FOTBAL  »  LIGA 3  »  PARIURI

Imens scandal! Clubul își acuză propriii jucători că AU PARIAT pe înfrângerea echipei: „Am făcut plângere la FRF, așteptăm ancheta!” + reacția unuia dintre acuzați: „El a pus la cale totul!”

E scandal în toată regula la Sporting Roșiori / Sursă foto: Facebook
E scandal în toată regula la Sporting Roșiori / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat vineri, 15 septembrie 2023 07:00 / Actualizat vineri, 15 septembrie 2023 09:54

E scandal în toată regula la Sporting Roșiori, o formație din Teleorman care evoluează în Liga 3 ♦ Patru jucători din cadrul echipei, printre care și Marian Stoenac, ex-FCU Craiova, sunt acuzați de oamenii din club că au pariat pe înfrângerea propriei echipe la partida cu Vedița Colonești de etapa trecută, încheiată 1-4 ♦ Gazeta l-a contactat pe unul dintre fotbaliștii acuzați, care respinge acuzațiile și face dezvăluiri explozive din cadrul echipei. 

Un nou scandal legat de implicarea fotbaliștilor în pariuri a izbucnit în ligile inferioare din România. Dacă anomaliile de la Înainte Modelu l-au determinat pe Andrei Cristea să-și dea demisia înainte de termen de la clubul călărășean, suspiciunile s-au mutat acum la Roșiori, un club cu ștate vechi în cel de-al treilea eșalon. 

Concret, oamenii din fruntea lui Sporting își acuză patru dintre propriii fotbaliști că au pariat pe înfrângerea roșiorenilor în fața celor de la Vedița Colonești. Oaspeții din Colonești aveau o cotă de 5.00 la victorie și s-au impus categoric, scor 4-1.

Clubul acuză: „A fost ceva suspect, acum sunt verificări”

Aurel Tănase, unul dintre oficialii echipei, dezvăluie că a înaintat o plângere la FRF și că o anchetă va fi declanșată în cel mai scurt timp.

„Așa credem, că a fost ceva suspect, acum sunt verificări. Am făcut plângere la Federația Română de Fotbal, să fie partida verificată, acum așteptăm ancheta

E vorba de jucătorii Valentin Neaga, Marius Mitran, Ionel Ciortan și Marian Stoenac”, a declarat Aurel Tănase, delegat al celor de la Sporting Roșiori, conform Liga2.ro

Imens scandal! Clubul își acuză propriii jucători că AU PARIAT pe înfrângerea echipei: „Am făcut plângere la FRF, așteptăm ancheta!” + reacția unuia dintre acuzați: „El a pus la cale totul!”
Cotele de la Sporting Roșiori - Vedița Colonești

„Nu era nimeni nebun să facă asta fără probe”

Oficialul și-a continuat acuzele:

„Am sesizat Comisia de Integritate din cadrul Federației Române de Fotbal. Nu pot să spun ceva concret, să dau informații, dar se va afla din anchetă. Vor fi hotărârea Comisiei de Disciplină, raportul poliției… Nu pot să dau informații.

Fără probe, nu făceam aceste demersuri, nu era nimeni nebun să facă asta dacă nu erau probe. Jucătorii au fost trimiși la echipa a doua. Noi am propus rezilierea pe cale amiabilă, dar nu au acceptat.

I-am trimis la echipa a doua, iar acum urmează decizia din cadrul FRF. Urmează să fie audiați săptămâna următoare jucătorii. Atunci vom avea mai multe informații”, a mai spus Aurel Tănase, conform sursei citate. 

Replica incisivă a lui Marian Stoenac pentru GSP: „Suntem acuzați pe nedrept din cauza lui Orlando Preda, căpitanul nostru!”

Interesant e că Marian Stoenac, unul dintre jucătorii acuzați de Aurel Tănase, chiar a marcat în partida respectivă, fiind marcatorul golului de onoare al lui Sporting Roșiori. 

Contactat de Gazeta Sporturilor, atacantul de 30 de ani și-a spus propria versiune asupra evenimentelor, acuzând că el și ceilalți colegi au fost „turnați” la conducere chiar de căpitanul echipei, Orlando Preda. Însă Stoenac neagă cu vehemență că ar fi pariat pe meciul respectiv și că, de fapt, el a încercat doar să-i întindă o cursă căpitanului. 

Iată principalele declarații ale lui Marian Stoenac: 

Suntem tratați ca niște cățeluși! Suntem acuzați pe nedrept din cauza lui Orlando Preda, căpitanul nostru. El a pus la cale absolut totul și a spus conducerii.

Băieții mai vechi de la echipă știau că el spune totul conducerii, iar noi l-am pus la încercare să vedem dacă așa este și ne dă în vileag. (n.r. - Stoenac insinuează că el și câțiva dintre coechiperi l-au „testat” pe Orlando Preda, care apoi a mers să se adreseze conducerii). 

El a spus absolut tot, cuvânt cu cuvânt, din mesajele pe care le avea cu Valentin Neaga (n.r. - unul dintre fotbaliștii acuzați). Orlando Preda este și cel care, anul trecut, a bătut fără milă antrenorul de portari, pe domnul Eugen Crăciunescu, cel care poate să confirme ceea ce s-a întâmplat”. 

Imens scandal! Clubul își acuză propriii jucători că AU PARIAT pe înfrângerea echipei: „Am făcut plângere la FRF, așteptăm ancheta!” + reacția unuia dintre acuzați: „El a pus la cale totul!”
Marian Stoenac respinge toate acuzațiile aduse / FOTO: Facebook

Stoenac: „Nu am pariat nici măcar doi lei! L-am pus la încercare pe căpitan, iar el a dezvăluit absolut tot conducerii!”

„Cu o zi înainte de meci, eu, împreuna cu cei trei dintre din acuzați, am discutat și l-am pus la încercare să vedem ce îi poate pielea și până unde poate ajunge, iar el a dezvăluit absolut totul conducerii. Fix cum noi ne asteptam! 

Dar și-a făcut rău singur, pentru că noi nu am pariat nici măcar 2 lei și nici nu am făcut vreodată asta împotriva echipei noastre. Nici nu am lua în calcul așa ceva!

Acesta este caracterul lui Orlando Preda, fără scrupule, el crezând ca o sa ne dea afară pe noi patru ca lui să-i fie bine! El a recunoscut că anul trecut a pariat singur împotriva celor de la Dăești, meci în care a fost decisiv pentru adversari la meciul pentru calificarea la «barajul» de L2. A făcut henț în minutul 90! Dacă cei de la Dăești nu câștigau acel meci, ratau clarificarea la «baraj»!”.

„Nu au nici cea mai mică dovadă ca noi am pariat”

Stoenac merge mai departe și acuză:

„Am fost trimiși la echipa a doua, conducerea a spus jucătorilor să nu mai vorbească cu noi, să se ferească de noi. 

Noi, cei patru din dosar, am încercat să vorbim cu antrenorul (n.r. - Cristi Negru), a spus că el nu are ce să mai asculte de la noi și am înțeles că astăzi (n.r. - joi), la antrenamentul de dimineață, a recunoscut față de toți jucătorii că Orlando Preda a spus absolut tot și că el o să facă un scut în jurul său pentru a-l proteja, pentru ca a făcut bine ceea ce a făcut, dar nu au nici cea mai mică dovadă ca noi am pariat. 

Imens scandal! Clubul își acuză propriii jucători că AU PARIAT pe înfrângerea echipei: „Am făcut plângere la FRF, așteptăm ancheta!” + reacția unuia dintre acuzați: „El a pus la cale totul!”
Marian Stoenac, în perioada în care era legitimat la FCU Craiova / Sursă foto: Facebook

„«Eu sunt antrenorul! Dacă nu-ți convine, ieși pe usa din spate”!»”

