajuns sa ne chinuim o viata intreaga cu voi?

Ai mâncat ceva stricat bade sau ai ceva la mansardă

cv70
cv70  •  23 Aprilie 2020, 17:04

Singura variantă corectă și realistă (citiți datele și, mai ales, previziunile pentru România și pentru lume privind pandemia - https://corona.help/) este reluarea competițiilor și finalizarea acestora. Ceea ce se va și întâmpla din 6 iunie a.c. România nu va face altfel decât vor face și celelalte țări europene, nici în fotbal, nici în economie sau viața de zi cu zi.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează