FOTBAL  »  LIGA 4  »  DECIZIE

Verdict pentru CSA Steaua, după ce Florin Talpan a cerut „înghețarea” sezonului din Liga 4 » Decizia AMFB

CSA Steaua va disputa și în acest an un play-off în Liga 4 +8   FOTO
CSA Steaua va disputa și în acest an un play-off în Liga 4

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iunie 2020 15:44

AMFB a decis modul în care se va încheia actualul sezon din Liga 4. Dorința celor de la CSA Steaua de a se „îngheța” sezonul actual nu a fost respectată.

  • Florin Talpan și Marian Lumînare au fost, în ultimele zile, protagoniști într-un duel încins al declarațiilor. Juristul CSA Steaua a propus „înghețarea” campionatului și promovarea imediată a roș-albaștrilor, care sunt lideri în Liga 4 București;
  • Lumînare n-a fost de acord, iar de aici și până la startul unui clinci verbal deosebit de dur n-a mai fost decât un pas. Atacurile pe care cei doi le-au susținut în presă nu au fost singulare;
  • AMFB a trimis o înștiințare la sediul CSA Steaua, în care amenința echipa Armatei chiar cu „excluderea din competițiile în curs” dacă vreun oficial „afectează, în orice fel, imaginea unei competiții prin săvârșirea unei fapte de natură să ducă la discreditarea acesteia”.

Astfel, pentru a se decide campioana Ligii a 4-a din București se va organiza un play-off între primele 4 clasate. Partidele se vor disputa într-o singură manșă.

Întrucât formațiile care se clasează în acest moment pe locurile 4 și 5 - Progresul București și AFC Asalt - sunt la egalitate de puncte, în prealabil va exista un meci de baraj între aceste două echipe.

De asemenea, în ședința de astăzi s-a luat hotărârea ca nicio echipă din ediția actuală de Liga 4 să nu retrogradeze.

„Liga 4 va continua, atunci când măsurile impuse de Guvern vor putea fi îndeplinite, printr-un turneu play-off între primele patru echipe clasate, în formatul aprobat în august 2019, câștigătoarea acestui turneu urmând a reprezenta municipiul București la barajul pentru promovarea în Liga 3. 

Având în vedere că ocupantele locurilor al patrulea și al cincilea se află la egalitate de puncte, acestea vor disputa un meci de baraj, într-o singură manșă, câștigătoarea acestuia urmând a ocupa locul al patrulea și a avea dreptul de a participa la turneul sus-menționat. 

Restul jocurilor nedisputate, contând pentru ediția 2019-2020, nu vor mai avea loc, clasamentul, de la locul al șaselea în jos, urmând a fi cel din momentul opririi jocurilor. De asemenea, având în vedere că nicio echipă din Liga 5 nu va promova în ediția 2020-2021 a Ligii 4, niciuna dintre participantele în editia 2019-2020 a Ligii 4 nu va retrograda”

Comunicatul AMFB

Clasamentul din Liga 4:

EchipăPuncte
1. CSA Steaua54
2. FC Rapid 192347
3. ACS Bucharest United46
4. Progresul București40
5. AFC Asalt40

FOTO Imagini noi din Ghencea: au fost montați turnicheții

+4 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 4:

Daniel Pancu aruncă bomba pentru CSA Steaua: „Ne dorim foarte mult asta, e stipulat clar în regulament”

CSA Steaua pregătește o lovitură importantă! Îl vrea pe fostul golgeter din Liga 2

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (21)
drughi009
drughi009  •  01 Iunie 2020, 17:20

clona csa 2017 regal vrea mocangeli pe tava, sa mearga talpan cu o basculanta de maculatura sa faca memorii la TAS,ONU,NATO,CEDO,CE,NASA,UEFA,FIFA daca nu-l asculta astia sa mearga la comisiile de recurs de pe marte,venus

catalynn
catalynn  •  01 Iunie 2020, 17:49
Postat de Mario David pe 01 Iunie 2020, 16:32

Lumanare e ferm pe pozitii si a dat verdictul corect. Totul trebuie sa se decida in teren. Talpanosul a muscat-o din nou, asa ca...play off, baraj, mentinerea in liga a 4 a mereu, acolo unde le este locul. Bafta!

vOI evident nu știți sa citiți: “ Liga 4 va continua, atunci când măsurile impuse de Guvern vor putea fi îndeplinite” .... adică nu sezonul asta, asta dacă evident ai citit ce a publicat MTS in Monitorul Oficial Sâmbăta :-)))) Nu au făcut decât sa amâne decizia pt 16 Iunie in speranța ca pana atunci Tătaru și ai lui mai schimba regulile și o echipa de L4 va putea face fata. Nici cei din L1 nu cred ca se vor descurca și sezonul se va întrerupe definitiv după 2-3 etape. In ce privește echipa, nu văd nici cel mai mic motiv ca lotul actual sa nu poata face fata celor 3 echipe “colege” de play-off, repet, in caz ca se va disputa. Știu ca unii visează ca Pancu își trimite “vedetele” la echipa secunda însă nu mai are cum, pt a putea participa la play off jucătorii trebuiau sa joace un minim de 6 meciuri in sezonul regular basca ca și prima echipa va trebui sa joace play-off sperând la L1 deci nu cred ca ar risca aiurea oricum. In ce privește United, Prigresul sau Asalt, sa fim serioși, sunt carne de tun. Forza Steaua!

1839772066166791
Mario David  •  01 Iunie 2020, 16:32

Lumanare e ferm pe pozitii si a dat verdictul corect. Totul trebuie sa se decida in teren. Talpanosul a muscat-o din nou, asa ca...play off, baraj, mentinerea in liga a 4 a mereu, acolo unde le este locul. Bafta!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close