Stoenac povestește circumstanțele meciului cu Vedița Colonești, dezvăluind cum antrenorul Cristi Negru l-a înlocuit la scurt timp după ce acesta marcase:

„În minutul 19, scorul devenea 2-0 pentru oaspeți, iar în minutul 20, la faza imediat următoare, eu marchez golul de 2-1 și încerc sa trag echipa după mine

Meciul este filmat, încerc să fac absolut totul în viteza, aruncări de la margine în cazul în care sunt mijlocaș ofensiv, atacuri rapide, încerc sa culeg toate baloanele pentru a-mi ajuta echipa să marcheze cât mai repede, iar la pauza meciului s-a intrat cu scorul de 1-2. Iar eu sunt scos de pe teren în minutul 45!

Am cerut o mică explicație domnului Cristi Negru și citez: «Mister, de ce mă scoateți, am dat gol mă simt bine». Iar el îmi răspunde: «Eu sunt antrenorul, dacă nu-ți convine, ieși pe ușa din spate”!»

Toti băieții au rămas surprinși de decizia dânsului și am tot vestiarul martor că m-am enervat foarte, foarte rău ca am fost scos. Doi colegi au venit să mă calmeze, pentru că eram frustrat că am marcat și am fost scos.

Apoi s-a terminat 1-4, iar eu sunt acuzat că fac blat? Este incredibil așa ceva! Din cei patru din dosar, unul nu a jucat, unul a marcat și a fost scos la pauză, iar altul în minutul 50 și ceva!

Cel de-al patrulea nu mai are 4 sau 5 dinți în gură, pentru că la ultima faza i-au fost scoși! Putea nici măcar să nu atace mingea dacă el făcea blat, oricum era 1-4, dar s-a zbătut pentru orice minge. Cred că e prea mult ceea ce s-a întâmplat.

- Marian Stoenac

„O să luăm și noi măsuri împotriva lor! Este strigător la cer”, a încheiat Stoenac. 

VIDEO Sporting Roșiori - Vedița Colonesti 1-4 (meci integral)

Citește și alte știri de actualitate: 

CFR Cluj și-a pierdut golgeterul din sezonul trecut » Transferul a fost anunțat oficial

FOTO Nicușor Dan anunță deblocarea unui proiect major din București: „Perioada de execuție va fi 24 de luni”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (4)
jackripper990
jackripper990  •  15 Septembrie 2023, 12:11

Sincer GSP dacă ați scrie mai mult de mizeriile care au loc prin ligile inferioare și aproape deloc despre Becali și alți pârliți din mămăligă 1 ar avea și fotbalul de câștigat. Aaa că un articol clickbait cu Becali nu va avea același impact ca la o echipa din liga 3 din Judetul Olt de ex ...aia e alta poveste. Pentru alții care citesc asta vreau sa vă anunț doar următorul lucru: Ca un om care a mers in ultimii ani numai la meciuri din ligile inferioare va zic de acum că fotbalul românesc colcăie de corupție și dacă vreți voi să visați fotbal sănătos ar trebui sa va preocupe ce se întâmplă la nivelele astea de baza. Altfel, puteți tot visa cupe mondiale și europene. Daca o sa ajungem acolo vom ajunge pur accidental și vom ieși din competiție înainte să se termine grupele. Până atunci o să rămânem veșnic la nivelul de fotbal "la ciupeala". Poate iese o pasă, se împiedică unu și doamne ajută.

Danemarca_Albania_2_0
Danemarca_Albania_2_0  •  15 Septembrie 2023, 11:26

Acum pe bune, cum sa acuzi de blat atacantul care iti marcheaza la 2-0 pentru adversar si care e schimbat la pauza cand scorul e 2-1? :))

cirus11
cirus11  •  15 Septembrie 2023, 10:40

Pai aici ar trebui sa fie implicata politia, nu FRF si sa le verifice conturile.. pt ca sigur nu au fost suficient de destepti toti sa faca prin intermediari.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează