FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARMENIA 1-0

Analiza tactică a lui Christoph Daum: de ce s-a bazat pe Adi Popa, Ivan și Maxim cu Armenia

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2017 14:27

Christoph Daum a afirmat la conferința de presă de după meciul cu Armenia (1-0) că nivelul fotbalului românesc s-a văzut în confruntările internaționale și a explicat modificările făcute în timpul meciului.

"Eu nu vreau să vorbesc despre fotbalul românesc, el este așa cum este, s-a văzut în confruntările internaționale. Ați văzut câți jucători pot să joace la nivel înalt meci de meci. După cum am mai spus, nu putem garanta nimic, putem crede doar în dezvoltarea jucătorilor", a spus Daum la conferința de presă.

Selecționerul neamț a adăugat că s-a bazat pe Adi Popa, Andrei Ivan și Alex Maxim pentru a dinamiza jocul în partea secundă. Mijlocașul lui Mainz a reușit să înscrie în al treilea minut de prelungire și să aducă victoria României.

"La început nu am putut să găsim spații pentru a ne crea ocazii de gol, iar ei au avut două ocazii pe contraatac. La pauză am schimbat puțin. Am controlat meciul, am avut 24 de șanse de gol.

Pe Popa și Andrei Ivan i-am băgat pentru calitățile fizice, pentru că, și dacă nu marchează, puteau crea spații. Am decis la final să-l introducem pe Alex Maxim pentru că e un jucător flexibil, care fie îți oferă o pasă decisivă, fie înscrie, cum a făcut azi.

Aș fi fericit să marcăm mai multe goluri, dar victoria a fost cea mai importantă. Avem probleme la finalizare, de aceea ne chinuim să batem", a adăugat Christoph Daum.

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 16p
2. Muntenegru 13p
3. Danemarca 13p
4. România 9p
5. Armenia 6p
6. Kazahstan 2p

MECIURILE URMĂTOARE

4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan; 
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia; 
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru 

Citește și:

CALCULE. Șansele României de a merge la CM 2018 » Victoria cu Armenia nu prea ajută, iar locul 2 ne poate lăsa acasă

 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
1294640487233808
Bogdan Mitut  •  03 Septembrie 2017, 10:34

De cand a intrat Maxim s-a dinamizat mult atacul, ar fi trebuit folosit mult mai des. Ocazii au fost multe, dar nu putem inscrie nici din 11m, al doilea ratat. Nu stiu de ce se insista cu Motanu ala atat. Baluta e un castig. Avem f. multi jucatori super, de asta ne permitem sa facem sondaje daca il dam pe Maxim afara sau nu. Scandalos. Macar Daum si-a riscat reputatia si a incercat multi jucatori noi. O sa vina altul, care deja are o idee despre cei noi folositi, un avantaj clar.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  02 Septembrie 2017, 19:34

De curiozitate..cum ii mai dezvoltati pe Pintili, Stancu, Chiriches, Bicfalvi, Latovlevici, Deac, Keseru, Moti samd ?? Astia nu au fost la viata lor jucatori si vreti sa.i dezvoltati acum la batraneturi ??

haideusicfr
haideusicfr  •  02 Septembrie 2017, 19:25
Postat de Sorin Opruta pe 02 Septembrie 2017, 18:00

@ daweroirl Inreaba-i pe jucatori de ce nu au marcat din 24 de sanse. Antrenorul doar ii aduce pe jucatori prin tactica/strategie in fata porti in situatii favorabile de a marca dar nu antrenorul da cu piciorul in minge sa o bage in poarta. Chiar daca nu iau apararea lui Daum, in mod necesar, totusi are dreptate cand spune ca valoarea fotbalului romanesc se vede in competitile internationale.

CFR a adus un atacant adevarat.Cel putin unul . U.Vera ,Balde , daca nu si Bokila si Omrani. Balde ala in cinci minute a marcat doua goluri.A jucat insa la Atletico Madrid , acastigat Cupa UEFA parca , a marcat in poarta lui Real Madrid....

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close