FOTBAL  »  LIGA 4  »  CARMEN - CSA STEAUA 1-0

VIDEO Suporterii Stelei au distrus stadionul Rapidului » Ce sancțiuni a dat jandarmeria după Carmen- CSA

Foto: Alin Grigore
Foto: Alin Grigore

Articol de - Publicat luni, 03 iunie 2019 09:06

Stadionul din Regie a fost afectat serios după meciul decisiv pentru calificarea la barajul pentru promovarea în Liga 3 dintre Carmen și CSA Steaua, scor 1-0.

Ultrașii roș-albaștrilor au rupt zeci de scaune pe care le-au aruncat în teren la finalul partidei. Nu s-au oprit acolo și au intrat pe gazon, unde s-au bătut cu stewarzii și cu jandarmii prezenți la arenă.

GSP a filmat urmările dezastrului din peluza stadionului pe care Rapid a evoluat în sezonul trecut de Liga 3, după ce arena din Giulești a fost demolată pentru a construi în loc o alta modernă. Între timp, giuleștenii au promovat în eșalonul secund. 

 

sancțiuni pentru ultrași și organizatori

În jurul orei 12:00, la stadionul din Regie s-au prezentat președintele AMFB, Marian Lumânare, președintele Rapidului, Ovidiu Burcă, managerul Rapidului, Florin Manea, și reprezentanții firmei care vor face reparațiile peluzei distruse pentru a stabili daunele.

regie

Jandarmeria Română a remis un comunicat de presă Gazetei în care a dezvăluit sancțiunile date după meci.

„În urma evenimentelor create de suporteri, la meciul de fotbal, din Liga a IV-a, dintre AS Carmen 1937 București și CSA Steaua București, Jandarmeria București a luat următoarele măsuri:

Trei persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare și interzicerea accesului la competiții și jocuri sportive, pe o perioadă de un an, pentru participarea la scandal în incinta bazei sportive și pentru pătrunderea fără drept pe suprafața de joc.

Au fost întocmite acte de sesizare pentru două persoane, pentru pătrunderea la competiții sau jocuri sportive, având stabilită deja măsura interdicției, în conformitate cu art. 31, din Legea 4/2008 și pentru deținerea/folosirea de articole pirotehnice fără drept, în conformitate cu art. 37, lit. a, din Legea 126/1995.

Atât organizatorul, cât și societatea privată de securitate au fost sancționate cu amendă în valoare de 3.000 de lei, respectiv 5.000 de lei, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin, conform legii, pentru asigurarea condițiilor de siguranță a spectatorilor. În continuare, se analizează incidentul pentru identificarea și altor persoane, în vederea luării măsurilor legale ce se impun”


FLORIN MANEA a rupt hârtiile cu însemnele stelei

Florin Manea a găsit la banca de rezerve a Stelei mai multe hârtii cu însemnele roș-albaștrilor pe care le-a rupt, explicându-și apoi reacția.

„Nu pot să mă abțin când văd însemnele Stelei îmi vine să le rup, mai ales aici la noi acasă. Uite ce scrie la tribuna oficială, aici e Giuleștiul. Îmi aduc aminte că tata a jucat șase luni la Steaua și mi-a adus un trening, dar nu l-am purtat niciodată, nu puteam. Am Rapidul în ADN”, a spus Florin Manea pentru GSP.

 

FINALA CUPEI, FĂRĂ SPECTATORI

Marian Lumânare, președintele AMFB, a vorbit despre primele măsuri după incidentele de la meciul de duminică.

„Noi avem contract cu facultatea de arhitectură care deține stadionul. Am și depus o garanție. Am făcut azi o evaluare a pagubelor. Urmează să avem răspuns zilele viitoare asupra sumei exacte. Din punctul meu de vedere, e posibil ca meciul de Cupă să se joace fără spectatori. Fiecare echipă va avea dreptul să intre doar 30 de spoectator.

AMFB va plăti toate pagubele, dar nu e exclus ca pe baza regulamentelor să ne adresăm și celor de la CSA Steaua pentru a recupera pagubele. Vom avea mâine un comitet de urgență și vom vedea. Cei de la Juventus și-au dat acordul să se joace finala Cupei pe stadionul lor, dar asta s-a întâmplat înainte de aceste incidente. Nu vreau să mă antepronunț înainte de comitetul executiv. Ne-a lăsat tuturor un gust amar și nu vrem să mergem în casa lui Juventus cu așa ceva”.

  • Carmen București va juca barajul de promovare în Liga 3 cu Mostiștea Ulmu într-o dublă manșă. Partidele vor avea loc pe 15 iunie, de la ora 18:00, și 22 iunie, de la ora 17:30.
  • Finala Cupei României faza pe București se joacă sâmbătă, de la ora 17:00, între Carmen și CSA Steaua, pe stadionul Juventus Colentina

Vezi și:

CSA STEAUA - CARMEN 0-1 // FOTO Suporterii din Peluza SUD le-au cerut socoteală jucătorilor la vestiare! Alin Predescu le-a ținut piept, sub privirile jandarmilor

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (8)
1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  03 Iunie 2019, 15:28

ofticaaa... 300 de suporteri .. asta nu inseamna steaua ... btw csa palmares = 2 tentative de accedere in el grande liga 3 ... Uuuuuiiiiiiiiiii Ce Bucurie !!!!!

kordell
kordell  •  03 Iunie 2019, 13:04
Postat de nelu_faget pe 03 Iunie 2019, 12:32

Să plătească pagubele derbedeii de la CSA. Iar dacă sunt minori și nu au bani, să plătească părinții.

Si daca n-au parinti infiaza-i tu ca oricum sunteti la fel de *** .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

spanciockfcsb2018
spanciockfcsb2018  •  03 Iunie 2019, 12:39

ce sa te astepti de la niste suporteri ai unei echipe de amatori nou infiintate??

Vezi toate comentariile (8)
Comentează