FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEZVĂLUIRI

Alex Chipciu, despre fostul lui antrenor: „Ne punea să ne îmbrățișăm. Nouă ni se părea ciudat”

Alexandru Chipciu / Captură Orange Sport +9   FOTO
Alexandru Chipciu / Captură Orange Sport

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2024 06:33 / Actualizat joi, 04 ianuarie 2024 10:08

Extrema lui U Cluj, Alex Chipciu, 34 de ani, a vorbit despre perioada în care a lucrat la naționala României cu tehnicianul german Christoph Daum (70 de ani). 

Christoph Daum a preluat naționala României în iulie 2016. Dar n-a avut succes și, după ratarea calificării la Mondialul 2018, din Rusia, a fost îndepărtat (septembrie 2017).

FOTO. Alexandru Chipciu: „Nouă ni se părea ciudat ce ne punea Daum să facem”

+5 FOTO

Alexandru Chipciu, 34 de ani, s-a numărat printre internaționalii care au lucrat în acea perioadă cu tehnicianul german și a vorbit deschis despre marile probleme ale fostului selecționer în România. „Secundul lui era belgian şi mă întâlneam cu el în Belgia, aveam discuţii mai lungi. 

Daum a venit să facă treabă, şi-a dedicat timpul pentru naţională. Avea treaba asta cu legăturile între jucători. Ne punea să ne îmbrăţişăm înainte de antrenament, nouă ni se părea ciudat.

S-a răzgândit Becali! Radaslavescu rămâne pe loc la FCSB, negocierile cu Hermannstadt au fost sistate
HERMANNSTADT
S-a răzgândit Becali! Radaslavescu rămâne pe loc la FCSB, negocierile cu Hermannstadt au fost sistate

Chestii de-astea de teambuilding, interesante, dar pentru mentalitatea noastră de atunci nu se potriveau”, a povestit jucătorul lui U Cluj la Orangesport.

Alex Chipciu crede că Daum nu cunoștea jucătorii

Chipciu crede că Daum „nu cunoștea jucătorii români. Un antrenor care ştie fotbalul românesc îşi dă seama de jucători, care e de nivel şi care nu e. La noi, până şi-a dat seama, a fost prea târziu.

Nu vreau să spun numele jucătorilor acum, dar îmi spunea secundul de unii «Ăsta o să fie, ăsta nu». Eu, care jucasem în campionatul României, mi se părea că nu ai cum cu jucătorii ăştia”.

Așa s-a ajuns în situația ca în primul meci disputat „să fim fără extremă în teren. Eu, Maxim, Torje eram pe bancă, era un sistem cu mulţi în centru, Bicfalvi era mijlocaş dreapta, au fost lucruri pe care după nu le-a mai putut gestiona. Dar o persoană fabuloasă. Îmi pare rău că i-a recidivat cancerul. E un om bun".

Christoph Daum e bolnav de cancer

În mandatul din 2016 - 2017, Daum a bifat doar două victorii în opt meciuri. După plecarea de pe banca României, el n-a mai fost solicitat de nicio echipă și ulterior s-a retras din antrenorat. 

În decembrie 2022, tehnicianul german a anunțat public că a fost diagnostic cu cancer. Boală pe care a părut că a învins-o la un moment dat, dar apoi i-a recidivat.

Mai puteți citi:

Unde ar urma să ajungă Mirel Rădoi: va avea un salariu de milioane!

Upgrade important la Dinamo » Vor să scape de retrogradare cu o strategie diferită față de 2022

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  04 Ianuarie 2024, 12:03

Bizar. Să vă îmbrățișați?! Ei, da, dacă vă pupați prin gard, precum Meme și Reghe, erați în zona de confort!

manx
manx  •  04 Ianuarie 2024, 10:38

Este foarte adevarat ce spune. Nu stiu cum a negociat Federatia cotractul, dar Daum a afirmat ca nu se astepta ca o Nationala care a participat la Euro este asa de slaba, lipsita de valoare. Deci habar nu avea de ce calitati aveau jucatorii. Eram în Germania când a fost la maximul sau ca valoare de antrenor. Un antrenor bun. Apoi a fost acel scandal cu drogurile si prostituatele. Nu putea sa refuze conducerea unei echipe Nationale având aceasta propunere, dar nu avea valoarea unui antrenor de Nationala.Dovada ca avem conducatori în Federatie care nu stiu ce culoare are mingea.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează