FOTBAL  »  NATIONALA  »  NATIONALA

Adrian Ilie vorbește despre cea mai bună variantă de selecționer: „Trebuie să o luăm pas cu pas”

Adrian Ilie
Foto: GSP
Adrian Ilie Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 22 noiembrie 2021 21:18 / Actualizat luni, 22 noiembrie 2021 21:42

Adrian Ilie (47 de ani), fost atacant al naționalei României, și-a dat cu părerea despre situația actuală în care se află „tricolorii”, rămași fără selecționer.

Adrian Ilie a dezbătut problema și este de părere că Mirel Rădoi ar trebui să rămână pe banca tehnică, dar cu un proiect mai mare de 2 ani.

Dezbaterea zilei, 22 noiembrie » Cine va fi noul antrenor al echipei naționale? „Boloni și Dan Petrescu au foarte multe argumente” vs. „Edi Iordănescu e potrivit”
DEZBATEREA ZILEI
Dezbaterea zilei, 22 noiembrie » Cine va fi noul antrenor al echipei naționale? „Boloni și Dan Petrescu au foarte multe argumente” vs. „Edi Iordănescu e potrivit”

„A fost o alegere bună, poate a fost puțin neinspirat în unele momente, dar din punctul meu de vedere Federația a făcut o alegere bună. Depinde de FRF cum gândește, dacă îl va mai lăsa pe Mirel încă un mandat sau două. 

Trebuie făcut însă un plan, nu doar pentru 2 ani. Este foarte greu în momentul de față, la ce se întâmplă în fotbalul românesc. Trebuie să o luăm pas cu pas și cine vine să conducă echipa națională să aibă răbdare”, a declarat Ilie la Radio România Actualități.

Adrian Ilie: „Gică era normal să rămână la echipa lui”

„Cobra” și-a dat cu părerea și asupra posibilului înlocuitor pentru Rădoi, acesta spunând că FRF trebuie să se orienteze spre antrenori liberi de contract precum Edi Iordănescu sau Adrian Mutu. De asemenea, acesta îi dă dreptate lui Gică Hagi, care a refuzat naționala.

Gică deja are un proiect cu echipa lui, de foarte mult timp, și era normal să rămână acolo. Totuși, eu sper că poate într-o zi se va întoarce la națională. În momentul de față trebuie găsiți antrenori care sunt liberi, gen Edi Iordănescu sau Mutu, nu sunt foarte mulți”, a mai spus fostul mare atacant.

13goluri în 55 de apariții în tricoul Românie are Adrian Ilie

România, de mână cu Bulgaria și Ungaria

Qatar 2022 va fi încă un Mondial pe care o să-l vedem la televizor. Al 6-lea consecutiv, o contraperformanță cum n-a mai existat în istoria naționalei noastre. 

Singurul lucru care ne poate crea un alibi e faptul că nu suntem chiar singuri în această situație umilitoare. Și anume, că n-am mai fost prezenți la un turneu mondial tocmai din 1998.

Dintre toate țările care au măcar o prezență în palmares, la fel ca noi mai sunt alte 7 reprezentative, iar două dintre acestea sunt chiar vecine cu noi. State care au însemnat, la un moment dat, ceva de referință la astfel de turnee finale. E vorba despre Ungaria și Bulgaria. 

Naționala de la Budapesta a fost una de top în anii '50 și '60, când a disputat o finală și alte două sferturi de finală la Mondiale, dar în cazul ei, pauza de la astfel de turnee finale e imensă: a fost prezentă ultima dată în 1986. 9 ediții la rând fără Ungaria la Mondiale. 

Bulgaria e fix ca România. A făcut un turneu fabulos în 1994, când a disputat semifinală și a dat Balonul de Aur, pe Stoicikov, a fost și în 1998, după care... pauză! În actuala campanie, cele 3 naționale mai au ceva în comun: au terminat sub niște echipe care nu spun mare lucru: România sub Macedonia, Ungaria sub Albania, iar Bulgaria sub Irlanda de Nord.

VIDEO Dezbaterea zilei, 22 noiembrie » Cine va fi noul antrenor al echipei naționale? 

Citește alte știri despre echipa națională:

Dănuț Lupu, atac virulent la Prunea după conflictul cu Ilie Dumitrescu: „Lasă-i pe ăia titulari să vorbească. Pe tine te-a mandatat cineva să vorbești în numele Generației de Aur?”

Gigi Becali, despre refuzul lui Hagi de a prelua naționala: „Nu e conflict de interese, e interes de bani”

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (1)
napocarepublic
napocarepublic  •  22 Noiembrie 2021, 22:39

nu se mai gasesc antrenori la nationala ...radoi,iordanescu si Mutu ar fi total neinspirate..incercati!!oricum sunteti vestiti ca va inecati la mal

Vezi toate comentariile (1)
Comentează