FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECES

S-a mai stins un „cangur” » A murit Dorel Zamfir, fostul mijlocaș de la Dinamo, Steaua și FC Argeș

S-a stins din viață Dorel Zamfir / Sursă foto: Facebook
S-a stins din viață Dorel Zamfir / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat vineri, 06 octombrie 2023 11:41 / Actualizat vineri, 06 octombrie 2023 12:43

Dorel Zamfir, fost fotbalist la Dinamo, Steaua sau FC Argeș, a încetat din viață la vârsta de 62 de ani, anunță familia acestuia. El a făcut parte din „Generația Cangurilor”, medaliată cu bronz la Mondialul de juniori din 1981.

Originar din Vișeu de Sus, Dorel Zamfir și-a făcut junioratul la FC Constanța, unde a și debutat la seniori. Zamfir a debutat pentru constănțeni la vârsta de 15 ani, 8 luni și 16 zile. A făcut parte din grupa de juniori a fostului antrenor Iosif Bukkosi, cel care l-a descoperit și pe Hagi. 

Ulterior, s-a transferat la Dinamo, pentru care a evoluat între 1980 și 1982. După o scurtă experiență la Steaua, fosta extremă a ajuns la FC Argeș, acolo unde a petrecut șase ani, între 1983 și 1989.

Anunțul dispariției lui Dorel Zamfir a fost făcut de familie vineri dimineață:

După ce și-a serbat ziua, a plecat lăsându-le îndurerate și cu multe lacrimi pe soția, mama și fiica sa. Să-i fie drumul lin și să fie iertat de bunul Dumnezeu! Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 13:00, la cimitirul Reînvierea din București!”, au anunțat rudele fostului fotbalist.

S-a mai stins un „cangur” » A murit Dorel Zamfir, fostul mijlocaș de la Dinamo, Steaua și FC Argeș
S-a stins din viață Dorel Zamfir / Sursă foto: Facebook

Dorel Zamfir, parte din „Generația Cangurilor”

Dorel Zamfir a făcut parte, alături de nume precum Rednic, Andone, Gabi Balint sau Romulus Gabor, din naționala U20 a României, care a câștigat bronzul la Mondialul de juniori din 1981. Generația lor a fost numită „Generația Cangurilor”.

Cine a jucat în 1981:

A. Eduard, Balaur (Argeș), C. Ilie, Bolba (Tg. Mureș), Andone, Rednic, Gabor (Corvinul), D. Zamfir (Dinamo), Hanghiuc (Galați), Lasconi (Jiul), M. Matei (Olt), Gârjoabă (Progresul), Viscreanu, Fâșic (Bacău), Balint, Sertov (Steaua), Lovaș, Vușcan (UTA).

Din „Generația Cangurilor” au mai dispărut în ultimii ani și alte nume: Mircea Bolba, Decebal Balaur, Stere Sertov și Constantin Gîrjoabă. Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Citește și: 

Comunicat FRF: „S-a luat decizia ca la România - Andorra copiii să nu fie expuși reclamelor la pariuri sportive”

Îl sare pe Pușcaș? Ce plănuiește selecționerul Edi Iordănescu pentru meciurile din octombrie

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează