FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Dezvăluirea „Generalului” din cantonamentul naționalei » Ce l-a rugat Edi pe Mircea Lucescu: „Eu nu am intervenit”

Federația Română de fotbal a postat o imagine specială. Selecționerul Edi Iordănescu a stat de vorbă cu tatăl lui, Anghel Iordănescu, și cu Mircea Lucescu.
Federația Română de fotbal a postat o imagine specială. Selecționerul Edi Iordănescu a stat de vorbă cu tatăl lui, Anghel Iordănescu, și cu Mircea Lucescu.

Articol de - Publicat joi, 28 martie 2024 15:54 / Actualizat joi, 28 martie 2024 19:05

Anghel Iordănescu a fost cu naționala în cantonamentul din Spania, unde România a jucat cu Columbia, scor 2-3. El a povestit cum a trăit experiența alături de fiul lui, Edi Iordănescu, selecționerul naționalei, și de Mircea Lucescu.

Anghel Iordănescu a dezvăluit că Edi Iordănescu l-a invitat pe Mircea Lucescu la cafea pentru a-i cere sfaturi. Iar „Generalul” nu a intervenit, a fost spectator la discuția celor doi.

Ianis da, Dennis Man NU! Are dreptate Gică Hagi? » 3 jucători la egalitate în topul celor mai eficienți „tricolori” din actuala generație
JUCĂTORI
Ianis da, Dennis Man NU! Are dreptate Gică Hagi? » 3 jucători la egalitate în topul celor mai eficienți „tricolori” din actuala generație

Anghel Iordănescu: „M-am bucurat mult că selecționerul l-a invitat pe Mircea Lucescu la o cafea, pentru a sta de vorbă”

„A fost prima ocazie să merg la o deplasare cu echipa națională, cu staff-ul, cu delegația FRF. Pe parcursul aceste deplasări am vorbit cu jucătorii, împreună cu Mircea Lucescu. Au fost discuții analitice, de fotbal. Să fiu sincer, legat de selecționer, e prima oară când am reușit să văd un antrenament al echipei naționale. Nu avea cum să refuze selecționerul, pentru că m-a chemat federația.

Trebuie să spunem deschis, oamenii din fotbalul românesc trebuie să profite de antrenorii mari. Lucescu face parte din categoria antrenorilor de talie, e tobă de fotbal. L-am invitat în 2016 să ne ajute la națională.

M-am bucurat că l-am văzut acum, invitat de federație. Foarte mulți ani din viața mea, am fost în competiție cu Lucescu în România. Steaua și Dinamo din acele vremuri au făcut performanță în fotbal.

Să mai fac o completare. M-am bucurat mult că selecționerul l-a invitat pe Mircea Lucescu la o cafea, pentru a sta de vorbă. Am stat toți 3 la o masă de vorbă. Sincer, am ascultat, nu am intervenit în discuția dintre cei doi. Inițiativa FRF a fost bună, nu că m-a invitat pe mine neapărat”, a declarat Anghel Iordănescu, la emisiunea „Liga Digi Sport”

Anghel Iordănescu: „Cu Ancelotti am vorbit despre finala din 1989”

Anghel și Edi Iordănescu s-au întâlnit la Madrid cu Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid. Iar „Generalul” a vorbit cu italianul despre finala Champions League din 1989, Milan - Steaua 4-0. Ancelotti era mijlocaș la uriașul milanez, Iordănescu era antrenorului roș-albaștrilor.

„Cu Ancelotti am vorbit despre finala Cupei Campionilor din 1989. A fost o discuție de fotbal cu Ancelotti, îi mulțumesc și îi sunt îndatorat pentru acest lucru.

Înainte de a ajunge în acea finală din '89 am cerut prin intermediul clubului Steaua posibilitatea de a merge să urmăresc AC Milan la antrenament. Spre surprinderea mea, Sacchi și-a dat acceptul și am urmărit 10 zile antrenamentele lui AC Milan”, a declarat Iordănescu.

VIDEO. Edi Iordănescu, declarații despre șansele României la EURO

Citește și:

Ancelotti, „flancat” de Edi și Anghel Iordănescu la Madrid: „Doi titani, o lecție neprețuită”
ANTRENORI
Ancelotti, „flancat” de Edi și Anghel Iordănescu la Madrid: „Doi titani, o lecție neprețuită”
Acum a dat cărțile pe față! Hagi a venit supărat pe Iordănescu de la meciul naționalei: „Mai bine nu răspundeam, dar hai să o zic!”
CRITICI
Acum a dat cărțile pe față! Hagi a venit supărat pe Iordănescu de la meciul naționalei: „Mai bine nu răspundeam, dar hai să o zic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
talpaiadului
talpaiadului  •  28 Martie 2024, 17:10

Discurs plin de modestie si bun simt din partea lui Tata Puiu, bravo, respect! Frumos si din partea lui Edi sa-l invite pe Mircea Lucescu la o cafea si din partea lui Lucescu sa accepte invitatia. O normalitate binevenita in conditiile actuale ale fotbalului romanesc.

parachioara5
parachioara5  •  28 Martie 2024, 16:37

...si hagi ?...pe hagi cui l ati lasat ?...el nu merita o cafea ?...numai nepotisme ...el mai lipsea ...

berlicot
berlicot  •  28 Martie 2024, 16:37

"Sacchi și-a dat acceptul și am urmărit 10 zile antrenamentele lui AC Milan". Piturca impusca si porumbeii care zburau deasupra terenului de antrenament, de parca cine stie ce tactici secrete impartea. Cred ca Puiu s-a intors transpirat dupa zece zile: "daca scapam cu patru goluri luate, suntem buni". Asa a si fost, am scapat usor, ca Barcelona a luat 5 vreo 2-3 ani mai tarziu. Oricum, e de apreciat ca Puiu nu-i poarta ranchiuna lui Mircea pentru grozaviile pe care ala le facea prin 87-89. Poate si fiindca l-a batut de fiecare data, isi permite sa fie relaxat.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează